ПІДВИЩЕННЯ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ У КОНТРОЛІ ТА ОЦІНЮВАННІ ЗА ДОПОМОГОЮ РОБОТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.17721/2663-0303.2021.6.01

Анотація

У статті обговорені питання, що стосуються підвищення компетентності у контролі та оцінюванні викладачів англійської мови, які працюють в українських університетах. Авторка оглядає розвиток компетентності викладачів у контролі та оцінюванні починаючи з 2010 року, коли вперше провела відповідне опитування. Опитування, проведені пізніше, дозволили порівняти відповіді респондентів стосовно успіхів та проблем у розвитку цієї компетентності. Незважаючи на невелику вибірку респондентів у опитуваннях, авторці вдалося охопити представників різноманітної спільноти викладачів іноземних мов університетів та окреслити основні тенденції розвитку компетентності у контролі та оцінюванні. Далі авторка описує діяльність професійної неприбуткової організації – Всеукраїнської асоціації з мовного тестування та оцінювання (ВУАМТО), яка зробила вагомий внесок до розвитку компетентності у контролі та оцінюванні викладачів протягом останніх 6 років. Останнім заходом асоціації став курс з підвищення компетентності викладачів, проведений онлайн. Курсом закладені теоретичні та організаційні основи для наступних навчальних подій подібного типу.

Ключові слова: компетентність у контролі та оцінюванні; профіль умінь у контролі та оцінюванні; підвищення кваліфікації викладачів.

Біографія автора

Ольга Квасова, Київський національний університет імені Тараса Шевченка

кандидат педагогічних наук, доцент. Кафедра методики викладання української та іноземних мов та літератур, Інститут філології, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-06-10

Як цитувати

Квасова, О. (2021). ПІДВИЩЕННЯ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ У КОНТРОЛІ ТА ОЦІНЮВАННІ ЗА ДОПОМОГОЮ РОБОТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ. ARS LINGUODIDACTICAE, (6), 4–9. https://doi.org/10.17721/2663-0303.2021.6.01

Номер

Розділ

ТЕОРІЯ ТА МЕТОДИКА НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ У ВИЩІЙ ШКОЛІ