Екструзія тіста у кільцевому шарі що змащює
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.21328Ключові слова:
тістова маса, гідродинамічна змазка, математична модель, в’язка рідина, течіяАнотація
Розглянуто завдання руху тістової маси в каналі з використанням гідродинамічного мастила. Визначена математична модель динамічного стану в’язкої рідини. Складено рівняння спільної течії. Розроблено спосіб безконтактного формування макаронних виробів що дозволяє знизити практично до нуля тертя в матрицях макаронного преса.Посилання
- Лісовенко, О. Т. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробів [Текст]/ О. Т. Лісовенко, О. А. Руденко-Грицюк, І. М. Литовченко. – К.: Наукова думка, 2000. – 282 с.
- Чернов, М. Е. Макаронное производство [Текст]/ М. Е. Чернов. – М.: Мир, 1994. – 208 с.
- Lissowenko, A. T. Rationale Regimes der Brotherstellung, mathematische Beschreibung und Berechnung der Prozesses [Text]/ A. T. Lissowenko // Bericht uber die Tagung Internationale Probleme der Modernen Getreideverarbeitung. – TGV, B-R, 1980. – V. 18.
- Chamberlain, N. Moderne Verfahren der Terbereitung. [Text]/ N. Chamberlain, G. Elton // Bericht 3. Tagung „Internationale Probleme der moderner Getreideverarbeitung“. – IGV, B-R, 1967. – Tel 2. – P. 11-17.
- Tscheischner, H. D. Zur Analyse der Prozesses der Weizenteigbereitung mit Hocher Knetintensivitat [Text]/ H. D. Tscheischner, H. Quentt, U. Heihickel // Backer und Kondotor. – 1983. – №7. – P. 232-234.
- Брылёв, Е. А. Течение тестовой композиции в профилирующем канале с гидродинамической смазкой [Текст]/ Е. А. Брылёв, А. Л. Яцук// Сб. научных трудов Керченского государственного морского технологического университета. – 2010. – Вып. 11. – С. 21-24.
- Gelliera, V. Manuale di manutenzione per essiccato Ecat 80 [Text]/ V. Gelliera// Documenyazione Tecn. Pavan. – Padova, 1987. – P. 125.
- Vukobratovic, R. Zito-Hleb [Text]/ R. Vukobratovic. – Novi Sad, 1984. – P. 61.
- Wallace, M. J. Lipoxigenase inactivation in wheat protein concentrate by heat-moisture treatments [Text]/ L. E. Wheeler, M. J. Wallace // Cer.Chem. – 1972. – P. 348.
- Walsh, D. E. The influence of protein composition on spaghetti quolity [Text] / D. E. Walsh, K. A. Gilles // Cer.Chem. – 1971. – Vol. 48. – P. 544.
- Lіsovenko, O. T. (2000). Tekhnolohіchne obladnannia khlіbopekars'kikh і makaronnikh virobіv. K.: Naukova dumka, 282.
- Chernov, M. E. (1994). Makaronnoe proizvodstvo. M.: Mir, 208.
- Lissowenko, A. T. (1980). Rationale Regimes der Brotherstellung, mathematische Beschreibung und Berechnung der Prozesses. Bericht uber die Tagung Internationale Probleme der Modernen Getreideverarbeitung, 18.
- Chamberlain, N., Elton, G. (1967). Moderne Verfahren der Terbereitung. Bericht 3. Tagung „Internationale Probleme der moderner Getreideverarbeitung“, 11-17.
- Tscheischner, H. D., Quentt, H., Heihickel, U. (1975). Zur Analyse der Prozesses der Weizenteigbereitung mit Hocher Knetintensivitat. Backer und Kondotor, 7, 232-234.
- Bryliov, E. A., Iatsuk, A. L. (2010). Techenie testovoi kompozitsii v profiliruiushchem kanale s hidrodinamicheskoi smazkoi. Sb. nauchnykh trudov Kerchenskoho hosudarstvennoho morskoho tekhnolohicheskoho universiteta, 11, 21-24.
- Gelliera, V. (1987). Manuale di manutenzione per essiccato Ecat 80. Documenyazione Tecn. Pavan, 125.
- Vukobratovic, R. (1984). Zito-Hleb. Novi Sad, 61.
- Wallace, M. J., Wheeler, L. E. (1972). Lipoxigenase inactivation in wheat protein concentrate by heat-moisture treatments. Cer. Chem, 348.
- Walsh, D. E., Gilles, K. A. (1971). The influence of protein composition on spaghetti quolity. Cer. Chem, 48, 544.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.