Розробка інноваційних технологій помадних цукерок з синбіотиками
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.93806Ключові слова:
мікрокапсульовані біфідобактерії, пребіотик лактулоза, синбіотики, мікрокапсулювання, помадні цукеркиАнотація
Вивчено роль процесу мікрокапсулювання мікроорганізмів з метою їх захисту від несприятливих факторів. Доведено доцільність створення синбіотичного комплексу і вивчено його вплив на фізико-хімічні і структурно-механічні властивості помадних мас. Надані результати по розробці технології помадних цукерок з синбіотичним комплексом, в якому в якості пробіотичних культур використовували мікрокапсульованібіфідобактерії, а в якості пребіотика – лактулозу.
Посилання
- Analiz ukrainskogo rynka konfet. (28.03.2016). KOLORO Brend Design. Available: http://koloro.ua/blog/issledovaniya/Analiz-ukrainskogo-rynka-konfet.html
- In: Shafranskii, V. V.; Ministry of Health of Ukraine, SI «Ukrainian Institute of Strategic Research of Ministry of Health of Ukraine». (2016). Shchorichna dopovid pro stan zdorovia naselennia, sanitarno-epidemichnu sytuatsiiu ta rezultaty diialnosti systemy okhorony zdorovia Ukrainy. 2015 rik. Kyiv, 452.
- Cheikhyoussef, A., Pogori, N., Chen, W., Zhang, H. (2008). Antimicrobial proteinaceous compounds obtained from bifidobacteria: From production to their application. International Journal of Food Microbiology, 125 (3), 215–222. doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2008.03.012
- Shenderov, B. A. (2001). Meditsinskaia mikrobnaia ekologiia i funktsional'noe pitanie. Vol. 3. Probiotiki i funktsional'noe pitanie. Moscow: Grant, 288.
- Biavati, B., Mattarelli, P. (2006). The Family Bifidobacteriaceae. The Prokaryotes. Springer Nature, 322–382. doi:10.1007/0-387-30743-5_17
- Piksasova, O. V., Kornienko, M. A., Tsygankov, Yu. D., Netrusov, A. I. (2009). Methods of Molecular Identification as Important Tools for Control and Certification in Microbioligy. Electronic Journal of Natural Sciences, 1, 35–49.
- Feklisova, L. V., Ganina, V. I., Inozemtseva, V. F., Titova, L. V., Leonteva, O. Yu. (1995). Novyi mikrobnyi preparat «Bifitsid» pri lechenii detei s ostrymi kishechnymi zabolevaniiami. Rossiiskii vestnik perenatologii i pediatrii, 7, 21–26.
- Kapreliants, L. V. (2015). Prebiotiki: himiia, tehnologiia, primenenie. Kyiv: EnterPrint, 252.
- Monsan, P., Paul, F. (1995). Enzymatic synthesis of oligosaccharides. FEMS Microbiology Reviews, 16 (2-3), 187–192. doi:10.1111/j.1574-6976.1995.tb00165.x
- Riabtseva, S. A. (2003). Tehnologiia laktulozy. Moscow: DeLiprint, 232.
- Igarashi, C., Ezawa, I. (1991). Effects of whey calcium and lactulose on the strength of bone in ovariectomized osteoporosis model rats. Pharmacometrics, 42, 245–253.
- Voragen, A. G. J. (1998). Technological aspects of functional food-related carbohydrates. Trends in Food Science & Technology, 9 (8-9), 328–335. doi:10.1016/s0924-2244(98)00059-4
- Zubchenko, A. V. (1999). Tehnologiia konditerskogo proizvodstva. Voronezh: VSTA, 432.
- Anan'eva, N. V., Ganina, V. I., Nefedova, N. V., Gabril'yan, G. R. (2006). Application of the immobilized forms of probiotic bacteria in milk products manufacturing. Molochnaya promyshlennost, 11, 46–47.
- Korkach, H. V., Muratov, V. H., Kyrtoka, I. O. (2012). Rozrobka tekhnolohii pomadnykh tsukerok funktsionalnoho pryznachennia. Materialy IV Vseukrainskoi naukovo-praktychnoi konferentsii «Novitni tendentsii u kharchovykh tekhnolohiiakh ta yakist i bezpechnist produktiv». Lviv, 48–51.
- Korkach, H. V., Kyrtoka, I. O.; assignee: Odessa National Academy of Food Technologies. (25.02.2013). Method for making fondant sweets. Patent UA 77558 U, MPK А 23 G 3/00. Appl. № u201206905. Filed 05.06.2012. Bull. № 4. Available: http://uapatents.com/4-77558-sposib-virobnictva-pomadnikh-cukerok.html
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Hanna Korkach, Galina Krusir
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.