Дослідження показників якості сортових вин Санджовезе і Сира
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.37097Ключові слова:
Санджовезе, Сіра, червоні вина, розе, органолептика, фенольні речовини біологічна, цінністьАнотація
У даній статті представлені результати досліджень рожевих і червоних столових сухих вин із сортів винограду Санджовеже і Сіра, вироблених в Аргентині, Греції, Ізраїлі, Іспанії, Італії, Чилі. Проведено порівняльний аналіз органолептичної оцінки, фізико-хімічних характеристик, біологічної цінності за фенольним комплексом, окислювально-відновного стану з винами, виробленими в Україні з даних сортів винограду.Посилання
- Kotolovets, Z. V. Sira – perspektivnyi dlia Ukrainy tehnicheskii sort vinograda. Available: http://bo0k.net/index.php?bid=10489&chapter=1&p=achapter
- Volynkin, V. A., Kolotovets, Z. V., Polulyakh, A. А. (2012). Sorta vinograda zapadnoevropeyskoy ekologo – geograficheskoy gruppyi kak dostoynoe popolnenie promyishlennogo sortimenta. Materialyi distantsionnoy nauchno-prakticheskoy konferentsii. Novocherkassk: FGBNNII VNIIVV im. Ya. I. Potapenko, 29-32.
- Sangiovese. Available: http://wine.gourmetrecipe.com/Sangiovese_l60
- Vsyo o vinograde – vinogradarstvo, sorta vinograda, vinodelie. Available: http://vinograd.info/sorta/sorta-vinograda/
- Crespan, M., Cal, A., Giannetto, S., Sparacio, A., Storchi, P., Costacurta, A. (2008). Sangiovese and Garganega are two key varieties of the Italian grapevine assortment evolution. Vitis, 47 (2), 97-104.
- Flanzy, С., Masson, G., Millo, F. (2009). Le vin Rose. Feret editions, 334.
- Stockley, C. S., Hoj, P. B. (2005, July). Better wine for better health: Fact or fiction? Australian Journal of Grape and Wine Research, Vol. 11, № 2, 127–138. doi:10.1111/j.1755-0238.2005.tb00284.x
- In: Gerzhikova, V. G. (2009). Metodyi tehnohimicheskogo kontrolya v vinodelii. Simferopol: Tavrida, 304.
- Scholts-Kulikov, E. P.; Valuiko, G. G. (2009). Vinodelie po-novomu. Simferopol: Tavrida, 320.
- Tenetka, A. I., Bil’ko, M. V., Larin, V. V. (2011). Kolіr – odin іz osnovnih pokaznikіv yakostі rozhevih stolovih vin. Vinogradarstvo i vinodelie, 5, 95-97.
- Pambianchi, D. (2014). A review of sulfite management protocols based on SO2 levels and type of wine. Available: http://www.techniquesinhomewinemaking.com/attachments/File/SO2%20Management%20Protocol.pdf
- Teoreticheskie osnovyi tehnologii naturalnyih krasnyih suhih vin. Available: http://www.ovine.ru/natural_vine/red_dry_theory.htm
- Robinson, J. (2006). The Oxford Companion to Wine. Oxford University Press, 606-607.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.