Вивчення біологічної цінності структурованого продукту з сиру кисломолочного, виготовленого з використанням концентрату подрібнених ядер насіння соняшника

Автор(и)

  • Dmitry Prasol Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київ, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.28102

Ключові слова:

структурований продукт, концентрат ядра насіння соняшнику, біологічна цінність білка, засвоєння білків in vitro

Анотація

Розроблено технологію нового структурованого продукту на основі сиру з молока знежиреного, з використанням концентрату ядра з насіння соняшнику, - перспективного виду сировини, використання якого в технології дозволило поліпшити харчову та біологічну цінність нового продукту.

Під час дослідження нами вивчена засвоюваність білкової складової нового продукту і отримано позитивні результати. 

Біографія автора

Dmitry Prasol, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київ

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м'ясних, рибних та морепродуктів

Посилання

  1. 1. Vasil'evskaia, L. V., Ohnianskaia, L. G. (2006). Fiziologicheskie osnovy pitaniia. Voprosy pitaniia, № 2, 42-43.

    2. Popkova, G. Yu., Mogil'nyy, V. A. (2008). Tvorozhnye izdeliia i novye tehnologii. Molochnaia promyshlennost', № 8, 12–13.

    3. Mikriukova, N. V. (2012). Osnovnye aspekty polucheniia funktsional'nyh produktov pitaniia. Molodoy uchenyy, № 12, 90-92.

    4. Klepker, V. M. (2008). Ispol'zovanie belkov moloka pri proizvodsve tvorozhnyh izdeliy. Molochnaia promyshlennost', № 8, 11-14.

    5. McKenna, B. M.; Translated from English Bazarnova, Y. G. (2008). Structure and texture of foods. Emulsion products. St. Petersburg: Profession, 480.

    6. Sergio Gonzales Perer. (2003). Physico-chemical and functional properties of sunflover proteins. Wareningen, The Netherlands: Wareningen University, 160.

    7. Pertseviy, F. V., Hurskyi, P. V., Yurchenko, S. L. et al. (2009). Technologies of Food Products on the Base of Milk Protein. Kh.: ChSUFT, 204.

    8. Antipova, L. V., Glotova, I. A., Rogov, I. A. (2004). Metody issledovaniia miasa i miasnyh produktov. M.: Kolos, 354-358.

    9. Pokrovskiy, A. A., Ertanov, N. D. (1965). Atakuemost' belkov pischevyh produktov proteoliticheskimi fermentami in vitro. Voprosy pitaniia, № 3, 38–44.

    10. Zhuravskaia, N. K., Alehina, L. T., Otriashenkova, L. M. (1985). Issledovaniia i kontrol' kachestva miasa i miasoproduktov. M.: Agropromizdat, 295.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-10-02

Як цитувати

Prasol, D. (2014). Вивчення біологічної цінності структурованого продукту з сиру кисломолочного, виготовленого з використанням концентрату подрібнених ядер насіння соняшника. Technology Audit and Production Reserves, 5(2(19), 18–20. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.28102