Effect Of Natural And Anthropogenic Factors On The Formation Of The Quality Of Plant Products

Authors

  • А. Н. Некос Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Ukraine
  • П. В. Семибратова
  • О. В. Висoцька
  • А. П. Порван
  • А. Л. Пєтухова

Keywords:

food safety, plant, heavy metals, natural and human factors analysis of variance

Abstract

We consider the degree of influence of natural and anthropogenic factors on the content of trace elements in foods of plant origin, using the methods of analysis of variance. The laws of accumulation of trace elements in plant products, depending on soil biodiversity, natural area, as well as the level of pollution of surface waters.

Author Biography

А. Н. Некос, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

доктор географічних наук, професор

References

Загрязнение воздуха и жизнь растений/ Под ред. М. Трешоу. – Л.: Гидрометеоиздат, 1988. – 535 с.

Некос А. Н. Трофогеографія: сучасні дослідження та перспективи розвитку. (результати дисперсійного аналізу впливу природних факторів на хімічний склад рослинної продукції) / А. Н. Некос, О. В. Висоцька, А. П. Порван, П.В. Семибратова // Вісник Чернівецького національного університету. Секція географія. – Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. – 2012 р. (у друку).

Орлова И. В. Многомерный статистический анализ в экономических задачах: компьютерное моделирование в SPSS. / И.В.Орлова, Н.А Концевая, В. Турундаевский. – М.: Вузовский учеб. 2009. – 320 с.

Таганов Д. SPSS: статистический анализ в маркетинговых исследованиях. / Д. Таганов. – СПб: «Питер», 2005. – 192 с.

Некос А. Н. Трофогеографія – місце у системі географічних наук./ А. Н. Некос //Ученые записки Таврического национального университета имени В. И. Вернадского. Сер.: География – Симферополь: Таврический национальный университет имени В.И.Вернадского, 2008. – Т. 21 (60). - №2. – С. 176 – 182.

Published

2014-03-17