Моделювання рецептури пастильних виробів із використанням нетрадиційної сировини відповідно заданих показників якості
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.72035Ключові слова:
моделювання рецептури, пастильні вироби, пастила, цукор білий, підсолоджував, стевія, еламінАнотація
Враховуючи проблему сьогодення, пов'язану з порушенням роботи ендокринної системи через вживання простих цукрів та дефіциту йоду, запропоновано розробку рецептури пастильних виробів із використанням нетрадиційної сировини шляхом моделювання рецептури з повною або частковою заміною цукру білого з одночасним фортифікацією виробів йодом.
Посилання
- Arsenieva, L. Yu., Dotsenko, Ya. F., Momot, O. O. (2005). Metodolohichni pidkhody do rozroblennia novykh vydiv khlibobulochnykh vyrobiv zi zbalansovanym khimichnym skladom. Kharchova promyslovist, 4, 5−8.
- Syrokhman, I. V., Palko, N. S. (2010). Tistechka, zbahacheni yodom. Naukovi pratsi Natsionalnoho universytetu kharchovykh tekhnolohii, 33, 48–50.
- Rudavska, A., Shapovalova, N., Roudavsky, M., Zhukevych, H. (2012). New products for school food of the iodine deficiency biogeochemical provinces. 18th IGWT Symposium Technology and Innovation for a Sustainable Future: a Commodity Science Perspective. Rome, Italy, 487–499.
- Rudavska, H. B., Shapovalova, N. P., Romanenko, O. V. (2011). Reolohichni vlastyvosti novykh pastylnykh vyrobiv. Prodovolcha industriia APK, 5, 34–37.
- Shapovalova, N. P. (2013). Changes adhesion new pastila wares recreational purposes. Scientific research and their practical application. Modern state and ways of development, 1, 1–8.
- Vas'kina, V. A. (2011). Saharozameniteli v tehnologii proizvodstva zefira. Konditerskoe proizvodstvo, 1, 16–19.
- Barashkina, E. V., Tamova, M. Yu., Kasianov, G. I. (2003). Pastilo-marmeladnye izdeliia s kompozitsionnym strukturoobrazovatelem. Konditerskoe proizvodstvo, 2, 24.
- Vas'kina, V. A., Gorjacheva, G. N., Mukhamediev, Sh. A., Sidorenko, M. Ju., Sidorenko, Ju. I., Solov'eva, S. Ju., Tumanova, A. E., Shekhovtsova, T. G.; assignee: Vas'kina, V. A. (20.11.2009). Marshmallow production method. Patent RF № 2372786, MPK A23G3/52. Appl. № 2008122362/13. Filed 04.06.2008. Bull. № 54, 6.
- Iorhachova, K. H., Banova, S. I. (2003). Topinamburovoe piure – syr'evaia osnova dlia zefira. Proceedings of the conference «Aktualni problemy tekhnolohii ta mekhanizatsii protsesiv pererobnykh ta kharchovykh vyrobnytstv». Kharkiv, 294–300.
- Iorhachova, K. H., Banova, S. I. (2002). Novye sbivnye konditerskie izdeliia. Proceedings of the conference «Tehnika i tehnologiia pishchevyh proizvodstv». Moscow, 79–80.
- Iorhachova, K. H., Kapreliants, L. V., Kaprel'iants, L. V., Mashtakova, A. Ye., Banova, S. I.; assignee: Odessa National Academy of Food Technologies. (15.11.2002). Dietetic marsh-mellow. Patent of Ukraine № 51470, MPK A23G3/00. Appl. № u 2002042766. Filed 08.04.2002. Bull. № 11, 8.
- Shapovalova, N. P., Rudavska, M. V., Pavlyshyn, M. L. (10.10.2012). Method for making zefir. Patent of Ukraine № 73692, MPK A23L1/32. Appl. № u 201200819. Filed 26.01.2012. Bull. № 19, 8.
- Smirnova, M. G. (2001). Issledovanie fiziologicheskogo i toksicheskogo deistviia na organizm podslastitelia steviozida. Voprosy pitaniia, 4, 41–44.
- Khattab, S. N., Massoud, M. I., Jad, Y. E.-S., Bekhit, A. A., El-Faham, A. (2015). Production and physicochemical assessment of new stevia amino acid sweeteners from the natural stevioside. Food Chemistry, 173, 979–985. doi:10.1016/j.foodchem.2014.10.093
- Rumiantseva, V. V. (2000). Razrabotka novogo assortimenta zefira s napravlennym izmeneniem himicheskogo sostava. Voronezh, 21.
- Biletska, Ya. O. (2012). Formuvannia yakosti zefiru z vykorystanniam elaminu ta yahidnykh piure. Kharkiv, 21.
- D'iakonov, V. P. (2007). Mathcad 11/12/13 v matematike. Moscow: Goriachaia liniia, Telekom, 928.
- In: Vlasov, K. P. (2002). Metody issledovanii i organizatsiia eksperimentov. Kharkiv: Gumanitarnyi tsentr, 256.
- Draper, N. R., Smith, H. (2007). Applied Regression Analysis. Translation from English. Moscow: Williams, 912.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.