Дослідження умов підвищення конкурентоспроможності снекової продукції підприємств харчової галузі

Автор(и)

  • Анна Владимировна Сохацкая ПВНЗ «Європейський університет», бул. Вернадського, 16-в, м. Київ, 03115, Україна https://orcid.org/0000-0003-4553-5116

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.87167

Ключові слова:

ринок снеків, конкуренція, структура споживання, динаміка експорту, сезонні коливання попиту, фактори конкурентоспроможності

Анотація

Проведено дослідження умов формування конкуренції в сегменті снекової продукції підприємств харчової промисловості. Проаналізовано структуру та динаміку споживання продукції за групами товарів. Виділені ключові тенденції розвитку ринку в умовах економічного спаду. Визначено лідерів галузі в розрізі товарних груп, а також характер конкуренції між ними. На основі аналітичної та статистичної інформації про діяльність провідних виробників визначено пріоритетні напрямки розвитку снекового ринку з урахуванням впливу ключових факторів конкурентоспроможності.

Біографія автора

Анна Владимировна Сохацкая, ПВНЗ «Європейський університет», бул. Вернадського, 16-в, м. Київ, 03115

Кандидат економічних наук, доцент

Кафедра менеджменту

Посилання

  1. Snack Food production in the US: market research report. (2016). IBIS World – Industry market research. Available: www.ibisworld.com/industry/default.aspx?indid=271&partnerid=ValuationResources
  2. Bender, J. (2016). Statistics and facts on the snack foods industry in the U.S. Statista – The statistic portal. Available: https://www.statista.com/topics/1496/snack-foods/
  3. The global snack foods market. Trends, drivers and projections. (2015, November). Global Industry Analysts, Ink. Available: http://www.strategyr.com/MarketResearch/Snack_Foods_Salted_Baked_Frozen_Snacks_Market_Trends.asp
  4. Annual Report & Review 2015/16. (2016). European Snacks Association. Available: http://esasnacks.eu/ESA_annual_report.15.pdf
  5. Ukraintsi pislia dna kryzy znovu «pidsily» na sneky. (24.05.2016). Sehodnya.UA. Available: http://ukr.segodnya.ua/economics/business/ukraincy-posle-dna-krizisa-vnov-podseli-na-sneki-718246.html
  6. Weber, M. (2015, July 15). Chip Market Strong: State of the Industry 2015. Snack. Food and Wholesale Bakery. Available: http://www.snackandbakery.com/articles/88123-chip-market-strong-state-of-the-industry-2015
  7. Snack attack. What consumers are reaching for around the world. (2014). The Nielsen Company (US), LLC. Available: http://www.nielsen.com/content/dam/nielsenglobal/kr/docs/global-report/2014/Nielsen%20Global%20Snacking%20Report%20September%202014.pdf
  8. Yevseitseva, O. S., Yushchenko, A. V. (2012). Analiz rynku snekovoi produktsii Ukrainy. Visnyk KNUTD, 6, 357–362.
  9. Semchenko, O. (03.12.2015). Kak krizis skazalsia na potreblenii snekov v Ukraine. Portal Delo.ua. Available: https://delo.ua/business/kak-krizis-skazalsja-na-potreblenii-snekov-v-ukraine-308356/
  10. Skydan, O. (2009). Prodovolcha sfera Ukrainy v umovakh hlobolizatsiinykh vyklykiv. Ekonomika Ukrainy, 11, 53–64.
  11. Katalog tovarov. (2016). Druzhkovskaia pishchevkusovaia fabrika, OOO. Available: http://2065.ua.all.biz/goods
  12. Ukrainskii rynok snekov. Biznes-tsentr «Agentstvo promyshlennyh novostei». Sait obiedinennogo portala pishcheproma Ukrainy. Available: http://www.ukrprod.kiev.ua/commerce/package_page.php?packid=137
  13. Novosti rynka pishchevoi promyshlennosti. Mezhdunarodnyi otraslevoi portal pishchevoi promyshlennosti. Available: http://foodprom.org/news
  14. Reiting proizvoditelei drazhe. (29.08.2005). Otraslevoi analiticheskii portal «Konditer Ukrainy». Available: http://www.ukrkonditer.kiev.ua/news/1654
  15. Company «Leader Snack». Available: http://leader-snack.com.ua/
  16. DK 016-97. Derzhavnyi klasyfikator produktsii ta posluh. E-Tenders. Yuridicheskie uslugi. Available: http://e-tenders.com.ua/legislation/klassifikator
  17. Baza ministerstva statistiki Ukrainy (Baza kompanii) 2008-2015 god. TAMOGNJA.com. Available: http://tamognja.com.ua/baza-statistiki.php
  18. Tamozhennaia statistika importa i eksporta tovarov. Informanaliz. Available: http://www.importstat.ru/?gclid=CJ3EtNavg7ACFUZd3woduRnHlw
  19. Ministerstvo yustytsii Ukrainy. Yedynyi derzhavnyi reiestr yurydychnykh osib, fizychnykh osib-pidpryiemtsiv ta hromadskykh formuvan. Available: https://usr.minjust.gov.ua
  20. Tovary i uslugi. Puls tsen. Available: http://pulscen.com.ua/

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-11-24

Як цитувати

Сохацкая, А. В. (2016). Дослідження умов підвищення конкурентоспроможності снекової продукції підприємств харчової галузі. Technology Audit and Production Reserves, 6(4(32), 35–41. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2016.87167

Номер

Розділ

Економіка та управління підприємством: Оригінальне дослідження