Формування системи управління витратами підприємств ресторанного господарства

Автор(и)

  • Ірина Сергіївна Андрющенко Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-4028-6782

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.37875

Ключові слова:

економічний механізм, витрати, системний підхід, елементи системи управління, ресторанне господарство

Анотація

Запропоновано алгоритм формування системи управління витратами підприємств ресторанного господарства шляхом побудови її рекомендованої структури. Визначено мету, суб’єкт та об’єкт системи управління витратами. Охарактеризовано елементи й інструменти реалізації заходів щодо управління витратами для підприємств ресторанного господарства.

Біографія автора

Ірина Сергіївна Андрющенко, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська 333, м. Харків, Україна, 61051

Асистент

Кафедра фінансів 

Посилання

  1. Yasinska, A. I. (2007). Sutnist upravlinnia vytratamy na vitchyznianykh pidpryiemstvakh. Visnyk Natsionalnoho universytetu «Lvivska politekhnika». Seriia «Lohistyka», № 594, 357-360.
  2. Partyn, H. O. (2004). Formuvannia stratehichnoi modeli upravlinnia vytratamy pidpryiemstva. Finansy Ukrainy, № 11, 124-134.
  3. Krushelnytska, O. V. (2005). Upravlinnia vytratamy. Zhytomyr: ZhDTU, 196.
  4. Kravchenko, O. S. (2005). Teoretychni aspekty stvorennia systemy upravlinnia vytratamy. Torhivlia i rynok Ukrainy: Tematychnyi zbirnyk naukovykh prats, 19 (4), 74-78.
  5. Tsymbaliuk, L. H., Skryhun, N. P., Antoshkina, L. I. (2009). Formuvannia ta upravlinnia vytratamy vyrobnytstva. Donetsk: Yuho-Vostok, 240.
  6. Kotelenets, O. O.; In: Dolishnii, M. I. (2004). Osoblyvosti systemy upravlinnia vytratamy na pidpryiemstvakh bahatoproektnoho upravlinnia. Sotsialno-ekonomichni doslidzhennia v perekhidnyi period, 6 (L), 328-333.
  7. Cherep, A. V., Lazneva, I. O. (2005). Metody upravlinnia vytratamy vyrobnytstva produktsii ta yikh porivnialnyi analiz. Formuvannia rynkovykh vidnosyn v Ukraini, № 11, 67-72.
  8. Tsal-Tsalko, Yu. S. (2002). Vytraty pidpryiemstva. K.: TsUL, 656.
  9. Kozachenko, H. V., Pohorielov, Yu. S., Khlaponov, L. Yu., Makukhin, H. A. (2007). Upravlinnia vytratamy pidpryiemstva. K.: Libra, 320.
  10. Pylypenko, A. A., Dzobko, I. P., Pysarchuk, O. V.; In: Pylypenko, A. A. (2011). Formuvannia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia upravlinnia vytratamy pidpryiemstv ta yikh obiednan. Kh.: Vyd. KhNEU, 344.
  11. Napadovska, L. V., Dobiia, M., Sander, Sh., Matezich, P. et al. (2008). Teoriia bukhhalterskoho obliku. K: KNTU, 735.
  12. Holov, S. F. (2003). Upravlinskyi oblik. K.: Libra, 704.
  13. Chumak, O. V. (2002). Pryntsypy kalkuliuvannia sobivartosti produktsii v pidpryiemstvakh kharchuvannia. Prohresyvni resursozberihaiuchi tekhnolohii ta yikh ekonomichne obgruntuvannia u pidpryiemstvakh kharchuvannia. Ekonomichni problemy torhivli. Part 2. Kharkiv: KhDUKhT, 151-155.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-01-29

Як цитувати

Андрющенко, І. С. (2015). Формування системи управління витратами підприємств ресторанного господарства. Technology Audit and Production Reserves, 1(5(21), 68–72. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.37875

Номер

Розділ

Економіка та управління підприємством: Оригінальне дослідження