Дослідження якості пива з додаванням соку бузини

Автор(и)

  • Василь Михайлович Сидор Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-4139-4101
  • Валентина Миколаївна Кошова Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0001-7772-3387
  • Ольга Василівна Боярська Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна
  • Марія Ігорівна Лавна Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.47701

Ключові слова:

пиво, сусло, бузина чорна (Sambucus nigra), дріжджі, технологічні параметри

Анотація

Робота присвячена дослідженню можливості використання соку бузини чорної Sambucus nigra для приготування пива, що забезпечить формування нового асортименту продукції, досягнення необхідних органолептичних показників у готовому пиві.

На основі теоретичних і експериментальних досліджень встановлено оптимальну дозу соку бузини для виробництва пива, визначено основні фізико-хімічні показники і органолептичні властивості готового пива.

Біографії авторів

Василь Михайлович Сидор, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра експертизи харчових продуктів

Валентина Миколаївна Кошова, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат технічних наук, професор

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Ольга Василівна Боярська, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Марія Ігорівна Лавна, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601

Кафедра експертизи харчових продуктів

Посилання

  1. Kuchynska, A. M. (2013). Naukovi zasady vyboru roslynnoi syrovyny dlia pidvyshchennia kharchovoi tsinnosti pyva. Visnyk ChDTU, 3 (67), 264–273.
  2. Rudavska, H. B., Tyshchenko, Ye. V., Prytulska, N. V. (2002). Naukovi pidkhody ta praktychni aspekty optymizatsii asortymentu produktiv spetsialnoho pryznachennia. K.: Kyiv. nats. torh.-ekon. un-t, 371.
  3. Van Zandycke, S. M., Sima, O., Gualdoni, S., Smart, A. (2003). Determination of Yeast Viability Using Fluorophores. Journal of the American Society of Brewing Chemists, Vol. 61, № 1, 15–22. doi:10.1094/asbcj-61-0015
  4. Martino, E., Perotto, S., Parsons, R., Gadd, G. M. (2003). Solubilization of insoluble inorganic zinc compounds by ericoid mycorrhizal fungi derived from heavy metal polluted sites. Soil Biology and Biochemistry, Vol. 35, № 1, 133–141. doi:10.1016/s0038-0717(02)00247-x
  5. Jenkins, C. L. et al. (2003). Impact of Serial Repitching on Lager Brewing Yeast Quality. Journal of the American Society of Brewing Chemists, Vol. 61, № 1, 1–9. doi:10.1094/asbcj-61-0001
  6. Mailloux, R. J., Darwich R., Lemire, J., Appanna, V. (2008). The monitoring of nucleotide diphosphate kinase activity by blue native polyacry lamide gel electrophoresis. Electrophoresis, Vol. 29, № 7, 1484–1489. doi:10.1002/elps.200700697
  7. Grenet, M. V., Risuhina, I. L. (2009). Sostojanie i perspektiva proizvodstva special'nyh sortov piva. Pivo i napitki, 2, 8–10.
  8. Meletiev, A., Romanova, Z., Bartosh, H., Tertytsi, S. (2010). Asortyment i biolohichna tsinnist pyva. Kharchova i pererobna promyslovist, 1, 23–25.
  9. Kosminskij, G. I., Kozlova, E. A., Careva, N. G. (2011). Razrabotka tehnologii novyh sortov piva na osnove prjano-aromaticheskogo syr'ja. Pishhevaja promyshlennost': nauka i tehnologi, 4 (14), 11–15.
  10. Rodionova, L. Ja., Sobol', I. V., Barysheva, I. N. (2011). Klassifikacija dikorastushhego plodovo-jagodnogo i prjano-aromaticheskogo syr'ja po soderzhaniju pektinovyh veshhestv i napravlennosti ego ispol'zovanija. Sfera uslug: innovacii i kachestvo, 3, 148–154.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-07-23

Як цитувати

Сидор, В. М., Кошова, В. М., Боярська, О. В., & Лавна, М. І. (2015). Дослідження якості пива з додаванням соку бузини. Technology Audit and Production Reserves, 4(4(24), 52–55. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.47701

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості