Вакуумна ректифікація ефірної олії шавлії мускатної
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.25379Ключові слова:
вакуумна ректифікація, ефірні олії, шавлія мускатна, заплановані фракції, ароматАнотація
Представлено комплексний підхід щодо визначення параметрів вакуумної ректифікації ефірних олій з одержання заздалегідь запланованих її фракцій як окремих складових ароматичних композицій для харчової промисловості. Визначено робочі режимів запланованих фракцій з ефірної олії шавлії мускатної та встановлено зміну аромату її фракцій в залежності від меж їх кількісного відбору.
Посилання
- Smith, J. Functional Food Product Development [Text]/ J.Smith, E.Charter. – Wiley-Blackwell, 2010. – 528 р.
- Baser, K. Handbook of Essential Oils – science, technology and applications [Text]/ K. Baser Can, G. Buchbauer. – CRC Press, 2010 – 994 р.
- Смирнов, Е. В. Пищевые ароматизаторы [Текст]: справ./ Е. В. Смирнов. – СПб.: Профессия, 2008. – 736 с.
- Hunter, M. Essential oils: art, agriculture, science, industry and entrepreneurship (a Focus on the Asia-Pacific region) [Text]/ M. Hunter. – Nova Science, 2009. – 101р.
- Hui, Y. Handbook of fruit and vegetable flavors [Text]/ Y. Hui. – A John wiley and sons, 2010. – 1117 р.
- Kapás, Á. The kinetic of essential oil separation from fennel by microwave assisted hydrodistillation [Text]/ Á. Kapás, Csaba D. András, Gh. Dobre, E. Vass, G. Székely, M. Stroescu, S. Lányi, B. Ábrahám// UPB Sci Bull Ser B 11. – 2011 – Vol. 73(4). – P. 113-120.
- Hawthorne, S. Comparison of hydrodistillation and supercritical fluid extraction for the determination of essential oils in aromatic plants [Text]/ S. Hawthorne, M. Riekkola, K. Serenius, Y. Holm, R. Hiltunen, K. Hartonen// Journal of Chromatography A 01. – 1993. – P. 297-308. – Available at: www/URL: doi:10.1016/0021-9673(93)83017-M
- Маринченко, В. О. Технологія спирту [Текст]/ В. О. Маринченко, В. А. Домарецький, П. Л. Шиян та ін.; під ред. В. О. Маринченка. – Вінниця: "Поділля – 2000", 2003. – 496 с.
- Коган, В. Б. Равновесие между жидкостью и паром [Текст]/ В. Б. Коган, В. М. Фридман, В. В. Кафаров. – Л.: Наука, 1996. – Т. 2. – 732 с.
- Рид, Р. Свойства газов и жидкостей [Текст]: справ. пос./ Р. Рид. – Москва: Наука, 1982. – 592 с.
- Smith, J., Charter, E. (2010). Functional Food Product Development. New York:Wiley-Blackwell, 528.
- Baser, K., Buchbauer, G. (2010). Handbook of Essential Oils - science, technology and applications. New York: CRC Press, 994.
- Smirnov, E. V. (2008). Pichevie aromatizatori. Spg: Profesiya, 736.
- Hunter, M. (2009). Essential oils: art, agriculture, science, industry and entrepreneurship (a Focus on the Asia-Pacific region). New York: Nova Science, 101.
- Hui, Y. (2010). Handbook of fruit and vegetable flavors. New Jersey: A John wiley and sons, 1117.
- Kapás, Á., András, C. D., Dobre, Gh., Vass, E., Székely, G., Stroescu, M., Lányi, S., Ábrahám, B. (2011). The kinetic of essential oil separation from fennel by microwave assisted hydrodistillation. UPB Sci Bull Ser B 11/2011, 73(4), 113-120.
- Hawthorne, S., Riekkola, M., Serenius, K., Holm, Y., Hiltunen, R., Hartonen, K. (1993). Comparison of hydrodistillation and supercritical fluid extraction for the determination of essential oils in aromatic plants. Journal of Chromatography A 01/1993, 297-308. Available: doi:10.1016/0021-9673(93)83017-M.
- Marinchenko, V. O., Domaretskii, V. O., Shiyan, P. L.; In: Marinchenko, V. O. (2003). Technologiya spirta. Vinnitsa: Podillay-2000, 496.
- Kogan, V. B., Fridman, V. M., Kafarov, V. V. (1996). Ravnovesie mecshdy cshidkosty i parom. Leningrad: Nauka, 2, 732.
- Rid, R. (1982). Svoistva gazov i cshidkostei. Moskva: Nauka, 592.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.