ВДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ДЖЕМІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ НА ОСНОВІ ЕКСТРАКТУ СТЕВІЇ

Автор(и)

  • Я. О. Бачинська ХТЕІ КНТЕУ, м. Харків, Україна
  • О. А. Степанова ХТЕІ КНТЕУ, м. Харків, Україна

Анотація

У статті розглянуто шляхи підвищення біологічної цінності, можливі шляхи вдосконалення технології виробництва за рахунок використання екстракту стевії, яка дозволяє знизити енергетичну цінність, збагатити джеми вітамінами та мінеральними речовинами, а також розширити асортимент продуктів функціонального призначення.

Біографія автора

Я. О. Бачинська, ХТЕІ КНТЕУ, м. Харків

канд. с.-г. наук, доцент

Посилання

Герасимчук О.П. Збереження якості плодів чорної смородини з післязбиральною обробкою речовинами антимікробної дії та в продуктах переробки:

дис. ... канд. наук: 06.01.15 / О.П. Герасимчук. – Умань, 2009. – 20 с.

Пат. 2084179 Россия, МПК6 А23L1/06 / М.В. Вагабов, Н.У. Ибрагимова, М.С. Мурадов, М.А. Алиев и др. – № 5023292/13, заявл. 23.01.92; опубл. 20.07.97.

Пат. на корисну модель 22942 Україна, МПК6 А23В7/08 / Н.М. Осокіна, О.В. Василишина. – № u200701364, заявл. 06.02.07; опубл. 25.04.07, Бюл. № 5.

Пат. на изобретение, Россия / О.И. Квасенков. – № 2257718, заявл. 8.04.03; опубл. 10.08.05.

Лисицин В.Н. Стевия – источник здоровья и долголетия нации / В.Н. Лисицин, И.П. Ковалев // Пищевая промышленность. – 2000. – № 5. – С. 38.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-02-10

Номер

Розділ

РОЗРОБЛЕННЯ ПРОГРЕСИВНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ І ВИСОКОЕФЕКТИВНОГО ОБЛАДНАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ