Екструзія тіста у кільцевому шарі що змащює

Автор(и)

  • Евгений Анатольевич Брылёв Дніпродзержинський державний технічний університет, вул. Дніпробудівницька, 2, м. Дніпродзержинськ, Україна, 51918, Україна
  • Анна Леонідівна Яцук Дніпродзержинський державний технічний університет, вул. Дніпробудівницька, 2, м. Дніпродзержинськ, Україна, 51918Асистент, Кафедра обладнання харчових виробництв, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.21328

Ключові слова:

тістова маса, гідродинамічна змазка, математична модель, в’язка рідина, течія

Анотація

Розглянуто завдання руху тістової маси в каналі з використанням гідродинамічного мастила. Визначена математична модель динамічного стану в’язкої рідини. Складено рівняння спільної течії. Розроблено спосіб безконтактного формування макаронних виробів що дозволяє знизити практично до нуля тертя в матрицях макаронного преса.

Біографії авторів

Евгений Анатольевич Брылёв, Дніпродзержинський державний технічний університет, вул. Дніпробудівницька, 2, м. Дніпродзержинськ, Україна, 51918

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра обладнання харчових виробництв

Анна Леонідівна Яцук, Дніпродзержинський державний технічний університет, вул. Дніпробудівницька, 2, м. Дніпродзержинськ, Україна, 51918Асистент, Кафедра обладнання харчових виробництв

Асистент

Кафедра обладнання харчових виробництв

Посилання

  1. Лісовенко, О. Т. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробів [Текст]/ О. Т. Лісовенко, О. А. Руденко-Грицюк, І. М. Литовченко. – К.: Наукова думка, 2000. – 282 с.
  2. Чернов, М. Е. Макаронное производство [Текст]/ М. Е. Чернов. – М.: Мир, 1994. – 208 с.
  3. Lissowenko, A. T. Rationale Regimes der Brotherstellung, mathematische Beschreibung und Berechnung der Prozesses [Text]/ A. T. Lissowenko // Bericht uber die Tagung Internationale Probleme der Modernen Getreideverarbeitung. – TGV, B-R, 1980. – V. 18.
  4. Chamberlain, N. Moderne Verfahren der Terbereitung. [Text]/ N. Chamberlain, G. Elton // Bericht 3. Tagung „Internationale Probleme der moderner Getreideverarbeitung“. – IGV, B-R, 1967. – Tel 2. – P. 11-17.
  5. Tscheischner, H. D. Zur Analyse der Prozesses der Weizenteigbereitung mit Hocher Knetintensivitat [Text]/ H. D. Tscheischner, H. Quentt, U. Heihickel // Backer und Kondotor. – 1983. – №7. – P. 232-234.
  6. Брылёв, Е. А. Течение тестовой композиции в профилирующем канале с гидродинамической смазкой [Текст]/ Е. А. Брылёв, А. Л. Яцук// Сб. научных трудов Керченского государственного морского технологического университета. – 2010. – Вып. 11. – С. 21-24.
  7. Gelliera, V. Manuale di manutenzione per essiccato Ecat 80 [Text]/ V. Gelliera// Documenyazione Tecn. Pavan. – Padova, 1987. – P. 125.
  8. Vukobratovic, R. Zito-Hleb [Text]/ R. Vukobratovic. – Novi Sad, 1984. – P. 61.
  9. Wallace, M. J. Lipoxigenase inactivation in wheat protein concentrate by heat-moisture treatments [Text]/ L. E. Wheeler, M. J. Wallace // Cer.Chem. – 1972. – P. 348.
  10. Walsh, D. E. The influence of protein composition on spaghetti quolity [Text] / D. E. Walsh, K. A. Gilles // Cer.Chem. – 1971. – Vol. 48. – P. 544.
  11. Lіsovenko, O. T. (2000). Tekhnolohіchne obladnannia khlіbopekars'kikh і makaronnikh virobіv. K.: Naukova dumka, 282.
  12. Chernov, M. E. (1994). Makaronnoe proizvodstvo. M.: Mir, 208.
  13. Lissowenko, A. T. (1980). Rationale Regimes der Brotherstellung, mathematische Beschreibung und Berechnung der Prozesses. Bericht uber die Tagung Internationale Probleme der Modernen Getreideverarbeitung, 18.
  14. Chamberlain, N., Elton, G. (1967). Moderne Verfahren der Terbereitung. Bericht 3. Tagung „Internationale Probleme der moderner Getreideverarbeitung“, 11-17.
  15. Tscheischner, H. D., Quentt, H., Heihickel, U. (1975). Zur Analyse der Prozesses der Weizenteigbereitung mit Hocher Knetintensivitat. Backer und Kondotor, 7, 232-234.
  16. Bryliov, E. A., Iatsuk, A. L. (2010). Techenie testovoi kompozitsii v profiliruiushchem kanale s hidrodinamicheskoi smazkoi. Sb. nauchnykh trudov Kerchenskoho hosudarstvennoho morskoho tekhnolohicheskoho universiteta, 11, 21-24.
  17. Gelliera, V. (1987). Manuale di manutenzione per essiccato Ecat 80. Documenyazione Tecn. Pavan, 125.
  18. Vukobratovic, R. (1984). Zito-Hleb. Novi Sad, 61.
  19. Wallace, M. J., Wheeler, L. E. (1972). Lipoxigenase inactivation in wheat protein concentrate by heat-moisture treatments. Cer. Chem, 348.
  20. Walsh, D. E., Gilles, K. A. (1971). The influence of protein composition on spaghetti quolity. Cer. Chem, 48, 544.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-02-06

Як цитувати

Брылёв, Е. А., & Яцук, А. Л. (2014). Екструзія тіста у кільцевому шарі що змащює. Technology Audit and Production Reserves, 1(3(15), 6–8. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.21328

Номер

Розділ

Якість технологічних процесів і продукції