Дослідження комплексного показника якості десертної продукції та напоїв функціонального призначення
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.57162Ключові слова:
фізіологічно-активна сировина, дієтичні добавки рослинного походження, десертна продукція, напої, функціональне призначенняАнотація
Досліджено формування показників якості десертної продукції та напоїв функціонального призначення за рахунок збагачення дієтичними добавками рослинного походження та фізіологічно-активною сировиною. Встановлено, що використання вищевказаної сировини значно впливає на покращення органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних показників продукції. Розраховано комплексний показник якості розробленої продукції та напоїв функціонального призначення і продуктів-аналогів.
Посилання
- Mazaraki, A. A., Peresichnyi, M. I., Kravchenko, M. F., Karpenko, P. O., Peresichna, S. M., Svidlo, K. V. et al.; In: Peresichnyi, M. I. (2012). Tekhnolohiia kharchovykh produktiv funktsionalnoho pryznachennia. Ed. 2. Kyiv: Kyiv National University of Trade and Economics, 1116.
- Smoliar, V. I. (2000). Fiziolohiia ta hihiiena kharchuvannia. Kyiv: Zdorovia, 332.
- Pro bezpechnist ta yakist kharchovykh produktiv. Law of Ukraine from 23.12.1997 № 771/97-VR. Available: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/771/97-вр
- Azgal'dov, G. G., Glichev, A. V., Krapivenskii, Z. N. et al. (2007). Kvalimetriia – nauka ob izmerenii kachestva produktsii. Standarty i kachestvo, 4, 62–63.
- Kalugina, T. G., Korneshchuk, N. G., Rubin, G. Sh. (2009). Kvalimetricheskaia model' kompleksnoi otsenki kachestva deiatel'nosti obrazovatel'nyh sistem. Mezhdunarodnyi zhurnal eksperimental'nogo obrazovaniia, 5, 7–10.
- Chaban, O. P. (2008). Vektornyi metod otsiniuvannia yakosti posluh. Vymiriuvalna tekhnika ta metrolohiia, 69, 126–129.
- Arnalich, F., Hernanz, A., López-Maderuelo, D., Peña, J., Camacho, J., Madero, R., Vázquez, J., Montiel, C. (2000, October). Enhanced Acute-Phase Response and Oxidative Stress in Older Adults with Type II Diabetes. Hormone and Metabolic Research, Vol. 32, № 10, 407–412. doi:10.1055/s-2007-978662
- National Health and Nutrition Examination Survey. (2002). Centers for Disease Control and Prevention. CDC/NCHS. Available: http://www.cdc.gov/nchs/nhanes.htm
- Guidelines for Communicating the Emerging Science of Dietary Components for Health. (2004). International Food Information Council (IFIC) Foundation. Washington, DC: IFIC Foundation. Available: http://www.foodinsight.org/nutrition/functional/guidelines
- Keystone Center, CO (United States). (1996, May 1). National policy dialogue on state and federal regulation of the electricity industry – staff report on a Keystone policy dialogue. Report. Available: http://dx.doi.org/10.2172/224241
- Sheard, N. F., Clark, N. G., Brand-Miller, J. C., Franz, M. J., Pi-Sunyer, F. X., Mayer-Davis, E., Kulkarni, K., Geil, P. (2004, August 26). Dietary Carbohydrate (Amount and Type) in the Prevention and Management of Diabetes: A statement by the American Diabetes Association. Diabetes Care, Vol. 27, № 9, 2266–2271. doi:10.2337/diacare.27.9.2266
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.