Вивчення біологічної цінності структурованого продукту з сиру кисломолочного, виготовленого з використанням концентрату подрібнених ядер насіння соняшника
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.28102Ключові слова:
структурований продукт, концентрат ядра насіння соняшнику, біологічна цінність білка, засвоєння білків in vitroАнотація
Розроблено технологію нового структурованого продукту на основі сиру з молока знежиреного, з використанням концентрату ядра з насіння соняшнику, - перспективного виду сировини, використання якого в технології дозволило поліпшити харчову та біологічну цінність нового продукту.
Під час дослідження нами вивчена засвоюваність білкової складової нового продукту і отримано позитивні результати.
Посилання
1. Vasil'evskaia, L. V., Ohnianskaia, L. G. (2006). Fiziologicheskie osnovy pitaniia. Voprosy pitaniia, № 2, 42-43.
2. Popkova, G. Yu., Mogil'nyy, V. A. (2008). Tvorozhnye izdeliia i novye tehnologii. Molochnaia promyshlennost', № 8, 12–13.
3. Mikriukova, N. V. (2012). Osnovnye aspekty polucheniia funktsional'nyh produktov pitaniia. Molodoy uchenyy, № 12, 90-92.
4. Klepker, V. M. (2008). Ispol'zovanie belkov moloka pri proizvodsve tvorozhnyh izdeliy. Molochnaia promyshlennost', № 8, 11-14.
5. McKenna, B. M.; Translated from English Bazarnova, Y. G. (2008). Structure and texture of foods. Emulsion products. St. Petersburg: Profession, 480.
6. Sergio Gonzales Perer. (2003). Physico-chemical and functional properties of sunflover proteins. Wareningen, The Netherlands: Wareningen University, 160.
7. Pertseviy, F. V., Hurskyi, P. V., Yurchenko, S. L. et al. (2009). Technologies of Food Products on the Base of Milk Protein. Kh.: ChSUFT, 204.
8. Antipova, L. V., Glotova, I. A., Rogov, I. A. (2004). Metody issledovaniia miasa i miasnyh produktov. M.: Kolos, 354-358.
9. Pokrovskiy, A. A., Ertanov, N. D. (1965). Atakuemost' belkov pischevyh produktov proteoliticheskimi fermentami in vitro. Voprosy pitaniia, № 3, 38–44.
10. Zhuravskaia, N. K., Alehina, L. T., Otriashenkova, L. M. (1985). Issledovaniia i kontrol' kachestva miasa i miasoproduktov. M.: Agropromizdat, 295.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.