Дослідження якості пива з додаванням соку бузини
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.47701Ключові слова:
пиво, сусло, бузина чорна (Sambucus nigra), дріжджі, технологічні параметриАнотація
Робота присвячена дослідженню можливості використання соку бузини чорної Sambucus nigra для приготування пива, що забезпечить формування нового асортименту продукції, досягнення необхідних органолептичних показників у готовому пиві.
На основі теоретичних і експериментальних досліджень встановлено оптимальну дозу соку бузини для виробництва пива, визначено основні фізико-хімічні показники і органолептичні властивості готового пива.Посилання
- Kuchynska, A. M. (2013). Naukovi zasady vyboru roslynnoi syrovyny dlia pidvyshchennia kharchovoi tsinnosti pyva. Visnyk ChDTU, 3 (67), 264–273.
- Rudavska, H. B., Tyshchenko, Ye. V., Prytulska, N. V. (2002). Naukovi pidkhody ta praktychni aspekty optymizatsii asortymentu produktiv spetsialnoho pryznachennia. K.: Kyiv. nats. torh.-ekon. un-t, 371.
- Van Zandycke, S. M., Sima, O., Gualdoni, S., Smart, A. (2003). Determination of Yeast Viability Using Fluorophores. Journal of the American Society of Brewing Chemists, Vol. 61, № 1, 15–22. doi:10.1094/asbcj-61-0015
- Martino, E., Perotto, S., Parsons, R., Gadd, G. M. (2003). Solubilization of insoluble inorganic zinc compounds by ericoid mycorrhizal fungi derived from heavy metal polluted sites. Soil Biology and Biochemistry, Vol. 35, № 1, 133–141. doi:10.1016/s0038-0717(02)00247-x
- Jenkins, C. L. et al. (2003). Impact of Serial Repitching on Lager Brewing Yeast Quality. Journal of the American Society of Brewing Chemists, Vol. 61, № 1, 1–9. doi:10.1094/asbcj-61-0001
- Mailloux, R. J., Darwich R., Lemire, J., Appanna, V. (2008). The monitoring of nucleotide diphosphate kinase activity by blue native polyacry lamide gel electrophoresis. Electrophoresis, Vol. 29, № 7, 1484–1489. doi:10.1002/elps.200700697
- Grenet, M. V., Risuhina, I. L. (2009). Sostojanie i perspektiva proizvodstva special'nyh sortov piva. Pivo i napitki, 2, 8–10.
- Meletiev, A., Romanova, Z., Bartosh, H., Tertytsi, S. (2010). Asortyment i biolohichna tsinnist pyva. Kharchova i pererobna promyslovist, 1, 23–25.
- Kosminskij, G. I., Kozlova, E. A., Careva, N. G. (2011). Razrabotka tehnologii novyh sortov piva na osnove prjano-aromaticheskogo syr'ja. Pishhevaja promyshlennost': nauka i tehnologi, 4 (14), 11–15.
- Rodionova, L. Ja., Sobol', I. V., Barysheva, I. N. (2011). Klassifikacija dikorastushhego plodovo-jagodnogo i prjano-aromaticheskogo syr'ja po soderzhaniju pektinovyh veshhestv i napravlennosti ego ispol'zovanija. Sfera uslug: innovacii i kachestvo, 3, 148–154.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.