Визначення якості та безпечності горіхів мигдалю солодкого, що імпортуються в Україну з Іспанії
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.93864Ключові слова:
товарно-помологічна група, мигдаль Nоnpareil, мигдаль Califоrnia, мигдаль Missiоn, показники якостіАнотація
Проведено аналіз та порівняння національних та міжнародних нормативних документів, що регламентують якість горіхів мигдалю солодкого. Встановлені основні відмінності між українськими, європейським та американськими вимогами до якості об’єкту дослідження. Описані основні дефекти горіхів мигдалю солодкого. Проаналізовано маркування горіхів мигдалю солодкого. Наведено дослідження показників якості та безпечності горіхів мигдалю солодкого, що імпортуються в Україну з Іспанії.
Посилання
- Sanchez-Bel, P., Egea, I., Martinez-Madrid, M. C., Flores, B., Romojaro, F. (2008). Influence of Irrigation and Organic/Inorganic Fertilization on Chemical Quality of Almond (Prunus amygdaluscv. Guara). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56 (21), 10056–10062. doi:10.1021/jf8012212
- Medical Research Council. Available: https://www.mrc.ac.uk/. Last accessed: 10.12.2016.
- Josse, A. R., Kendall, C. W. C., Augustin, L. S. A., Ellis, P. R., Jenkins, D. J. A. (2007). Almonds and postprandial glycemia – a dose-response study. Metabolism, 56 (3), 400–404. doi:10.1016/j.metabol.2006.10.024
- King, J. C., Rechkemmer, G., Geiger, C. J. (2008). Second International Nuts and Health Symposium, 2007: Introduction. Journal of Nutrition, 138 (9), 17345–17355.
- Ros, E. (2010). Health Benefits of Nut Consumption. Nutrients, 2 (7), 652–682. doi:10.3390/nu2070652
- Jambazian, P., Haddad, E., Rajaram, S., Tanzman, J., Sabate, J. (2005). Almonds in the diet simultaneously improve plasma α-tocopherol concentrations and reduce plasma lipids. Journal of the American Dietetic Association, 105 (3), 449–454. doi:10.1016/j.jada.2004.12.002
- Romero, A. (2014). Almond quality requirements for industrial purposes – its relevance for the future acceptance of new cultivars from breeding programs. Acta Horticulturae, 1028, 213–220. doi:10.17660/actahortic.2014.1028.34
- Zhu, Y., Taylor, C., Sommer, K., Wilkinson, K., Wirthensohn, M. (2014). Effect of deficit irrigation on almond kernel constituents. Acta Horticulturae, 1028, 221–223. doi:10.17660/actahortic.2014.1028.35
- Technical Information Kit. California Almonds. Available: http://www.almonds.com/sites/default/files/content/Technical%20%20Information%20Kit.pdf. Last accessed: 10.12.2016.
- Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice, 16 (1), 10–12. doi:10.1016/j.ctcp.2009.06.015
- Spiller, G. A., Jenkins, D. J., Cragen, L. N., Gates, J. E., Bosello, O., Berra, K., Rudd, C., Stevenson, M., Superko, R. (1992). Effect of a diet high in monounsaturated fat from almonds on plasma cholesterol and lipoproteins. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1315812?dopt=Abstract">Journal of the American College of Nutrition, 11 (2), 126–130.
- Grundy, M. M. L., Carriere, F., Mackie, A. R., Gray, D. A., Butterworth, P. J., Ellis, P. R. (2016). The role of plant cell wall encapsulation and porosity in regulating lipolysis during the digestion of almond seeds. Food Funct., 7 (1), 69–78. doi:10.1039/c5fo00758e
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Олена Володимирівна Калашник, Надія Леонідівна Ремізова, Світлана Едуардівна Мороз, Аліна Сергіївна Ткаченко, Зоя Павлівна Рачинська
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.