Дослідження властивостей білково-мінеральних добавок профілактичного призначення
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.60313Ключові слова:
дисперсний аналіз, спектроскопія ядерного магнітного резонансу, час спін-спінової релаксаціїАнотація
Досліджено властивості білково-мінеральних добавок профілактичного призначення з метою створення збалансованого раціону харчування людини. Для здобуття даних використовувались методи дисперсного аналізу та ядерної магнітної спектроскопії у рідинах з різною полярністю. В результаті проведених досліджень визначені зміни фізичних властивостей добавок профілактичного призначення, які є основою для створення продуктів харчування, збагачених на незамінні ессенціальні нутрієнти.Посилання
- Ottaway, P. B. (2010). Food Fortification and Supplementation Technological, Safety and Regulatory Aspects. Translation from English. St. Petersburg: Professiia, 309. doi:10.1533/9781845694265
- Fletcher, N. (2014). Food Additives: Preservatives. Encyclopedia of Food Safety. Elsevier BV, 471–473. doi:10.1016/b978-0-12-378612-8.00226-2
- Paolino, D., Cosco, D. (2014). Advanced technologies in food science I – innovative techniques for food analysis, characterization and quality control. Advances in food safety and health, Vol. 6, 1–2.
- Peresichnyi, M. I., Kravchenko, M. F., Fedorova, D. V. (2008). Tekhnolohiia produktiv kharchuvannia funktsionalnoho pryznachennia. Kyiv: KNTEU, 718.
- Matasar, I. T., Salii, N. S., Vodopianov, V. M. (2002). Zakhvoriuvannia, shcho vyklykani defitsytom yodu, ta metody yikh profilaktyky. Kyiv: Medytsyna, 280.
- Delange, F. (2002, August). Iodine deficiency in Europe and its consequences: an update. European Journal of Nuclear Medicine and Molecular Imaging, Vol. 29, № S2, 404–416. doi:10.1007/s00259-002-0812-7
- Murray, T. M. (2006). Prevention and management of osteoporosis: consensus statements from the Scientific Advisory Board of the Osteoporosis Society of Canada. 4. Calcium nutrition and osteoporosis. Canadian Medical Association Journal, Vol. 155, № 7, 935–939.
- Tutelian, V. A. (2000). K voprosu korrektsii defitsita mikronutrientov s tsel'iu uluchsheniia pitaniia i zdorov'ia detskogo i vzroslogo naseleniia na poroge tret'ego tysiacheletiia. Vashe pitanie, 4, 6–7.
- Farrar, T. C., Becker, E. D. (1971). Fourier Transform NMR. Pulse and Fourier Transform NMR. Elsevier BV, 66–85. doi:10.1016/b978-0-08-091812-9.50010-7
- Pogozhih, N. I. et al.; In: Pogozhih, N. I. (2013). Voda v pishchevyh produktah i dlia pishchevyh produktov. Kharkiv: KhSUFT, 176.
- Maxfield, B. (2009). Calculus and Differential Equations. Essential Mathcad for Engineering, Science, and Math. Elsevier BV, 289–308. doi:10.1016/b978-0-12-374783-9.00012-6
- Geller, B. E., Meskin, I. M. (1960). Numerical expression of the molecular weight distribution of polymers. Polymer Science, Vol. 2, № 1, 29–34.
- Pelishenko, S. S., Solomko, V. P. (1971). The influence of heating, plasticizing and filling on the spherolite size distribution, physical and mechanical, properties of crystallizable polymers. Polymer Science, Vol. (А)XIII, № 4, 859–863.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.