ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ З ТЕМИ "SHAPING COMMUNICATION. COMMUNICATION WITHIN THE FRAMEWORK OF GLOBALIZATION" З ДИСЦИПЛІНИ "КОМУНІКАТИВНІ СТРАТЕГІЇ ТА ПЕРЕКЛАД" ДЛЯ СТУДЕНТІВ I КУРСУ МАГІСТРАТУРИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ "СХІДНА ФІЛОЛОГІЯ"

Автор(и)

Ключові слова:

план заняття, студентоорієнтований підхід, мовний матеріал, академічне мовлення

Анотація

У публікації представлено методичний сценарій практичного заняття з курсу англійської мови як другої іноземної для студентів I курсу магістратури спеціальності "Східна філологія" на основі студентоорієнтованого підходу. Метою заняття є вдосконалення вміння магістрів структурувати абзаци для академічного мовлення й активізація вживання лексики з теми заняття, розширення знань студентів про сучасні наукові теорії спілкування, формування академічної грамотності, розвиток уміння логічно й чітко передавати власні думки. На занятті передбачено 9 етапів: формулювання мети заняття, вивчення тематичного лексичого матеріалу, перегляд відеоролика і дискусія, робота з науковою статтею, аудіювання, письмові завдання, підведення підсумків.

Біографія автора

Тетяна Колодько, Київський національний університет імені Тараса Шевченка

кандидат педагогічних наук, доцент, кафедра методики викладання української та іноземних мов та літератур

Посилання

Левицький, А.Е., Трищенко, І.В., Лобода, Ю.А. та ін. (2014). Комунікативні стратегії. Англійська мова як друга іноземна: підручник. К.: ВПЦ 'Київський університет', (152-172). (in English)

Cambridge Dictionary. URL: http://dictionary.cambridge.org/ (accessed 09.11.23). Oxford dictionary of English Idioms. URL: http://dictionary.oxford.org/ (accessed 09.11.23)

Differences between oral and written communication (2023) [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/embed/ikaJbNX2yls

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-26

Як цитувати

Колодько, Т. (2023). ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ З ТЕМИ "SHAPING COMMUNICATION. COMMUNICATION WITHIN THE FRAMEWORK OF GLOBALIZATION" З ДИСЦИПЛІНИ "КОМУНІКАТИВНІ СТРАТЕГІЇ ТА ПЕРЕКЛАД" ДЛЯ СТУДЕНТІВ I КУРСУ МАГІСТРАТУРИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ "СХІДНА ФІЛОЛОГІЯ". ARS LINGUODIDACTICAE, (12), 105–112. вилучено із https://journals.uran.ua/ald/article/view/297096

Номер

Розділ

ДОСВІД ВИКЛАДАННЯ МОВНООСВІТНІХ ДИСЦИПЛІН В УНІВЕРСИТЕТІ