ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ТА ШЛЯХИ ВПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • Тамара Григорівна Логутова ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет»., Україна
  • Борис Борисович Каргін ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», Україна

DOI:

https://doi.org/10.31498/2225-6725.28.2014.42588

Ключові слова:

інтелектуальна технологія, економіка, виробництво, ресурси, експорт, галузь, підприємство, стандарт.

Анотація

В роботі наданий аналіз впровадження інтелектуальних технологій у економіці України, визначені проблеми і обґрунтовані основні шляхи їх вирішення. Показано, що Україна має великий перспективний внутрішній ринок IT-послуг, обумовлений кількістю населення і бізнес процесами, що активізуються. Внутрішній попит на розробки в області IT технологій в перспективі здатний створювати велику кількість робочих місць, але на даний момент знаходиться в незрілому стані. Встановлено, що у плані підготовки IT-фахівців Україна відстає від інших країн, з якими конкурує на глобальних ринках. Крім того, впродовж певного періоду часу спостерігається значний відтік кваліфікованих фахівців. Українські ВНЗ мають значний потенціал в підготовці фахівців затребуваних професій, але в той же час значною проблемою залишається якість підготовки фахівців. Показано, що експорт IT-послуг може і повинен стати однією з домінуючих статей експорту України. При правильній підтримці з боку держави це дозволить зробити нашу економіку більш інтегрованою в процеси світової економіки. Крім того, треба провести переобладнання систем керування і автоматизації промислових підприємств, які ще досі працюють за програмами, що зроблені в СРСР. Прагнення України у ЄС змусить підприємства переобладнати їх на сучасний Європейський Стандарт, який вже давно використовує передові інформаційні технології.

Посилання

  1. РубенМелконян. Тенденции развития отрасли экспорта ИТ-услуг в Украине. /www.management.com.ua/tend/tend534.html. 04.04.2013г.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-11-06

Як цитувати

Логутова, Т. Г., & Каргін, Б. Б. (2014). ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ТА ШЛЯХИ ВПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ. Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, (28), 254–258. https://doi.org/10.31498/2225-6725.28.2014.42588