Дослідження показників якості сортових вин Санджовезе і Сира

Автор(и)

  • Елена Викторовна Цыганкова Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-1258-0757
  • Марина Владимировна Билько Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-1122-4937

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.37097

Ключові слова:

Санджовезе, Сіра, червоні вина, розе, органолептика, фенольні речовини біологічна, цінність

Анотація

У даній статті представлені результати досліджень рожевих і червоних столових сухих вин із сортів винограду Санджовеже і Сіра, вироблених в Аргентині, Греції, Ізраїлі, Іспанії, Італії, Чилі. Проведено порівняльний аналіз органолептичної оцінки, фізико-хімічних характеристик, біологічної цінності за фенольним комплексом, окислювально-відновного стану з винами, виробленими в Україні з даних сортів винограду.

Біографії авторів

Елена Викторовна Цыганкова, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Аспірант

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Марина Владимировна Билько, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Посилання

  1. Kotolovets, Z. V. Sira – perspektivnyi dlia Ukrainy tehnicheskii sort vinograda. Available: http://bo0k.net/index.php?bid=10489&chapter=1&p=achapter
  2. Volynkin, V. A., Kolotovets, Z. V., Polulyakh, A. А. (2012). Sorta vinograda zapadnoevropeyskoy ekologo – geograficheskoy gruppyi kak dostoynoe popolnenie promyishlennogo sortimenta. Materialyi distantsionnoy nauchno-prakticheskoy konferentsii. Novocherkassk: FGBNNII VNIIVV im. Ya. I. Potapenko, 29-32.
  3. Sangiovese. Available: http://wine.gourmetrecipe.com/Sangiovese_l60
  4. Vsyo o vinograde – vinogradarstvo, sorta vinograda, vinodelie. Available: http://vinograd.info/sorta/sorta-vinograda/
  5. Crespan, M., Cal, A., Giannetto, S., Sparacio, A., Storchi, P., Costacurta, A. (2008). Sangiovese and Garganega are two key varieties of the Italian grapevine assortment evolution. Vitis, 47 (2), 97-104.
  6. Flanzy, С., Masson, G., Millo, F. (2009). Le vin Rose. Feret editions, 334.
  7. Stockley, C. S., Hoj, P. B. (2005, July). Better wine for better health: Fact or fiction? Australian Journal of Grape and Wine Research, Vol. 11, № 2, 127–138. doi:10.1111/j.1755-0238.2005.tb00284.x
  8. In: Gerzhikova, V. G. (2009). Metodyi tehnohimicheskogo kontrolya v vinodelii. Simferopol: Tavrida, 304.
  9. Scholts-Kulikov, E. P.; Valuiko, G. G. (2009). Vinodelie po-novomu. Simferopol: Tavrida, 320.
  10. Tenetka, A. I., Bil’ko, M. V., Larin, V. V. (2011). Kolіr – odin іz osnovnih pokaznikіv yakostі rozhevih stolovih vin. Vinogradarstvo i vinodelie, 5, 95-97.
  11. Pambianchi, D. (2014). A review of sulfite management protocols based on SO2 levels and type of wine. Available: http://www.techniquesinhomewinemaking.com/attachments/File/SO2%20Management%20Protocol.pdf
  12. Teoreticheskie osnovyi tehnologii naturalnyih krasnyih suhih vin. Available: http://www.ovine.ru/natural_vine/red_dry_theory.htm
  13. Robinson, J. (2006). The Oxford Companion to Wine. Oxford University Press, 606-607.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-01-29

Як цитувати

Цыганкова, Е. В., & Билько, М. В. (2015). Дослідження показників якості сортових вин Санджовезе і Сира. Technology Audit and Production Reserves, 1(4(21), 58–63. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.37097

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості