Визначення раціональних режимів роботи хлібопекарських печей

Автор(и)

  • Олександр Володимирович Ковальов Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, 01017, Україна https://orcid.org/0000-0002-4646-2919

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.34784

Ключові слова:

раціональний режим, хлібопекарська піч, паливо, температура, теплота, продуктивність, хліб

Анотація

Визначення раціональних режимів роботи хлібопекарських печей є важливою задачею, тому що робота печі при цьому режимі може призвести до значної економії палива. У промислових печах однією з основних величин, найбільш чуттєвою до зміни навантаження, є температура газів, що ідуть у навколишнє середовище. Тому задача визначення теплового навантаження печі є дуже важливою.

Біографія автора

Олександр Володимирович Ковальов, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, 01017

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Посилання

  1. Volodarskii, A. V., Sigal, M. N., Nichikov, I. M. (1986). Promyshlennye pechi pishchevyh proizvodstv. K.: Tehnika, 136.
  2. Ginzburg, A. S. (1955). Teplofizicheskie osnovy protsessa vypechki. M.: Pishchepromizdat, 475.
  3. Kovalov, O. V., Ostapenko, V. K., Dymnich, O. V. (15.08.2001). Khlibopekarska pich. Pat. Ukrainy № 41091, MPK7 A21V5/00. 2001020853; Appl. 07.02.2001; Biul. № 7. Available: http://uapatents.com/3-41091-khlibopekarska-pich.html
  4. Mihelev, A. A., Itskovich, N. M., Sigal, M. N., Volodarskii, A. V. (1979). Raschet i proektirovanie pechei hlebopekarnogo i konditerskogo proizvodstv. M.: Pishchevaia promyshlennost', 327.
  5. Lisovenko, O. T., Rudenko-Hrytsiuk, O. A., Lytovchenko, I. M., Dudko, S. D., Zirnis, I. V., Sydorenko, S. I., Kovalov, O. V. et al; In: Lisovenko, O. T. (2000). Tekhnolohichne obladnannia khlibopekarskykh i makaronnykh vyrobnytstv. K.: Naukova dumka, 282.
  6. Krasnopevtsev, N. I. (1940). Osnovnye voprosy rascheta i konstruirovaniia pechei. M.: Hlebopekarnaia promyshlennost', № 10, 7-19.
  7. Lisovenko, A. T. (1976). Protsess vypechki i teplovye rezhimy v sovremennyh hlebopekarnyh pechah. M.: Pishchevaia promyshlennost', 214.
  8. Makliukov, I. I., Makliukov, V. I. (1983). Promyshlennye pechi hlebopekarnogo i konditerskogo proizvodstva. M.: Legkaia i pishchevaia promyshlennost', 272.
  9. Fogel', V. O. (1953). Analiticheskoe issledovanie vliianiia teplovogo rezhima na nachal'nuiu fazu vypechki hleba. Trudy VNIIHP. M.: Pishchepromizdat, 199-208.
  10. Bakshi, A., Yoon, J. (1984). Thermophysical properties of bread rolls during baking. Lebensmittel-Wissenschaft & Technologie, № 17, 90-93.
  11. Christensen, A., Blomqvist, I., Skjolbedarf, C. (1984). Optimization of the baking process with resepest to quality and energy. London and New York: Elsevier Applied Science Publishers, 482-486.
  12. Paloheimo, M., Malkki, Y., Kaijaluoto, S. (1984). Optimization of baking process: Combined heat transfer. London and New York: Elsevier Applied Science Publishers, 487-491.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-23

Як цитувати

Ковальов, О. В. (2014). Визначення раціональних режимів роботи хлібопекарських печей. Technology Audit and Production Reserves, 6(1(20), 40–45. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.34784