Удосконалення оцінки якості свіжих томатних овочів та формування споживних властивостей продуктів їх переробки
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.56094Ключові слова:
томатоовочі, товарознавча оцінка, пробопідготовка, рідка та тверда фаза, споживні властивостіАнотація
Розроблено та науково обґрунтовано прийоми та параметри нового способу підготовки проб рослинної сировини до товарознавчого аналізу, основними особливостями якого є отримання оборотної рідкої фази. Досліджено відмінності в електрофізичних, кріоскопічних, термодинамічних та оптичних властивостях рідких фаз із томатів та перцю солодкого різних умов вирощування. Вивчено споживні властивості отриманих овочевих рідких та твердих фаз та запропоновано шляхи подальшого їх використання.
Посилання
- Zhykova, N. (2002). The role of development cooperation in agrosub [Rol kooperatsii u rozvytku ovochivnytskoho pidkompleksu]. APK: economics, management, 11, 74–77.
- Shafranov, A. (2003). The efficiency of production and its growth factors [Efektyvnist vyrobnytstva ta faktory yii zrostannia]. APK: economics, management, 4, 52–58.
- Orlova, N., Belinska, S., Kameneva, N. (2011). Rheological properties of semi-frozen vegetables tomato [Reolohichni vlastyvosti zamorozhenykh napivfabrykativ iz tomatnykh ovochiv]. Products & Markets, 2, 144–149.
- Orlova, N., Malinovska, N. (2008). Assessment of quality frozen tomatoes [Otsіnyuvannya yakosty zamorozhenikh tomatіv]. Standardization. Certification. Quality, 2, 66–69.
- Orlova, N., Kameneva, N. (2009). Assessment of quality quick-semi «Vegetable Lecho» [Otsinka yakosti shvydkozamorozhenoho napivfabrykatu «Lecho ovocheve»]. Products & Markets, 1, 97–103.
- Dybinina, A., Kyzyahmetova, A., Letuta, T. (2008). Assessment of quality hybrids of sweet pepper [Otsinka yakosti hibrydiv pertsiu solodkoho]. Improving food quality, 1, 26–31.
- Dybinina, A., Olhovska, V. (2003). Localization of heavy metals in fruits of different botanical varieties of tomatoes [Lokalizatsiia vazhkykh metaliv u plodakh tomativ riznykh botanichnykh sortiv]. Equipment and technology of food production, 8, 210–213.
- Mogyoródi, F. (2008, April). Formation and role of colloid material structures and surfaces in chemical reaction system: Part II. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, Vol. 319, № 1-3, 218–225. doi:10.1016/j.colsurfa.2007.11.052
- Vojtylov, V. V., Petrov, M. P., Spartakov, A. A., Trusov, A. A. (2013, April). The effect of the size of particles on optical and electrooptical properties of colloids. Optics and Spectroscopy, Vol. 114, № 4, 630–638. doi:10.1134/s0030400x13030272
- Harned, H. S., Owen, B. B. (1952). The Physical Chemistry of Electrolytic Solutions. Ed. 2. Moscow, 629.
- Telesnin, R. (1965). Molecular Physics [Molekuliarnaia fizika]. Moscow: Vyschaya schola, 298.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.