ОБҐРУНТУВАННЯ ПЕРСПЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЦУКРОВОГО СОРГО В ТЕХНОЛОГІЇ ОЗДОРОВЧИХ ФЕРМЕНТОВАНИХ НАПОЇВ

Автор(и)

  • Д. Д. Карпутіна
  • Н. Е. Фролова
  • С. І. Олійник

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.29/2014.33523

Ключові слова:

оздоровчий напій, цукрове сорго, біологічно активні речовини, ферментні препарати, дріжджі

Анотація

У роботі обґрунтовано перспективність використання соку цукрового сорго в технології оздоровчих напоїв на підставі його хімічного складу. Рекомендовано оптимальні режими приготування ферментованого напою, зокрема, тривалість бродіння та доброджування – 5 діб, температура головного бродіння –12 °С. Визначено вміст вітамінів групи В і амінокислот у суслі та готовому напої

Посилання

Chukhleb, I.V. (2013). Lopnuvshui puzyrek. Ekspert Ukrainy, №28, 26-30.

Pirgari, E. (2007). Sweet sorghum – natural sweetener for foods. Institute of Scientific Research and Technological Projects in Food Industry., Kishenev, 57-62.

Hrihorenko, N.O., Bilostotsyi, L.H., Shtanheeva, N.I. (2006). Perspektyvy tekhnologichnoho pereroblennia tsukro-voho sorho. Tsukor Ukrainy, 3, 34-36.

Loseva, V.A., Efremov A.A., Lusikova ,Yu. A., Holova K.V. (2011) Poluchenie pishevukh volokon iz sakharnoho sorho. Materialy mezhvedomstvennoi nauchno-prakticheskoi konferencyi «Tovarovedenie, ekspertiza, tekhnolohiia i khranenie prodovolstvennykh tovarov., Moskva, MHUPP, 27-30.

Sapronova, L.A., Ermolaeva, H.A., Shaburova, L.N. (2012) Karamelnaia masa na osnove siropa sakharnogo sorgo. Pishevaia promyshlennost, 4, 58-59.

Toliba, A.O. (2009). Vurashivanie sakharnogo sorgo v usloviiakh delty Volhi I razrabotka tekhnolohii proizvodstva napitkov funktsyonalnoho naznacheniia na eho osnove. Avtoreferat dissertatsiyi kandidata selskokhoziaistvennykh nauk. Spetsialnost 06.01.09, 05.18.01. Astrakhanskyi hosudarstvennyi universitet, 27.

Mazumdar, D., Poshardi, A., Ravinder, R., Scranivasa, R. (2012). Innovative use of sweet sorghum juice in the beverage industry. International Food Research Journal, 19(4), 1361-1366.

Epinetov, M.A., Toliba, A.O. (2009). Natural alternative sweeteners from plant resources. Estestvynye nauki, 1 [26], 7-11.

Muslimov, M.H. (2011). Sorho – kultura bolshykh vozmozhnostei. Zernovoe khoziastvo Rosii,1(13), 52-54.

Komarova, N.V., Kamentaev, Ya.S. (2006). Prakticheskoe rukovodstvo po ispolzovaniiu system kapiliarnoho elek-troforeza « KAPEL». SPb:OOO « Veda». 212.

Mielietiev, A. Ye., Todosiychuk, S.P., Koshova, V.M. (2007). Tekhnokhimichnyi control vyrobnytstva solodu, pyva i bezalkoholnykh napoiv. Vinnytsia «Nova knyha», 392.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-12

Номер

Розділ

Нутриціологія, дієтологія, проблеми харчування