Визначення раціональних режимів роботи хлібопекарських печей
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.34784Ключові слова:
раціональний режим, хлібопекарська піч, паливо, температура, теплота, продуктивність, хлібАнотація
Визначення раціональних режимів роботи хлібопекарських печей є важливою задачею, тому що робота печі при цьому режимі може призвести до значної економії палива. У промислових печах однією з основних величин, найбільш чуттєвою до зміни навантаження, є температура газів, що ідуть у навколишнє середовище. Тому задача визначення теплового навантаження печі є дуже важливою.Посилання
- Volodarskii, A. V., Sigal, M. N., Nichikov, I. M. (1986). Promyshlennye pechi pishchevyh proizvodstv. K.: Tehnika, 136.
- Ginzburg, A. S. (1955). Teplofizicheskie osnovy protsessa vypechki. M.: Pishchepromizdat, 475.
- Kovalov, O. V., Ostapenko, V. K., Dymnich, O. V. (15.08.2001). Khlibopekarska pich. Pat. Ukrainy № 41091, MPK7 A21V5/00. 2001020853; Appl. 07.02.2001; Biul. № 7. Available: http://uapatents.com/3-41091-khlibopekarska-pich.html
- Mihelev, A. A., Itskovich, N. M., Sigal, M. N., Volodarskii, A. V. (1979). Raschet i proektirovanie pechei hlebopekarnogo i konditerskogo proizvodstv. M.: Pishchevaia promyshlennost', 327.
- Lisovenko, O. T., Rudenko-Hrytsiuk, O. A., Lytovchenko, I. M., Dudko, S. D., Zirnis, I. V., Sydorenko, S. I., Kovalov, O. V. et al; In: Lisovenko, O. T. (2000). Tekhnolohichne obladnannia khlibopekarskykh i makaronnykh vyrobnytstv. K.: Naukova dumka, 282.
- Krasnopevtsev, N. I. (1940). Osnovnye voprosy rascheta i konstruirovaniia pechei. M.: Hlebopekarnaia promyshlennost', № 10, 7-19.
- Lisovenko, A. T. (1976). Protsess vypechki i teplovye rezhimy v sovremennyh hlebopekarnyh pechah. M.: Pishchevaia promyshlennost', 214.
- Makliukov, I. I., Makliukov, V. I. (1983). Promyshlennye pechi hlebopekarnogo i konditerskogo proizvodstva. M.: Legkaia i pishchevaia promyshlennost', 272.
- Fogel', V. O. (1953). Analiticheskoe issledovanie vliianiia teplovogo rezhima na nachal'nuiu fazu vypechki hleba. Trudy VNIIHP. M.: Pishchepromizdat, 199-208.
- Bakshi, A., Yoon, J. (1984). Thermophysical properties of bread rolls during baking. Lebensmittel-Wissenschaft & Technologie, № 17, 90-93.
- Christensen, A., Blomqvist, I., Skjolbedarf, C. (1984). Optimization of the baking process with resepest to quality and energy. London and New York: Elsevier Applied Science Publishers, 482-486.
- Paloheimo, M., Malkki, Y., Kaijaluoto, S. (1984). Optimization of baking process: Combined heat transfer. London and New York: Elsevier Applied Science Publishers, 487-491.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.