Аналіз проблем нормативно-технічного забезпечення виробництва органічної продукції в Україні
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2014.34786Ключові слова:
органічне виробництво, сертифікація органічної продукції, система управління органічним виробництвом, маркуванняАнотація
У статті за результатами проведеного соціологічного дослідження та аналізу нормативно-технічного забезпечення виокремлено проблематику виробництва органічної продукції в Україні. Описані тенденції та особливості розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції в Україні та в Європі, запропоновано низку заходів державної політики щодо формування органічного ведення сільськогосподарської діяльності в Україні.Посилання
- Ulianchenko, A. V., Bezus, R. M. (2012). Worldwide Internet as a sales channel for organic produce. Business APC, 4, 128-134.
- Organic in Ukraine. Federation of Organic Agriculture Muvements in Ukraine. Available: http://www.organic.com.ua/uk/homepage/2010-01-26-13-42-29
- Organic Directory Online Ukraine. International Federation of Organic Agriculture Muvements. Available: http://www.ifoam.org/organic_world/directory/Countries/Ukraine-Members.html. Last accessed 17.11.2014.
- Kropyvko, M. F., Kovalev, O. V. (2010). Environmental diversification of agricultural land in Ukraine. Economy of Ukraine, 7, 78-85.
- Organic Standards and Certification. International Federation of Organic Agriculture Muvements. Available: http://www.ifoam.org/about_ifoam/standards/index.html. Last accessed 18.11.2014.
- Rules for manufacturers of certified organic products. Federation of Organic Agriculture Muvements in Ukraine. Available: http:www.organic.com.ua/uk/homepage/2010-01-26-13-44-34
- The World of Organic Agriculture 2013: Key Indicators and Leading Countries. FiBL & IFOAM 2013. Available: http://www.organic-world.net/fileadmin/documents/yearbook/2013/web-fibl-ifoam-2013-25-34.pdf
- Janssen, M., Hamm, U. (2012, July). Product labelling in the market for organic food: Consumer preferences and willingness-to-pay for different organic certification logos. Food Quality and Preference, Vol. 25, № 1, 9–22. doi:10.1016/j.foodqual.2011.12.004
- Zavoritnya, G., Lutsenko, D., Akulenko, L. (2014). How to perform an agreement with the EU? Technical regulation and standardization. Infographics. The European truth. Available: http://www.eurointegration.com.ua/articles/2014/07/7/7023953
- Amarjit, S. (2009). The global market for organic food & drink. The World of Organic Agriculture, Statistics and Emerging Trends, 59-64.
- Raynolds, L. T. (2004, May). The Globalization of Organic Agro-Food Networks. World Development, Vol. 32, № 5, 725–743. doi:10.1016/j.worlddev.2003.11.008
- Popescu, A., Pop, C. (2013). Considerations regarding the development of organic agriculture in the world, The EU-27 and Romania. Scientific Papers. Series "Management, Economic Engineering in Agriculture and rural development", Vol. 13, Issue 2, 323-330.
- Pyndus, V. Nowadays. International Public Association "BIOLan Ukraine". Available: http://www.biolan.org.ua/uk/biolan-ukraine/today
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.