Дослідження інновацій як благ глобальної споживчої системи

Автор(и)

  • Лілія Іванівна Михайлишин Івано-Франківський навчально-науковий інститут менеджменту Тернопільського національного економічного університету, вул. Галицька, 7, м. Івано-Франківськ, Україна, 76018, Україна https://orcid.org/0000-0001-7944-5317

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.66308

Ключові слова:

інновації, виробничі інновації, споживчі інновації, сприйняття інновацій, інноваційні потреби, глобальна споживча система

Анотація

В роботі досліджено особливості позиціонування інновацій в системі глобального споживання. Проаналізовано склад факторів, параметри та способи споживання благ в глобальному середовищі. Встановлено, що споживання інновацій здійснюється у відповідності до споживчої корисності, вартості та суспільного сприйняття. Визначено напрями забезпечення і критерії формування інноваційного розвитку економіки України в умовах Євроінтеграції.

Біографія автора

Лілія Іванівна Михайлишин, Івано-Франківський навчально-науковий інститут менеджменту Тернопільського національного економічного університету, вул. Галицька, 7, м. Івано-Франківськ, Україна, 76018

Кандидат економічних наук, доцент, в. о. завідувача кафедри

Кафедра міжнародної економіки, маркетингу і менеджменту

Посилання

  1. Druker, P. F.; Translated from English: Peliavskii, O. L. (2004). Entsiklopediia menedzhmenta: Ves' Piter Druker v odnoi knige: luchshie raboty po menedzhmentu, napisannye za 60 let. Moscow; St. Petersburg; Kyiv: Publishing house «Williams», 421.
  2. Miroshnyk, I. M. (2003). Natsionalni innovatsiini systemy ta rozvytok vysokotekhnolohichnykh haluzei, pidpryiemstv, kompanii. Kyiv: Naukova dumka, 380.
  3. Morozov, Yu. P. (2000). Innovatsionnyi menedzhment. Moscow: YuNITI-DANA, 446.
  4. Kovalchuk, V. M. (2005). Strukturna perebudova natsionalnoi ekonomiky u konteksti innovatsiinoho rozvytku. Kyiv, 240.
  5. Heiets, V. M. (2009). Suspilstvo, derzhava, ekonomika: fenomenolohiia vzaiemodii ta rozvytku. Kyiv: Institute for Economics and Forecasting, Ukrainian National Academy of Sciences, 864.
  6. Kisterskyi, L. L., Lypova, T. V. (2010). Mizhnarodna tekhnichna dopomoha: shliakhy pidvyshchennia efektyvnosti. Kyiv, 240.
  7. Bilous, H. (2000). Rozvytok maloho pidpryiemnytstva v Ukraini. Ekonomika Ukrainy, 2, 35–41.
  8. Skalenko, A. K.; In: Belorus, O. G. (2002). Sistemno-informatsionnoe izmerenie ekonomicheskih reform v Ukraine. Global'nye rezervy rosta. Translation from Ukrainian. Kyiv: Information and Publishing Center «Intellekt», 175–187.
  9. Krute pike: Apple vtratyla $110 mlrd kapitalizatsii za dva tyzhni. (07.08.2015). Forbs Ukraina. Available: http://forbes.net.ua/ua/business/1399811-krute-pike-apple-vtratila-110-mlrd-kapitalizaciyi-za-dva-tizhni
  10. How Should Labor Productivity Be Measured? (03.03.2015). Federal reserve Bank of St. Louis. Available: https://www.stlouisfed.org/on-the-economy/2015/march/how-should-labor-productivity-be-measured

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-03-29

Як цитувати

Михайлишин, Л. І. (2016). Дослідження інновацій як благ глобальної споживчої системи. Technology Audit and Production Reserves, 2(6(28), 52–56. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.66308

Номер

Розділ

Питання макроекономіки та соціально-економічного розвитку: Оригінальне дослідження