Вивчення фізико-хімічних властивостей м’якого сиру виготовленого із застосуванням нетрадиційних інгредієнтів

Автор(и)

  • Margarita Oboznaya Сумський національний аграрний університет, Україна https://orcid.org/0000-0002-2139-6791
  • Dmitry Prasol Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.28100

Ключові слова:

м’який сирний продукт, сухе знежирене молоко, подрібнений концентрат ядра арахісу, кукурудзяне борошно

Анотація

Вдосконалена технологія м’якого сирного продукту основана на використанні сухого знежиреного молока, з частковою його заміною на подрібнений концентрат арахісового ядра та борошно кукурудзяне, з використанням рафінованої, дезодорованої соняшникової олії. Проведено дослідження фізико-хімічних властивостей удосконаленого продукту. Удосконалений продукт дозволить розширити асортимент дешевої сирної продукції.

Біографії авторів

Margarita Oboznaya, Сумський національний аграрний університет

Кандидат технічних наук, професор

Кафедра технології харчування 

Dmitry Prasol, Національний університет біоресурсів і природокористування України

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м'ясних, рибних та морепродуктів 

Посилання

  1. Suha, I. V. (2009). Selection attractive segments to ensure the competitiveness of dairy enterprises. Scientific Bibliographic resources NUFT, 3, 105−107.

    Pertsevoy, F. V. (2009). Investigation of structural and mechanical properties of soft cheese product using corn flour. Bulletin of Kharkov National Technical University of Agriculture Petro Vasilenko, 88, 223−229.

    Martyniuk, O. V. (2004). Development and merchandising estimation of the combined soft cheese with soy concentrate. Kemerovo, 130.

    GOST 3624-92. Milk and dairy products. Titrimetric methods for the determination of acidity. (2004). Introduced 1994-01-01. Moscow, 13.

    Krus, G. N., Shalygina, A. M., Volokitna, Z. V. (2000). Methods of investigation of milk and dairy products. Moskow: Kolos, 368.

    Pokrovsky, A. (1977). The chemical composition of foods. Reference table of contents basic nutrients and energy value of food products. Moskow: Food Industry, 227.

    Williams, P. A., Phillips, G. O. (2009). Introduction to food hydrocolloids. Handbook of Hydrocolloids. Elsevier, 1–22. doi:10.1533/9781845695873.1.

    McKenna, B. M. (2008). Structure and texture of foods. Emulsion products. St. Petersburg: Profession, 480.

    Arete, V. A. (2009). Physico-mechanical properties of raw materials and finished products. St. Petersburg: GIORD, 448.

    Uriev, N. B. (1978). Physicochemical mechanics and intensification of education of the masses of food. Moskow: Food Industry, 239.

    Rudakova, T. V. (2006). Development of the technology combined products a long shelf life, based on cheese. Kyiv, 174.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-10-02

Як цитувати

Oboznaya, M., & Prasol, D. (2014). Вивчення фізико-хімічних властивостей м’якого сиру виготовленого із застосуванням нетрадиційних інгредієнтів. Technology Audit and Production Reserves, 5(2(19), 14–17. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.28100