ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ПРОРОЩУВАННЯ БОБІВ НУТУ У ЖИВИЛЬНИХ СЕРЕДОВИЩАХ

Автор(и)

  • Г. Ф. Коршунова ДонНУЕТ імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк, Ukraine
  • Р. І. Саєнко ДонНУЕТ імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк, Ukraine

Анотація

У статті наведено результати досліджень з пророщення бобів нуту у різних живильних середовищах. Було розглянуто вплив різних живильних середовищ на зміни комплексу біологічно активних речовин, на зміну маси бобів, на швидкість пророщення паростків.

Біографії авторів

Г. Ф. Коршунова, ДонНУЕТ імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк

кафедра технології в ресторанному господарстві, канд. техн. наук, професор

Р. І. Саєнко, ДонНУЕТ імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк

кафедра технології в ресторанному господарстві, асистент

Посилання

Соколов А.А. Правила игры меняются. Хлебобулочные изделия / А.А. Соколов // Брутто. – 2011. – № 2 – С. 4-7.

Аникеева Н.В. О перспективах использования продуктов переработки нута / Н.В. Аникеева, Л.В. Антипова //Кондитер. пр-во. – 2005. – № 6. – С. 34.

Химический состав пищевых продуктов. – М.: Агропромиздат. – Кн. 2: Справочные таблицы содержания аминокислот, жирных кислот, витаминов, макро- и микроэлементов, органических кислот и углеводов; под ред. И.М. Скурихина и М.Н. Волгарева. – 2-е изд., перераб. и доп. – 1987. – 360 с.

Нут. Требования при заготовках и поставках: ГОСТ 8758-76. – Введ. 1977-07-01; взамен ГОСТ 8758-67. – Изд. офиц. – М.: Изд-во стандартов, 2003. – 5 с. (Межгосударственный стандарт).

Козьмина Н.П. Биохимия зерна и продуктов его переработки / Н.П. Козьмина. – М.: Колос, 1976. – 186 с.

Гребинский С.О. Биохимия растений: учеб. пособие для студ. биолог. фак. ун-тов / С.О. Гребинский. – Л.: Изд-во Львов. ун-та, 1967. – 272 с.

Пащенко Л.П. Разработка технологии хлеба, обогащенного семенами нута / Л.П. Пащенко // Успехи современного естествознания. – 2009. – № 1. – С. 24-38.

Пат. України № 74486 МПК A23L1/36. Спосіб отримання борошна нута, пророщеного у розчині морської харчової солі / М.Ф. Кравченко, М.Ю. Криворучко, Т.М. Поп, А.В. Антонечко, М.В. Учень. – Заявл. 10.05.12; опубл. 25.10.12, Бюл. № 20. – 4 с.

Изучение кинетики проращивания зернобобовых культур в активированных средах / Л.А. Борисенко [и др.] // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2010. – № 8. – С. 54-55.

Козьмина Н.П. Зерноведение (с основами биохимии растений) / Н.П. Козьмина, В.А. Гунькин, Г.М. Суслянок. – М.: Колос, 2006. – 465 с.

Кефели В.И. Природные ингибиторы роста и фитогормоны / В.И. Кефели. – М.: Наука, 1974. – 253 с.

Физиология и биохимия покоя и прорастания семян; пер. с англ. Н.А. Аскоченской, Н.А. Гумилевской, Е.П. Зверткиной, Э.Е. Хавкина; под. ред. М.Г. Николаевой, Н.В. Обручевой, с предисл. М.Г. Николаевой. – М.: Колос,

– 495 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-02-10

Номер

Розділ

РОЗРОБЛЕННЯ ПРОГРЕСИВНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ І ВИСОКОЕФЕКТИВНОГО ОБЛАДНАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ