Розробка робототехнологічного комплексу інтелектуального управління виробництвом хліба для територій з техногенним навантаженням

Автор(и)

  • Valentin Khorolskyi Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, вул. Трамвайна, 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005, Україна https://orcid.org/0000-0003-4040-3229
  • Yurii Korenets Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, вул. Трамвайна 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005, Україна https://orcid.org/0000-0002-5873-7908
  • Ivan Ostapenko Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, вул. Трамвайна 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005, Україна https://orcid.org/0000-0002-4160-6397

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2018.124233

Ключові слова:

ультразвукова кавітація, процес опара–тісто, виробництво хліба, середовище роботів-інтенсифікаторів

Анотація

Розроблено комплекс виробництва інноваційних сортів хліба для населення, яке проживає на забруднених територіях. Запропоновано в системі виробництва опаритіста використати ультразвукову кавітаційну дезінтеграцію. Одержано емпіричні залежності, які дозволяють ідентифікувати й контролювати технологічні процеси виробництва хліба в середовищі роботів-інтенсифікаторів. Розроблено архітектуру багаторівневої системи інтелектуального управління підтримки прийняття рішень виробництвом хліба.

Біографії авторів

Valentin Khorolskyi, Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, вул. Трамвайна, 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005

Доктор технічних наук, професор

Кафедра загальноінженерних дисциплін та обладнання

Yurii Korenets, Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, вул. Трамвайна 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005

Здобувач

Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи

Ivan Ostapenko, Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, вул. Трамвайна 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50005

Кафедра загальноінженерних дисциплін та обладнання

Посилання

  1. Fedotova, T. V. (2015). Innovative approaches to management of competitiveness of enterprises of baking industry. Visnyk ZhNAEU, 2 (1 (48)), 130–137.
  2. Vozniak, A. V., Korenets, Yu. M., Khorolskyi, V. P. (2017). Robototekhnolohichni kompleksy v protsesakh vyrobnytstva khliba dlia rehioniv z tekhnolohichnym tyskom. Innovatsiini aspekty rozvytku obladnannia kharchovoi i hotelnoi industrii v umovakh suchasnosti. Kharkiv: KhDUKhT, 32–33.
  3. Kapustin, S. V., Krasulya, O. N. (2016). Primenenie ul'trazvukovoy kavitatsii v pishhevoy promyshlennosti. Interaktivnaya nauka, 2, 101–103.
  4. Shestakov, S. D. (2001). Osnovy tekhnologii kavitatsionnoy dezintegratsii. Sankt-Peterburg: Neva-Press, 173.
  5. Khorolskyi, V. P., Kliuiev, D. Yu., Korzhov, S. M. (2016). Intelligent control system and monitoring of performance of technological equipment for bakery plants. Bulletin of Khmelnitsky national University. Engineering science, 6, 55–62.
  6. Global Robotics Industry: Records Beats Record. 2013: 179.000 Industrial Robots Sold – 2014: Continued Increase Expected. (2014). Available at: https://ifr.org/ifr-press-releases/news/global-robotics-industry-record-beats-record!
  7. White Paper on International Economy and Trade 2013. (2013, June). Ministry of Economy, Trade and Industry. Available at: http://www.meti.go.jp/english/report/downloadfiles/2013WhitePaper/outline.pdf
  8. Breuer, T., Giorgana Macedo, G. R., Hartanto, R., Hochgeschwender, N., Holz, D., Hegger, F. et al. (2011). Johnny: An Autonomous Service Robot for Domestic Environments. Journal of Intelligent & Robotic Systems, 66 (1–2), 245–272. doi:10.1007/s10846-011-9608-y
  9. Flacy, M. (2013, January 22). Robotic Alpha Machine Can Produce Six Hamburgers a Minute. Available at: http://www.digitaltrends.com/cool-tech/robot-dishes-up-six-hamburgers-a-minute/#!VTdic
  10. Hmelev, V. N., Slivin, A. N., Barsukov, R. V. (2010). Primenenie ul'trazvuka vysokoy intensivnosti v promyshlennosti. Biysk: Izdatel'stvo Altayskogo gosudarstvennogo tekhnicheskogo universiteta, 203.
  11. Sharuda, S. S., Kyshenko, V. D. (2010). Intelligence system of scenario control of baking production. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (3 (47)), 66–70. Available at: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/3106
  12. Shved, S. M., Elperin, I. E. (2012). System analysis of technological process of bread making. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6 (3 (60)), 44–46. Available at: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/5511
  13. SCADA sistema. SIMATIC WINCC V7. OOO Simens. Informatsiya po produktam. Available at: http://www.ste.ru/siemens/pdf/rus/WinCC_V73.pdf
  14. Lange, T. (2007). Intellegents SCADA Systems. Engineer DT. Automation and Technical Control, 26–30.
  15. Khorolskyi, V. P., Khotskina, V. P., Khorolska, T. V., Babets, Ye. K.; Khorolskyi, V. P. (Ed.). (2008). Intehrovane intelektualne upravlinnia tekhnolohichnymy protsesamy v ekonomichnykh systemakh korporatyvnykh pidpryiemstv hirnycho-metalurhiinoho kompleksu. Dnipropetrovsk: Sich, 443.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-12-28

Як цитувати

Khorolskyi, V., Korenets, Y., & Ostapenko, I. (2017). Розробка робототехнологічного комплексу інтелектуального управління виробництвом хліба для територій з техногенним навантаженням. Technology Audit and Production Reserves, 1(3(39), 53–58. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2018.124233

Номер

Розділ

Технології виробництва харчування: Оригінальне дослідження