Особливості перерозподілу сухих речовин при підготовці проб для оцінки якості рослинної сировини
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.25354Ключові слова:
проба, рідка фаза, заморожування-розморожування-центрифугування, томатні овочі, дикорослі ягодиАнотація
Представлено спосіб виділення рідких фаз із рослинної сировини (томатні овочі, дикорослі ягоди) шляхом циклічного заморожування-розморожування-центрифугування, та проведена оцінка їх хімічного складу. Встановлено, що одержані рідкі фази характеризуються стійкістю відносно перерозподілу сухих речовин і можуть використовуватися в якості проб у оцінці якості харчової сировини рослинного походження з використанням методів дослідження їх фізичних властивостей.
Посилання
- Kuc, J. Development and future direction of induces systemic resistance in plants [Text]/ J. Kuc// Crop Protection. – 2000. – V. 19 (8/10) – P. 859-861.
- Benhamon, М. Induction of systemic resistance of fusarium crown and root rot in tomato plants by seed treatment with chitosan [Text]/ M. Benhamon// Phytopatholog. – 1994. – T. 84, №12. – P. 1432-1434.
- Patterson, P. Rain drains canned, frozen veggies [Text]/ P. Patterson// Nation's Restaurant News. – 1993. – T.27, №30. – P. 18.
- Притульська, Н. В. Ідентифікація продовольчих товарів: теорія і практика [Текст]: монографія/ Н. В. Притульська. – К.: Київський нац. торг.-екон. ун-т., 2007. – 193 с.
- Potter, D. Functional foods offer products developers new openings [Text]/ D. Potter// Food Technology International Europe. – 1991. – T. 8. – P. 138.
- The berry bible: with 200 recipes using cultivated and wild, fresh and frozen berries [Text]/ Reed Business Information. – 2004. – Т. 251 (11). – P. 69.
- Hardenburg, R. E. The commercial storage of fruits, vegetables, and florist and nursery stocks [Text]: Agriculture Handbook/ R. E. Hardenburg, A. E. Watada, C. Y. Wang. – Washington : USDA, 1990. – 130 p.
- Отто, М. Современные методы аналитической химии [Текст]: пер. с нем.; Т.1./ М. Отто; под ред. А. В. Гармаша. – М.: Техносфера, 2003. – 412 с.
- Sides, A. Developments in extraction techniques and their application to analysis of volatiles in foods [Text]/ A. Sides, K. Robards, S. Helliwell// Trends in analytical chemistry. – 2000. – T. 19(5). – P. 322-329.
- Huddleston, J. G. Separation and recovery of food coloring dyes using aqueous biphasic extraction chromatographic resins [Text]/ J. G. Huddleston, H. D. Willauer, K. R. Boaz, R. D. Rogers// Journal of chromatography B: analytical technologies in the biomedical and life sciences. – 1998. – T. 711(1-2). – P. 237-244.
- Chevalier, D. Freezing and ice crystals formed in a cylindrical food model: part 1. Freezing at atmospheric pressure [Text]/ D. Chevalier, A. Le Bail, M. Ghoul// Journal Of Food Engineering. – 2000. – T. 46, №4. – P. 277-285.
- Kuc, J. (2000). Development and future direction of induces systemic resistance in plants. Crop Protection, V. 19(8/10), 859-861.
- Benhamon, М. (1994). Induction of systemic resistance of fusarium crown and root rot in tomato plants by seed treatment with chitosan. Phytopathology, T. 84, №12, 1432-1434.
- Patterson, P. (1993). Rain drains canned, frozen veggies. Nation's Restaurant News, T.27, №30, 18.
- Prytylska, N. V. (2007). Іdentifіkatsіya prodovolchih tovarіv: teorіya i practice. К.: KNTEU, 193.
- Potter, D. (1991). Functional foods offer products developers new openings. Food Technology International Europe, T. 8, 138.
- The berry bible: with 200 recipes using cultivated and wild, fresh and frozen berries. (2004). Reed Business Information, Т. 251 (11), 69.
- Hardenburg, R. E., Watada, A. E., Wang, C. Y. (1990). The commercial storage of fruits, vegetables, and florist and nursery stocks. Washington : USDA, 130.
- Otto, M. (2003). Sovremenie methody analyticheskoy chimii. M.: Technosphera, 412.
- Sides, A., Robards, K., Helliwell, S. (2000). Developments in extraction techniques and their application to analysis of volatiles in foods. Trends in analytical chemistry, T. 19(5), 322-329.
- Huddleston, J. G., Willauer, H. D., Boaz, K. R., Rogers, R. D. (1998). Separation and recovery of food coloring dyes using aqueous biphasic extraction chromatographic resins. Journal of chromatography B: analytical technologies in the biomedical and life sciences, T. 711(1-2), 237-244.
- Chevalier, D., Le Bail, A., Ghoul, M. (2000). Freezing and ice crystals formed in a cylindrical food model: part 1. Freezing at atmospheric pressure. Journal Of Food Engineering, T. 46, №4, 277-285.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.