Теоретичне моделювання процесу термічної обробки овочів під час їх очищення
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.58826Ключові слова:
термічна обробка, тиск пари, проварювання, якість, витрати, очищенняАнотація
Запропоновано математичну модель процесу термічної обробки овочів під час їх очищення, яка характеризує залежність глибини провареного шару овочів від тривалості процесу їх термічної обробки та тиску пари, та доведено, що за умов обробки гострою парою час досягнення максимальної температури поверхні продукту не впливає на загальну тривалість процесу проварювання.Посилання
- Vasiukova, A. T., Pivovarov, V. I., Pivovarov, K. V. (2006). Organizatsiia proizvodstva i upravlenie kachestvom produktsii v obshchestvennom pitanii. Moscow: Dashkov i Ko, 296.
- Baranov, V. S. (1989). Osnovy tehnologii produktsii obshchestvennogo pitaniia. Moscow: Ekonomika, 270.
- Beliaev, M. I., Vinokurov, G. A., Cherevko, A. I. (1985). Proizvodstvo polufabrikatov dlia predpriiatii obshchestvennogo pitaniia. Moscow: Ekonomika, 194.
- Aminov, M. S., Muradov, M. S., Aminova, E. M. (1996). Tehnologicheskoe oborudovanie konservnyh i ovoshchesushil'nyh zavodov. Moscow: Kolos, 431.
- Botov, M. I., Elhina, V. D., Golovanov, O. M. (2003). Teplovoe i mehanicheskoe oborudovanie predpriiatii torgovli i obshchestvennogo pitaniia. Moscow: Akademiia, 464.
- Skripnikov, Yu. G., Goren'kov, E. S. (1993). Oborudovanie predpriiatii po hraneniiu i pererabotke plodov i ovoshchei. Moscow: Kolos, 336.
- Honcharenko, H. M., Dub, V. V., Honcharenko, V. V. (2007). Tekhnolohichne obladnannia konservnykh ta ovochepererobnykh vyrobnytstv. Kyiv: Tsentr uchbovoi literatury, 304.
- Dragilev, A. I., Drozdov, V. S. (1999). Tehnologicheskie mashiny i apparaty pishchevyh proizvodstv. Moscow: Kolos, 375.
- Dragilev, A. I., Drozdov, V. S. (2001). Tehnologicheskoe oborudovanie predpriiatii pererabatyvaiushchih otraslei APK. Moscow: Kolos, 352.
- Chedaev, A. S. (2004). Oborudovanie predpriiatii obshchestvennogo pitaniia. Moscow: MGUTU, 68.
- Thompson, A. K. (2015). Fruit and Vegetables: Harvesting, Handling and Storage. John Wiley & Sons, 990. doi:10.1002/9781118653975
- Levin, D. N. (1962). Plant handbook data. Food Engineering, 36, 89–94.
- Brennan, J. G. (2006). Food Processing Handbook. Wiley: VCH, 607.
- Beliaev, M. I., Pahomov, P. L. (1991). Teoreticheskie osnovy kombinirovannyh sposobov teplovoi obrabotki pishchevyh produktov. Kharkiv: KhIOP, 160.
- Tereshkin, O. H., Horielkov, D. V., Dmytrevskyi, D. V. (2013). Efektyvnist protsesu ochyshchennia tsybuli ripchastoi kombinovanym sposobom. II Vseukr. nauk.-prakt. konf. «Aktualni problemy kharchovoi promyslovosti ta restorannoho hospodarstva. Suchasni pytannia pidhotovky kadriv». Luhansk: LNU n.a. T. Shevchenko, 25–26.
- Tereshkin, O. H., Horielkov, D. V., Dmytrevskyi, D. V. (2012). Rozrobka metodyky doslidzhennia protsesu vidokremlennia lusky tsybuli ripchastoi ta eksperymentalnoi ustanovky dlia yii realizatsii. Obladnannia ta tekhnolohii kharchovykh vyrobnytstv, 29, 58–63.
- Liljedahl, J. B., Jackson, G. L., De Graff, R. P., Schroeder, M. E. (1961). Measurement of shearing energy. Agricultural Engineering, 42, 298–301.
- Deynichenko, G., Tereshkin, O., Gorelkov, D., Dmitrevskyi, D. (2013). Stabilization of quality cleaning onion innovative way. Recent Journal, Vol. 14, № 4 (40), 246–250.
- Ostapchuk, N. V. (1991). Osnovy matematicheskogo modelirovaniia protsessov pishchevyh proizvodstv. Kyiv: Vishcha shkola, 367.
- Barrett, D., Somogyi, L., Ramaswamy, H. (2004). Processing Fruits: Science and Technology. CRC Press, 841. doi:10.1201/9781420040074
- Polly, S. L., Snyder, O. P., Kotnour, P. A. (1980). Compilation of thermal properties of Foods. Food Technology, 11, 76–94.
- Potter, N. (1986). Food Science. Netherlands: Springer, 578. doi:10.1007/978-94-015-7262-0
- Postnov, H. M., Tereshkyn, O. H., Dmytrevskyi, D. V., Vasylets, I. V. (2015). Doslidzhennia vplyvu termichnoi obrobky paroiu na poverkhnevyi shar tsybuli ripchastoi. Prohresyvni tekhnika ta tekhnolohii kharchovykh vyrobnytstv, restorannoho hospodarstva i torhivli, 1 (21), 205–213.
- Tereshkin, O. H., Horielkov, D. V., Dmytrevskyi, D. V. (2013). Doslidzhennia parametriv kombinovanoho protsesu ochyshchennia tsybuli ripchastoi. Prohresyvni tekhnika ta tekhnolohii kharchovykh vyrobnytstv, restorannoho hospodarstva i torhivli, 1 (17), Part 1, 159–165.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.