Розробка робототехнологічного комплексу інтелектуального управління виробництвом хліба для територій з техногенним навантаженням
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2018.124233Ключові слова:
ультразвукова кавітація, процес опара–тісто, виробництво хліба, середовище роботів-інтенсифікаторівАнотація
Розроблено комплекс виробництва інноваційних сортів хліба для населення, яке проживає на забруднених територіях. Запропоновано в системі виробництва опари–тіста використати ультразвукову кавітаційну дезінтеграцію. Одержано емпіричні залежності, які дозволяють ідентифікувати й контролювати технологічні процеси виробництва хліба в середовищі роботів-інтенсифікаторів. Розроблено архітектуру багаторівневої системи інтелектуального управління підтримки прийняття рішень виробництвом хліба.
Посилання
- Fedotova, T. V. (2015). Innovative approaches to management of competitiveness of enterprises of baking industry. Visnyk ZhNAEU, 2 (1 (48)), 130–137.
- Vozniak, A. V., Korenets, Yu. M., Khorolskyi, V. P. (2017). Robototekhnolohichni kompleksy v protsesakh vyrobnytstva khliba dlia rehioniv z tekhnolohichnym tyskom. Innovatsiini aspekty rozvytku obladnannia kharchovoi i hotelnoi industrii v umovakh suchasnosti. Kharkiv: KhDUKhT, 32–33.
- Kapustin, S. V., Krasulya, O. N. (2016). Primenenie ul'trazvukovoy kavitatsii v pishhevoy promyshlennosti. Interaktivnaya nauka, 2, 101–103.
- Shestakov, S. D. (2001). Osnovy tekhnologii kavitatsionnoy dezintegratsii. Sankt-Peterburg: Neva-Press, 173.
- Khorolskyi, V. P., Kliuiev, D. Yu., Korzhov, S. M. (2016). Intelligent control system and monitoring of performance of technological equipment for bakery plants. Bulletin of Khmelnitsky national University. Engineering science, 6, 55–62.
- Global Robotics Industry: Records Beats Record. 2013: 179.000 Industrial Robots Sold – 2014: Continued Increase Expected. (2014). Available at: https://ifr.org/ifr-press-releases/news/global-robotics-industry-record-beats-record!
- White Paper on International Economy and Trade 2013. (2013, June). Ministry of Economy, Trade and Industry. Available at: http://www.meti.go.jp/english/report/downloadfiles/2013WhitePaper/outline.pdf
- Breuer, T., Giorgana Macedo, G. R., Hartanto, R., Hochgeschwender, N., Holz, D., Hegger, F. et al. (2011). Johnny: An Autonomous Service Robot for Domestic Environments. Journal of Intelligent & Robotic Systems, 66 (1–2), 245–272. doi:10.1007/s10846-011-9608-y
- Flacy, M. (2013, January 22). Robotic Alpha Machine Can Produce Six Hamburgers a Minute. Available at: http://www.digitaltrends.com/cool-tech/robot-dishes-up-six-hamburgers-a-minute/#!VTdic
- Hmelev, V. N., Slivin, A. N., Barsukov, R. V. (2010). Primenenie ul'trazvuka vysokoy intensivnosti v promyshlennosti. Biysk: Izdatel'stvo Altayskogo gosudarstvennogo tekhnicheskogo universiteta, 203.
- Sharuda, S. S., Kyshenko, V. D. (2010). Intelligence system of scenario control of baking production. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (3 (47)), 66–70. Available at: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/3106
- Shved, S. M., Elperin, I. E. (2012). System analysis of technological process of bread making. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6 (3 (60)), 44–46. Available at: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/5511
- SCADA sistema. SIMATIC WINCC V7. OOO Simens. Informatsiya po produktam. Available at: http://www.ste.ru/siemens/pdf/rus/WinCC_V73.pdf
- Lange, T. (2007). Intellegents SCADA Systems. Engineer DT. Automation and Technical Control, 26–30.
- Khorolskyi, V. P., Khotskina, V. P., Khorolska, T. V., Babets, Ye. K.; Khorolskyi, V. P. (Ed.). (2008). Intehrovane intelektualne upravlinnia tekhnolohichnymy protsesamy v ekonomichnykh systemakh korporatyvnykh pidpryiemstv hirnycho-metalurhiinoho kompleksu. Dnipropetrovsk: Sich, 443.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2018 Valentin Khorolskyi
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.