Дослідження умов підвищення конкурентоспроможності снекової продукції підприємств харчової галузі
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.87167Ключові слова:
ринок снеків, конкуренція, структура споживання, динаміка експорту, сезонні коливання попиту, фактори конкурентоспроможностіАнотація
Проведено дослідження умов формування конкуренції в сегменті снекової продукції підприємств харчової промисловості. Проаналізовано структуру та динаміку споживання продукції за групами товарів. Виділені ключові тенденції розвитку ринку в умовах економічного спаду. Визначено лідерів галузі в розрізі товарних груп, а також характер конкуренції між ними. На основі аналітичної та статистичної інформації про діяльність провідних виробників визначено пріоритетні напрямки розвитку снекового ринку з урахуванням впливу ключових факторів конкурентоспроможності.Посилання
- Snack Food production in the US: market research report. (2016). IBIS World – Industry market research. Available: www.ibisworld.com/industry/default.aspx?indid=271&partnerid=ValuationResources
- Bender, J. (2016). Statistics and facts on the snack foods industry in the U.S. Statista – The statistic portal. Available: https://www.statista.com/topics/1496/snack-foods/
- The global snack foods market. Trends, drivers and projections. (2015, November). Global Industry Analysts, Ink. Available: http://www.strategyr.com/MarketResearch/Snack_Foods_Salted_Baked_Frozen_Snacks_Market_Trends.asp
- Annual Report & Review 2015/16. (2016). European Snacks Association. Available: http://esasnacks.eu/ESA_annual_report.15.pdf
- Ukraintsi pislia dna kryzy znovu «pidsily» na sneky. (24.05.2016). Sehodnya.UA. Available: http://ukr.segodnya.ua/economics/business/ukraincy-posle-dna-krizisa-vnov-podseli-na-sneki-718246.html
- Weber, M. (2015, July 15). Chip Market Strong: State of the Industry 2015. Snack. Food and Wholesale Bakery. Available: http://www.snackandbakery.com/articles/88123-chip-market-strong-state-of-the-industry-2015
- Snack attack. What consumers are reaching for around the world. (2014). The Nielsen Company (US), LLC. Available: http://www.nielsen.com/content/dam/nielsenglobal/kr/docs/global-report/2014/Nielsen%20Global%20Snacking%20Report%20September%202014.pdf
- Yevseitseva, O. S., Yushchenko, A. V. (2012). Analiz rynku snekovoi produktsii Ukrainy. Visnyk KNUTD, 6, 357–362.
- Semchenko, O. (03.12.2015). Kak krizis skazalsia na potreblenii snekov v Ukraine. Portal Delo.ua. Available: https://delo.ua/business/kak-krizis-skazalsja-na-potreblenii-snekov-v-ukraine-308356/
- Skydan, O. (2009). Prodovolcha sfera Ukrainy v umovakh hlobolizatsiinykh vyklykiv. Ekonomika Ukrainy, 11, 53–64.
- Katalog tovarov. (2016). Druzhkovskaia pishchevkusovaia fabrika, OOO. Available: http://2065.ua.all.biz/goods
- Ukrainskii rynok snekov. Biznes-tsentr «Agentstvo promyshlennyh novostei». Sait obiedinennogo portala pishcheproma Ukrainy. Available: http://www.ukrprod.kiev.ua/commerce/package_page.php?packid=137
- Novosti rynka pishchevoi promyshlennosti. Mezhdunarodnyi otraslevoi portal pishchevoi promyshlennosti. Available: http://foodprom.org/news
- Reiting proizvoditelei drazhe. (29.08.2005). Otraslevoi analiticheskii portal «Konditer Ukrainy». Available: http://www.ukrkonditer.kiev.ua/news/1654
- Company «Leader Snack». Available: http://leader-snack.com.ua/
- DK 016-97. Derzhavnyi klasyfikator produktsii ta posluh. E-Tenders. Yuridicheskie uslugi. Available: http://e-tenders.com.ua/legislation/klassifikator
- Baza ministerstva statistiki Ukrainy (Baza kompanii) 2008-2015 god. TAMOGNJA.com. Available: http://tamognja.com.ua/baza-statistiki.php
- Tamozhennaia statistika importa i eksporta tovarov. Informanaliz. Available: http://www.importstat.ru/?gclid=CJ3EtNavg7ACFUZd3woduRnHlw
- Ministerstvo yustytsii Ukrainy. Yedynyi derzhavnyi reiestr yurydychnykh osib, fizychnykh osib-pidpryiemtsiv ta hromadskykh formuvan. Available: https://usr.minjust.gov.ua
- Tovary i uslugi. Puls tsen. Available: http://pulscen.com.ua/
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Анна Владимировна Сохацкая
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.