РОЗРОБЛЕННЯ ХАРЧОВИХ РАЦІОНІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ

Autori

  • М. І. Пересічний Кафедра технології і організації ресторанного господарства Київський національний торговельноекономічний університет, Ukraine
  • С. М. Пересічна Кафедра технології і організації ресторанного господарства Київський національний торговельноекономічний університет,

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.28/2014.28957

Parole chiave:

харчовий раціон, студенти, добовий набір продуктів

Abstract

Вивчено фактичне забезпечення раціону студентів в основних нутрієнтах харчування у вищих навчальних закладах України та встановлено, що спостерігаються значні відхилення від формули збалансованого харчування. Для забезпечення здорового, раціонального харчування студентів розроблено науково обгрунтовані скомплектовані обідні харчові раціони у двох варіантах на зимово-весняний період, збалансовані за основними харчовими речовинами та енергетичною цінністю.

Riferimenti bibliografici

Klimitskaya, L. G., Shevchenko, I. YU., Bondareva, G. N.( 2005) Gigienicheskaya otsenka fakticheskogo pitaniya studentov g. Krasnoyarska. Маtеriаly vosmogo Vsеrоssiysкоgo kongressa «Optimalnoe pitanie – zdorove natsii». Moscow. 120.

Маzаrаkі, А. А., Pеrеsіchnyy М. І., Кrаvchеnkо М. F., Каrpеnkо P. О., Pеrеsіchnаya S. М. tа іn.; zа rеd. Pеrеsіchnоgо М.І. Теkноlоgіya khаrchоvykh prоduкtіv funкtsіоnаlnоgо pryznаchеnnya: monografiya [Functional foods technology], Kyiv: KNUTE, 2012. p.76-100.

Kirilenko N. P. Voprosy pitaniya studentov meditsinskoy akademii. Маtеriаly vosmogo Vsеrоssiysкоgo kongressa «Optimalnoe pitanie – zdorove natsii». Moscow, 2005[3], pp. 117-118.

Krasnenkov V. L., Kirilenko N. P., Baranova O. V. Povyshenie znaniy I motivatsii u studentov k zdorovomu pitaniyu. Маtеriаly vosmogo Vsеrоssiysкоgo kongressa «Optimalnoe pitanie – zdorove natsii». Moscow, 2005, p. 137.

Bach V., Randall B., Crabo W., Shils M.E. Food, nutrition and diet therapy//Textbook of Nutritional Care., New York Milwankee Publishing Co., 1994. – 486 p.

Gidding S.S. Dietary Recommendations for Children and Adolescents: A Guide for Practitioners /S. S. Gidding [etc.] // Pediatrics. – 2006. – Vol. 117, № 2. – P. 544-559.

Cavadindi C., Siega-Riz A., Popkin B. US adolescent food intake trends from 1965 to 1996 //WJM. — 2000. — vol. 173. — P. 378—383.

Wood R.J., Zheng J.J. High dietary calcium intakes reduce zinc absorption and balance in humans. American Journal of Clinical Nutrition 1997; 65: 1803–1809.

Peresichna S. Description of Daily Physiological Needs in Nutrients for University Students/ S. Peresichna // The Аdvanced Science Open Access Gournal. United States, Issue 3, March 2013. – р. 59-64.

Peresichna S. The Quality of Bakery Products Containing Dry Mixtures and Composite Fillings / S. Peresichna, A. Sobko //The Аdvanced Science Open Access Gournal. United States, Issue 2, 2012. – р. 83-86.

##submission.downloads##

Pubblicato

2014-11-02

Fascicolo

Sezione

Нутриціологія, дієтологія, проблеми харчування