Підвищення конкурентоспроможності інтегрованих формувань цукробурякового підкомплексу

Автор(и)

  • Геннадій Борисович Бобов ТОВ «Панда» вул. Інститутська, 1, м. Умань, Україна, 20305, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2013.19659

Ключові слова:

інтегроване формування, цукробуряковий під комплекс, конкурентоспроможність, економіко-математична модель, стратегія енергозбереження, маркетингова політика

Анотація

Представлено аналіз факторів формування конкурентоспроможності цукру на всіх рівнях ланцюга "виробництво – зберігання – переробка сировини – реалізація цукру". Доведено, що вузловими завданнями поліпшення конкурентоспроможності продукції інтегрованого цукробурякового формування є: 1) зниження собівартості цукру шляхом ефективного використання енергоресурсів; 2) зосередження маркетингової політики на пошуку нових каналів збуту та диверсифікації напрямів використання продукції.

Біографія автора

Геннадій Борисович Бобов, ТОВ «Панда» вул. Інститутська, 1, м. Умань, Україна, 20305

Генеральний директор

Посилання

  1. Матеріали Міжнародної науково-технічної конференції цукровиків України «Бурякоцукрова галузь в умовах національного та світового ринків» [Текст]. – К. : «Цукор України», 2011. – 272 с.
  2. Мельник, Ю. Ф. Агропромислове виробництво України: уроки 2008 р. і шляхи забезпечення інноваційного розвитку [Текст] / Ю. Ф. Мельник, П. Т. Саблук // Економіка АПК. – 2009. – №1. – С. 3-15.
  3. Фурса, А. В. Ринок цукробурякового виробництва в Україні [Текст] / А. В. Фурса // Економіка АПК. – 2012. – № 6. – С. 36-43.
  4. Заєць, О. С. Сахарная промышленность Украины: становление, развитие, реструктуризация [Текст] / О. С. Заєць – К. : Наукова думка, 2001. – 325 с.
  5. Коденська, М. Ю. Стан та формування економічного механізму розвитку цукробурякового виробництва [Текст] / М. Ю. Коденська, Л. М. Пархоменко // АгроІнКом. – 2010. – №1-3. – С. 18-21.
  6. Фурса, А. В. Удосконалення цінового механізму та державної підтримки бурякоцукрової галузі [Текст] / А. В. Фурса // Вісник КПНУ. Економічні науки. – Кам’янець-Подільський: Вид. Д. Г. Зволейко. – 2009 – С. 179-183.
  7. Беленкова, М. І. Систематизація управління виробничим потенціалом цукробурякових підприємств [Текст] / М. І. Беленкова, І. І. Рагуліна // Економіка та управління. – 2011. – №1. – С. 100-103.
  8. Куцеконь, Л. О. Концептуальні засади розвитку підприємств бурякоцукрового підкомплексу [Електронний ресурс] / Л. О. Куцеконь // Вісник СНАУ. – Серія «Фінанси і кредит». – 2012. – №2. – Режим доступу: www/ URL: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/Chem_Biol/Vsnau/2012_2/45Kucekon.pdf.
  9. Бобов, Г. Б. Модель взаємодії учасників інтегрованого цукробурякового формування [Текст] / Г. Б. Бобов. – Аграрна економіка : Наук. журнал ЛНАУ. – Львів : ЛНАУ. – 2012. – Т.5. – №3-4. – С. 156-162.
  10. Бобов, Г. Б. Технологические аспекты повышения конкурентоспособности свеклосахарного интегрированного формирования [Текст]: материалы Международной научно-практической конференции / Г. Б. Бобов. – Актуальные проблемы и перспективы развития экономики в условиях модернизации. – Саратов : ИЦ «Наука». – 2012. – Ч. 2. – С. 31-38.
  11. Materialy Mighnarodnoyi naukovo-tekhnichnoyi konferentsiyi tsukrovykiv Ukrayiny “Buryakotsukrova galuz v umovakh natsionalnogo ta svitovogo rynkiv” (2011). Kyiv: Tsukor Ukrayiny, 272.
  12. Mel’nyk, U. F., Sabluk, P. T. (2009). Agropromyslove vyrobnytstvo Ukrayiny: uroky 2008 r. i shlyakhy zabezpechennya innovatsiynogo rozvytku. Economika APK, 1, 3-15.
  13. Fursa, A. V. (2012). Rynok tsukroburyakovogo vyrobnytstva v Ukrayini. Economika APK, 6, 36-43.
  14. Zaets’, O. S. (2001). Sakharnya promyshlennost’ Ukrainy: stanovlenie, razvitie, restrukturizatsiya. Kyiv: Naukova dumka, 325.
  15. Kodens’ka, M. U., Parkhomenko, L. M. (2010). Stan ta formuvannya ekonomichnogo rozvytku tsukroburyakovogo vyrobnytstva, AgroInkom, №1-3, 18-21.
  16. Fursa, A. V. (2009). Udoskonalennya tsinovogo mekhanizmu ta derzhavnoyi pidtrymky buryakotsukrovoyi galuzi, Visnyk KPNU, 179-183.
  17. Belenkova, M. I., Ragulina, I. I. (2011). Systematyzatsiya upravlinnya vyrobnychym potentsialom tsukroburyakovykh pidpryemstv, Ekonomika ta upravlinnya, 1, 100-103.
  18. Kutsekon’, L. O. (2012). Kontseptual’ni zasady rozvytku pidpryemstv buryakotsukrovogo pidkompleksu, Visnyk SNAU, 2. Available: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/Chem_Biol/Vsnau/2012_2/45Kucekon.pdf.
  19. Bobov, G. B. (2012). The model of interaction between members of the sugar-beet integrated formation. Agricultural Economics: Science. Journal LNAU. Lviv: LNAU, Т.5, №3-4, 156-162.
  20. Bobov, G. B. (2012). Tekhnologicheskie aspekty povysheniya konkurentosposobnosti sveklosaharnogo integrirovanogo formirovaniya. Saratov : Science, C. 2, 31-38.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-12-23

Як цитувати

Бобов, Г. Б. (2013). Підвищення конкурентоспроможності інтегрованих формувань цукробурякового підкомплексу. Technology Audit and Production Reserves, 6(6(14), 17–19. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2013.19659