Датчик для дослідження теплофізичних властивостей харчових продуктів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.38141Ключові слова:
теплофізичні властивості, температурний датчик, калібрування, лінійність показників, градуювальний графікАнотація
Сформульовано основні вимоги до датчика для дослідження теплофізичних характеристик окремих шарів харчових продуктів. Проведено аналіз особливостей застосування розповсюджених температурних датчиків у харчових продуктах. Наведена схема температурного датчика на основі напівпровідникового діоду в режимі роботи за постійного струму. Описано особливості роботи датчиків з відкритими контактами у кислому та лужному середовищах. Доведено лінійність датчика у діапазоні температур 55..95 0С.Посилання
- Gіnzburg, A. S., Gromov, M. A., Krasovskaya, G. I. (1990). Teplofizicheskie harakteristiki pischevyih produktov. M.: Agropromizdat, 287.
- Device Search. Datchiki izmereniya temperaturyi, vidyi, ustroystvo, printsip rabotyi termodatchikov. Available: http://www.devicesearch.ru/article/datchiki-temperatury
- Marra, F., Romano, V. (2003, September). A mathematical model to study the influence of wireless temperature sensor during assessment of canned food sterilization. Journal of Food Engineering, Vol. 59, № 2-3, 245–252. doi:10.1016/s0260-8774(02)00464-8
- Crattelet, J., Ghnimi, S., Debreyne, P., Zaid, I., Boukabache, A., Esteve, D., Auret, L., et al. (2013, November). On-line local thermal pulse analysis sensor to monitor fouling and cleaning: Application to dairy product pasteurisation with an ohmic cell jet heater. Journal of Food Engineering, Vol. 119, № 1, 72–83. doi:10.1016/j.jfoodeng.2013.05.009
- Reyes-Romero, D. F., Behrmann, O., Dame, G., Urban, G. A. (2014, July). Dynamic thermal sensor for biofilm monitoring. Sensors and Actuators A: Physical, Vol. 213, 43–51. doi:10.1016/j.sna.2014.03.032
- Sundeen, J., Buchanan, R. (2001, May). Thermal sensor properties of cermet resistor films on silicon substrates. Sensors and Actuators A: Physical, Vol. 90, № 1-2, 118–124. doi:10.1016/s0924-4247(00)00562-8
- Huang, L., Liu, L.-S. (2009, November). Simultaneous determination of thermal conductivity and thermal diffusivity of food and agricultural materials using a transient plane-source method. Journal of Food Engineering, Vol. 95, № 1, 179–185. doi:10.1016/j.jfoodeng.2009.04.024
- Jungreuthmayer, C., Bauml, T., Winter, O., Ganchev, M., Kapeller, H., Haumer, A., Kral, C. (2012, December). A Detailed Heat and Fluid Flow Analysis of an Internal Permanent Magnet Synchronous Machine by Means of Computational Fluid Dynamics. IEEE Transactions on Industrial Electronics, Vol. 59, № 12, 4568–4578. doi:10.1109/tie.2011.2176696
- Zelenov, G. (2007) Izmerenie temperaturyi p–n perehodom. Sovremennaya elektronika, 2, 38-38.
- Radiostorage.net. Sovershennyiy lineynyiy diodnyiy datchik temperaturyi. Radioelektronika, shemyi, stati i programmyi dlya radiolyubiteley. Available: http://radiostorage.net/?area=news/2380
- Shapoval, S. L., Forostyana, N. P., Litvinov, Yu. V., Romanenko, R. P. (2013). Rekomendatsiyi do vikonannya naukovo-doslidnih robit na UVKP. Laboratorniy praktikum. K.: KNTEU, 92.
- Rupnik, K., Kutin, J., Bajsić, I. (2013, August). Identification and prediction of the dynamic properties of resistance temperature sensors. Sensors and Actuators A: Physical, Vol. 197, 69–75. doi:10.1016/j.sna.2013.03.039
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.