Використання функціонального підходу для цілей ефективного управління та обліку витрат підприємств ресторанного господарства
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.60798Ключові слова:
ресторанний бізнес, стратегія, управління, функціональний підхід, класифікація, витрати, облік, структураАнотація
Дocлiджeнo стан ресторанного бізнесу в країні, визначено основні напрями його покращення, обґрунтовано витрaтний хaрaктер реaлiзaцiї зaгaльних функцiй пiдприємств ресторанного господарства, що є основою для впровaдження функцiонaльного облiку витрaт і кaлькулювaння собiвaртостi продукцiї, оргaнiзaцiї упрaвлiнського облiку. Визначено місце витрат обігу та виробництва в системі кругообороту капіталу. Рекомендовано клaсифiкaцiю витрaт пiдприємств ресторaнного господaрствa зaлежно вiд видiв дiяльностi тa цілей упрaвлiння.
Посилання
- Worlds – 50 – best restaurants – revealed. Restaurant Magazine. Available: http://www.restaurantmagazine.com/2014
- Tsagolov, N. A., Anikin, A. V., Polianskii, F. Ya. et al.; In: Tsagolov, N. A. (1979). Adam Smit i sovremennaia politicheskaia ekonomiia. Moscow: MSU, 214.
- Rikardo, D. (1993). Nachala politicheskoi ekonomii i nalogovogo oblozheniia. Antologiia ekonomicheskoi klassiki. Vol. II. Moscow: Ekonov, 396.
- Laikko-Roto, T., Nevas, M. (2014, September). Restaurant business operators’ knowledge of food hygiene and their attitudes toward official food control affect the hygiene in their restaurants. Food Control, Vol. 43, 65–73. doi:10.1016/j.foodcont.2014.02.043
- Sanchez-Canizares, S. M. (2014). Restaurant. Encyclopedia of Tourism. Springer International Publishing, 1–2. doi:10.1007/978-3-319-01669-6_162-1
- Piatnytska, H. T. (2003). Inozemni investytsii v Ukrainu ta rozrobka naukovykh pidkhodiv do otsiniuvannia investytsiinoi pryvablyvosti restorannoho hospodarstva u rehionalnomu rozrizi. Derzhava ta rehiony, 4, 173–180.
- In: Zhuk, I. M. (2015). Statystychnyi shchorichnyk Ukrainy za 2014 r. Kyiv: Konsultatn, 586.
- Nasonova, O. (03.08.2015). Restorannyi biznes – 2015: vyzhivaet mudreishii. VideoArhiv transliatsii «Pervogo Delovogo». Available: http://fbc.net.ua/video/12450.
- Sotsialno-ekonomichne stanovyshche Ukrainy za 2014 rik. (2014). Ukrstat.org – State Statistics Service of Ukraine documents publishing. Available: http://ukrstat.org/druk/soc_ek/2014/arh_2014_u.htm
- In: Hlukhova, O. A. (2015). Sotsialno-ekonomichne stanovyshche Kharkivskoi oblasti za 2014 rik. Kharkiv: Holovne upravlinnia statystyky u Kharkivskii oblasti, 13.
- Tablytsia indeksiv infliatsii za 2015 r. Bukhhalterskyi oblik pidpryiemstv, bukhhalterskyi autsorsynh, obsluhovuvannia. Available: http://oblik-today.com.ua/ua/info/109-tablitsa-indeksiv-inflyatsii-za-2015r
- Setrov, M. I. (1992). Osnovy funktsional'noi teorii organizatsii. Moscow: Nauka, 156.
- Statsenko, V. V. (2009). Glavnaia tehnologiia uspeha. Karavan Plius, 11 (94), 82–84.
- Pro vnesennia zmin do Metodychnykh rekomendatsii z formuvannia skladu vytrat ta poriadok yikh planuvannia u torhovelnii diialnosti. Order of the Ministry of Economy of Ukraine from 02.03.2010 № 226. Available: http://meold.kmu.gov.ua/minec/control/uk/publish/printable_article?art_id=145488
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.