Дослідження комплексного показника якості десертної продукції та напоїв функціонального призначення

Автор(и)

  • Карина Володимирівна Свідло Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша 8, м. Харків, Україна, 61045, Україна https://orcid.org/0000-0002-0175-7756
  • Оксана Володимирівна Жулінська Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша 8, м. Харків, Україна, 61045, Україна https://orcid.org/0000-0001-6003-3494

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.57162

Ключові слова:

фізіологічно-активна сировина, дієтичні добавки рослинного походження, десертна продукція, напої, функціональне призначення

Анотація

Досліджено формування показників якості десертної продукції та напоїв функціонального призначення за рахунок збагачення дієтичними добавками рослинного походження та фізіологічно-активною сировиною. Встановлено, що використання вищевказаної сировини значно впливає на покращення органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних показників продукції. Розраховано комплексний показник якості розробленої продукції та напоїв функціонального призначення і продуктів-аналогів.

Біографії авторів

Карина Володимирівна Свідло, Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша 8, м. Харків, Україна, 61045

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології і організації ресторанного бізнесу 

Оксана Володимирівна Жулінська, Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша 8, м. Харків, Україна, 61045

Старший викладач

Кафедра технології і організації ресторанного бізнесу 

Посилання

  1. Mazaraki, A. A., Peresichnyi, M. I., Kravchenko, M. F., Karpenko, P. O., Peresichna, S. M., Svidlo, K. V. et al.; In: Peresichnyi, M. I. (2012). Tekhnolohiia kharchovykh produktiv funktsionalnoho pryznachennia. Ed. 2. Kyiv: Kyiv National University of Trade and Economics, 1116.
  2. Smoliar, V. I. (2000). Fiziolohiia ta hihiiena kharchuvannia. Kyiv: Zdorovia, 332.
  3. Pro bezpechnist ta yakist kharchovykh produktiv. Law of Ukraine from 23.12.1997 № 771/97-VR. Available: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/771/97-вр
  4. Azgal'dov, G. G., Glichev, A. V., Krapivenskii, Z. N. et al. (2007). Kvalimetriia – nauka ob izmerenii kachestva produktsii. Standarty i kachestvo, 4, 62–63.
  5. Kalugina, T. G., Korneshchuk, N. G., Rubin, G. Sh. (2009). Kvalimetricheskaia model' kompleksnoi otsenki kachestva deiatel'nosti obrazovatel'nyh sistem. Mezhdunarodnyi zhurnal eksperimental'nogo obrazovaniia, 5, 7–10.
  6. Chaban, O. P. (2008). Vektornyi metod otsiniuvannia yakosti posluh. Vymiriuvalna tekhnika ta metrolohiia, 69, 126–129.
  7. Arnalich, F., Hernanz, A., López-Maderuelo, D., Peña, J., Camacho, J., Madero, R., Vázquez, J., Montiel, C. (2000, October). Enhanced Acute-Phase Response and Oxidative Stress in Older Adults with Type II Diabetes. Hormone and Metabolic Research, Vol. 32, № 10, 407–412. doi:10.1055/s-2007-978662
  8. National Health and Nutrition Examination Survey. (2002). Centers for Disease Control and Prevention. CDC/NCHS. Available: http://www.cdc.gov/nchs/nhanes.htm
  9. Guidelines for Communicating the Emerging Science of Dietary Components for Health. (2004). International Food Information Council (IFIC) Foundation. Washington, DC: IFIC Foundation. Available: http://www.foodinsight.org/nutrition/functional/guidelines
  10. Keystone Center, CO (United States). (1996, May 1). National policy dialogue on state and federal regulation of the electricity industry staff report on a Keystone policy dialogue. Report. Available: http://dx.doi.org/10.2172/224241
  11. Sheard, N. F., Clark, N. G., Brand-Miller, J. C., Franz, M. J., Pi-Sunyer, F. X., Mayer-Davis, E., Kulkarni, K., Geil, P. (2004, August 26). Dietary Carbohydrate (Amount and Type) in the Prevention and Management of Diabetes: A statement by the American Diabetes Association. Diabetes Care, Vol. 27, № 9, 2266–2271. doi:10.2337/diacare.27.9.2266

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-11-26

Як цитувати

Свідло, К. В., & Жулінська, О. В. (2015). Дослідження комплексного показника якості десертної продукції та напоїв функціонального призначення. Technology Audit and Production Reserves, 6(3(26), 28–34. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.57162

Номер

Розділ

Системи та процеси керування: Оригінальне дослідження