Вплив розміщення і геометрії рефректору на процес сушіння органічної сировини

Автор(и)

  • Андрей Николаевич Загорулько Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2013.19573

Ключові слова:

органічна плодоягідна сировина, ІЧ – сушарка, геометрія рефлектору, плоска приймальня поверхня

Анотація

Представлений аналіз ринку харчової промисловості по створенню напівфабрикатів і продуктів харчування на основі органічної плодоягідної сировини. Визначено основні завдання проектування ІЧ - сушарки та впливу розміщення і геометричної форми рефлектору на створення рівномірного температурного поля на поверхні приймального лотка.

Біографія автора

Андрей Николаевич Загорулько, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Аспірант

Кафедра процессов, аппаратов и автоматизации пищевых производств

Посилання

  1. Пектины в плодово ягодном сырье [Электронный ресурс]. – Режим доступа: www/ URL: http://www.sergey-osetrov.narod.ru/Raw_material/Pectins /pectin_for_the_food_industry.htm. – 03.12.2013г.
  2. Лыков А.В. Теория сушки [Текст]/ А. В. Лыков. – М.: Энергия, 1968. – 471 с.
  3. Максименко, Ю. А. Расчет температурных полей реализации модели тепломассопереноса при распылительной сушке пектинового экстракта [Текст]/ Ю. А. Максименко, А. Н. Степанович, Э. П. Дяченко // Вестник АГТУ. – 2008. – №2(43). – С. 202-205.
  4. Плевако, В. П. Визначення форм рефлекторів теплотехнічних установок із приймачами тепла, що мають перерізи у вигляді довільних ламаних ліній [Текст]/ В. П. Плевако, С. Ю. Саєнко // Геометричне та комп’ютерне моделювання. Збірник наукових праць. – 2008. – Вип. 20. – С. 53-67.
  5. Плевако, В. П. Визначення форми рефлектора для рівномірного обігрівання пласкої поверхні [Текст]: матеріали міжнародної науково-практичної конференції „Сучасні проблеми геометричного моделювання”, Україна, Львів, 20-23 жовтня. / В. П. Плевако, С. Ю. Саєнко. – Львів, 2003. – С. 191-194.
  6. Плевако, В. П. Визначення форм рефлекторів теплотехнічних установок, які забезпечують заданий розподіл тепла на приймачах довільних перерізів [Текст] / В. П. Плевако, С. Ю. Саєнко // Геометричне та комп’ютерне моделювання. – 2007. – Вип. 17. – С. 75-90.
  7. Алексанян, И. Ю. Высокоинтенсивная сушка пищевых продуктов. Пеносушка. Теория. Практика. Моделирование [Текст]: монография/ И. Ю. Алексанян, А. А. Буйнов. – Астрахань: Изд-во АГТУ, 2004. – 380 с.
  8. Гинзбург, А. С. Инфракрасная техника в пищевой промышленности [Текст]/ А. С. Гинзбург. – М.: Пищевая промышленность, 1966. – 408 с.
  9. Шаззо, Р. И. Продукты детского питания из растительного и мясного сырья инфракрасной сушки. Хранение и переработка сельхозсырья [Текст]/ Р. И. Шаззо, Г. П. Овчарова. – 2005. – № 1. – С. 50-52.
  10. Никитина, Л. M. Термодинамические параметры и коэффициенты массопереноса во влажных материалах [Текст]/ Л. M. Никитина. – М.: Энергия, 1968. – 500 с.
  11. Pektiny v plodovo iahodnom syr'e. Available: http://www.sergey-osetrov.narod.ru/Raw_material/Pectins/pectin_for_the_food_industry.htm. Last accessed 03.12.2013.
  12. Lykov, A. V. (1968). Teoriia sushki. M.: Enerhiia, 471.
  13. Maksimenko, Yu. A., Stepanovich, A. N., Diachenko, E. P. (2008). Raschet temperaturnykh polei realizatsii modeli teplomassoperenosa pri raspylitel'noi sushke pektinovoho ekstrakta. Vestnik AHTU, 2(43), 202-205.
  14. Plevako, V. P., Saienko, S. Yu., Plevako, V. P. (2008). Viznachennya form reflektorіv teplotekhnіchnikh ustanovok іz priymachami tepla, shcho mayut pererіzi u viglyadі dovіlnikh lamanikh lіnіy. Geometrichne ta komp’yuterne modelyuvannya, – Vip. 20, 53-67.
  15. Plevako, V. P., Saienko, S. Yu., Plevako, V. P. (2003). Viznachennia formi reflektora dlia rіvnomіrnoho obіhrіvannia plaskoi poverkhnі. Materіali mіzhnarodnoi naukovo-praktichnoi konferentsіi „Suchasnі problemi heometrichnoho modeliuvannia”, Ukraina, L'vіv, 20-23 zhovtnia, 191-194.
  16. Plevako, V. P., Saienko, S. Yu., Plevako, V. P. (2007). Viznachennia form reflektorіv teplotekhnіchnikh ustanovok, iakі zabezpechuiut' zadanii rozpodіl tepla na priimachakh dovіl'nikh pererіzіv. Heometrichne ta komp’iuterne modeliuvannia, Vip. 17, 75-90.
  17. Aleksanian, I. Yu. (2004). Vysokointensivnaia sushka pishchevykh produktov. Penosushka. Teoriia. Praktika. Modelirovanie: monohrafiia. Astrakhan': Izd-vo AHTU, 380.
  18. Hinzburh, A. S. (1966). Infrakrasnaia tekhnika v pishchevoi promyshlennosti. M.: Pishchevaia promyshlennost', 408.
  19. Shazzo, R. I., Ovcharova, H. P. (2005). Produkty detskoho pitaniia iz rastitel'noho i miasnoho syr'ia infrakrasnoi sushki. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ia, 1, 50-52.
  20. Nikitina, L. M. (1968). Termodinamicheskie parametry i koeffitsienty massoperenosa vo vlazhnykh materialakh. M.: Enerhiia, 500.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-12-23

Як цитувати

Загорулько, А. Н. (2013). Вплив розміщення і геометрії рефректору на процес сушіння органічної сировини. Technology Audit and Production Reserves, 6(5(14), 13–15. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2013.19573

Номер

Розділ

Технологія органічних та неорганічних речовин