Стратегічне планування розвитку готельно-ресторанного бізнесу

Автор(и)

  • Валентина Николаевна Столярчук ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», вул. Коваля, 3, м. Полтава, Україна, 36014, Україна https://orcid.org/0000-0001-6543-9020

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.32427

Ключові слова:

сфера послуг, готельно-ресторанний бізнес, інноваційна діяльність, стратегічне планування

Анотація

Проаналізовано можливості перспективного розвитку готельно-ресторанного господарства. Визначено, що для підвищення його конкурентоздатності, необхідно враховувати приховані потреби споживачів. Запропоновано при розробці стратегічного планування розвитку готельно-ресторанної галузі враховувати можливості програмування розвитку ринку, приділяючи підвищену увагу явищу конвергенції.

Біографія автора

Валентина Николаевна Столярчук, ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», вул. Коваля, 3, м. Полтава, Україна, 36014

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

Посилання

  1. Illiashenko, S. (2010). Innovatsiinyi menedzhment. Sumy: VTD «Universytetska knyha», 334.
  2. Vasylenko, V., Shmatko, V. (2005). Innovatsiinyi menedzhment. Ed. 3. K.: Tsentr navchalnoi literatury, 440.
  3. Zbarzhevetska, L. (2014). Innovatsiina skladova rozvytku vitchyznianykh pidpryiemstv: analiz kliuchovykh tendentsii. Materialy II Mizhnar. nauk.-prakt. konf. "Turyzm i hostynnist v Ukraini: stan, problemy, tendentsii, perspektyvy rozvytku". Cherkasy: Brama-Ukraina, 117-121.
  4. Butenko, L., Zakharchenko, Ya. (2014). Problemy rozvytku industrii hostynnosti Ukrainy na suchasnomu etapi. Materialy II Mizhnar. nauk.-prakt. konf. "Turyzm i hostynnist v Ukraini: stan, problemy, tendentsii, perspektyvy rozvytku". Cherkasy: Brama-Ukraina, 19-22.
  5. Kuchyn, S., Sarmatytska, N. (2011). Osoblyvosti ta perspektyvy rozvytku sfery posluh v Ukraini. Ekonomika ta upravlinnia natsionalnym hospodarstvom, 3 (15), 43-46.
  6. Restorannyi byznes Ukrainy za 10 let. (2013). Restorator, 1-2 (100), 60-62
  7. Kaplina, T., Stolyarchuk, V. (2014). Perspektyvy pidvyshchennia yakosti produktsii hotelno-restorannoho hospodarstva. Materialy II Mizhnar. nauk.-prakt.konf. Turyzm i hostynnist v Ukraini: stan, problemy, tendentsii, perspektyvy rozvytku. Cherkasy: Brama-Ukraina, 30-35.
  8. Stolyarchuk, V. M. (2014). Methodological aspects of hotel and restaurant product quality assessment. Technology Audit And Production Reserves, 3(5(17)), 45-47. doi:10.15587/2312-8372.2014.25367
  9. Illiashenko, S., Olefirenko, O. (2008). Upravlinnia portfelem zamovlennaukovo-vyrobnychoho pidpryiemstva. Sumy: Universytetska knyha, 272.
  10. Korobeinykov, O., Tryfylova, A. (2001). Intehratsiia stratehicheskoho i innovatsionnoho menedzhmenta. Menedzhment v Rossyy y za rubezhom, 4, 25-36.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-23

Як цитувати

Столярчук, В. Н. (2014). Стратегічне планування розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Technology Audit and Production Reserves, 6(4(20), 34–36. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.32427

Номер

Розділ

Інформаційні технології та системи управління