Дослідження впливу властивстей крохмалю на системну вод зернових культур

Автор(и)

  • Андрій Олегович Пак Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.5512

Ключові слова:

Системна вода, ЕПР метод

Анотація

Відзначена актуальність розвитку фундаментальних уявлень про форми, структуру та стан води в харчових системах. Методом ЕПР-спінових міток досліджено кінетику видалення вологи із крохмальної губки з різною мольною концентрацією

Біографія автора

Андрій Олегович Пак, Харківський державний університет харчування та торгівлі

Доцент кафедри енергетики та фізики

Посилання

  1. Погожих, М. І. Дослідження стану води в області гігроскопічного вологовмісту харчової сировини методом ЕПР-спінових міток [Текст] : Зб. наук. пр. / М. І. Погожих, І. С. Ромоданов, А. О. Пак // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – Харків: ХДУХТ, 2007. – Вип.1 (5). – С. 480-486.
  2. Погожих, М. І. Дослідження стану води в області гігроскопічного вологовмісту харчової сировини методом ЕПР-спінових міток [Текст] : матеріали 73-ї наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 23-24 квітня 2007 р. / М. І. Погожих, А. О. Пак // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті. – К.: НУХТ, 2007. – С. 148.
  3. Погожих, Н. И. Исследование гигроскопическихсвойств среды для культивирования бактерий методом Фурье-анализа ЭПР-спектров [Текст] : тезисы докладов VII-й международной научно-технической конференции, 21-22 мая 2009 г. / Н. И. Погожих, А. О. Пак, Я.В. Толстова. – Могилев: УО МГУП, 2009. – С.113.
  4. Погожих, М. І. Аналіз стану вологи в полідисперсних системах методом ЕПР-спінових міток [Текст] : тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції присвяченої 20-річчю з дня заснування факультету обладнання та технічного сервісу, 18 листопада 2010 р.: Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі / М. І. Погожих, А. О. Пак. – Харків, ХДУХТ: 2010.  С.278-279.
  5. Погожих, М. І. Використання методу ЕПР-спінових міток під час дослідження стану вологи в харчовій сировині [Текст] : тези Міжнародної науково-практичної конференції, 19 травня 2011р. / М. І. Погожих, А. О. Пак // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. – Харків : ХДУХТ, 2011. – Ч.2. – С.83-84
  6. Погожих, М. І. Методика дослідження стану вологи в капілярно-пористих колоїдних тілах методом ЕПР-спінових міток [Текст] / М. І. Погожих, І. С. Ромоданов, А. О. Пак // Східно-Європейський журнал передових технологій. 2011. T. 2, N 6(50). С. 22-24. Режим доступу : URL : http://journals.uran.ua/eejet/article/view/1802.
  7. Погожих, М. І. Дослідження системної вологи крохмалю зернових культур методом ЕПР [Текст] / М. І. Погожих, А. О. Пак, А. В. Пак, М. В. Жеребкін // Східно-Європейський журнал передових технологій. 2012. T. 5, N 6(59). С. 62-66. Режим доступу : URL : http://journals.uran.ua/eejet/article/view/4594.
  8. Погожих, М. І. Дослідження стану вологи швидковідновлюваної каші методом ЕПР-спінових міток [Текст] : тези Міжнародної науково-практичної конференції, 18 жовтня 2012р. (присвячена 45-річчю ХДУХТ) / М. І. Погожих, А. О. Пак, М. В Жеребкін // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. – Харків : ХДУХТ, 2012. – Ч.1. – С.425-427

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-12-12

Як цитувати

Пак, А. О. (2012). Дослідження впливу властивстей крохмалю на системну вод зернових культур. Technology Audit and Production Reserves, 6(3(8), 9–10. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.5512

Номер

Розділ

Фундаментальні дослідження