Effect Of Natural And Anthropogenic Factors On The Formation Of The Quality Of Plant Products
Keywords:
food safety, plant, heavy metals, natural and human factors analysis of varianceAbstract
We consider the degree of influence of natural and anthropogenic factors on the content of trace elements in foods of plant origin, using the methods of analysis of variance. The laws of accumulation of trace elements in plant products, depending on soil biodiversity, natural area, as well as the level of pollution of surface waters.
References
Загрязнение воздуха и жизнь растений/ Под ред. М. Трешоу. – Л.: Гидрометеоиздат, 1988. – 535 с.
Некос А. Н. Трофогеографія: сучасні дослідження та перспективи розвитку. (результати дисперсійного аналізу впливу природних факторів на хімічний склад рослинної продукції) / А. Н. Некос, О. В. Висоцька, А. П. Порван, П.В. Семибратова // Вісник Чернівецького національного університету. Секція географія. – Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. – 2012 р. (у друку).
Орлова И. В. Многомерный статистический анализ в экономических задачах: компьютерное моделирование в SPSS. / И.В.Орлова, Н.А Концевая, В. Турундаевский. – М.: Вузовский учеб. 2009. – 320 с.
Таганов Д. SPSS: статистический анализ в маркетинговых исследованиях. / Д. Таганов. – СПб: «Питер», 2005. – 192 с.
Некос А. Н. Трофогеографія – місце у системі географічних наук./ А. Н. Некос //Ученые записки Таврического национального университета имени В. И. Вернадского. Сер.: География – Симферополь: Таврический национальный университет имени В.И.Вернадского, 2008. – Т. 21 (60). - №2. – С. 176 – 182.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Authors reserve the right of attribution for the submitted manuscript, while transferring to the Journal the right to publish the article under the Creative Commons Attribution License. This license allows free distribution of the published work under the condition of proper attribution of the original authors and the initial publication source (i.e. the Journal)Authors have the right to enter into separate agreements for additional non-exclusive distribution of the work in the form it was published in the Journal (such as publishing the article on the institutional website or as a part of a monograph), provided the original publication in this Journal is properly referenced
The Journal allows and encourages online publication of the manuscripts (such as on personal web pages), even when such a manuscript is still under editorial consideration, since it allows for a productive scientific discussion and better citation dynamics (see The Effect of Open Access).