ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ЗБЕРІГАННЯ ФЕРМЕНТОВАНИХ МОЛОЧНИХ ЗГУСТКІВ

Szerzők

  • Ю. В. Назаренко

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.27/2014.29744

Kulcsszavak:

дитяче харчування, адаптація, біфідобактерії, мезофільні молочнокислі лактококи, біфідогенний фактор, ферментація, пробіотичні властивості, кислотність, в’язкість, вологоутримуюча здатність

Absztrakt

В роботі наведено результати експериментальних досліджень визначення показників якості ферментованих пробіотичних згустків, отриманих сквашуванням стерилізованого молока, збагаченого фруктозою, заквашувальною композицією зі змішаних культур біфідобактерій і змішаних культур мезофільних молочнокислих лактококів та відповідними заквашувальними композиціями із монокультур біфідобактерій та змішаних культур мезофільних молочнокислих лактококів, у процесі зберігання. Показано можливість використання заквашувальної композиції зі змішаних культур біфідо- та лактобактерій у виробництві кисломолочних продуктів для дитячого харчування з подовженим терміном зберігання.

Hivatkozások

Kuznecov, V. V., Lipatov, N. N.. (2005). Spravochnik tehnologa molochnogo proizvodstva. Tehnolo-gija detskih molochnyh produktov St. Petersburg: GIORD, 525 s.

Ericson, K. L., Hubbard, N. E. (2000). Probiotic immunomodulation in health and disease. J. Nutr., 2,403–409.

Ribeiro, A.C., Ribeiro, S.D.A. (2010). Specialty products made from goat milk. Small Ruminant Res., 9, 225–233.

Zakon Ukrayiny` "Pro dy`tyache xarchuvannya" (2006). Vidomosti Verxovnoyi Rady Ukrayiny. 44, 1469–1476.

Bottazzi, V. (2003) Milk, enzymes & microorganisms. Novara (Italy): MOFIN ALCE. 154 p.

Molder, H. W., Makellar,R. C., Yaguchi, M. (1999). Bifidobacteria and bifidogenic factors. Can. Inst. Food Sci. Technol. J., 23 (1), 29–41.

Biavati, B., Bottazzi, V., Morelli, L. (2001). Probiotics and Bifidobacteria. Novara (Italy): MOFIN ALCE. 79 p.

Collins, M. D., Gibson, G. R. (1999). Probiotics, prebiotics and synbiotics: dietary approaches for the modulation of microbial ecology. Am. J. Clin. Nutr. 5, 1052 – 1057.

Nazarenko, Y.V. (2011). Biotekhnolohiya kyslomolochnoho syru dytyachoho kharchuvannya z podovzhenym terminom zberihannya. Kharchova nauka i tekhnolohiya. Odessa, ONAНT. 2. 41–45.

Didux, N. A., Chagarovs`kyj, O. P., Lysogo, T. A. (2008). Zakvashuval`ni kompozyciyi dlya vyrobnycztva molochnyx produktiv funkcional`nogo pryznachennya. Odessa: Vydavnycztvo "Poligraf", 236 s.

Romanchenko, S.V., Didukh, N.A. (2012). Naukovi osnovy vyrobnytstva napoyu kyslomolochnoho dlya dytyachoho kharchuvannya z podovzhenym terminom zberihannya. Nauk. Pratsi. Odessa: ONAHT.,42, 2, 251–259.

##submission.downloads##

Megjelent

2014-11-10

Folyóirat szám

Rovat

Біопроцеси, біотехнологія харчових продуктів, БАР