ВИКОРИСТАННЯ НВЧ-ВИПРОМІНЮВАННЯ У ТЕХНОЛОГІЯХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
Анотація
У статті проаналізовано можливості застосування НВЧ-випромінювання в процесах переробки сільськогосподарської сировини та виробництва харчових продуктів. Визначено переваги використання НВЧ-технологій у цих галузях і напрямки подальшого розвитку.Посилання
Разумовский А.Г. Качество зерновых культур и пути его повышения в Восточной Сибири / А.Г. Разумовский, Л.В. Плеханова. – Новосибирск, 2005. –
с.
Технология предпосевного обеззараживания семян овощных культур от инфекции в защищенном грунте / Ю.А. Меновщиков, Л.Н. Коробова, Т.Н. Шиабова, P.C. Цыганкова // 400 лет землепашества Прииртышья. – Омск, 2000. – С. 77-79.
Кухтина Н.Н. Использование электромагнитной энергии СВЧ диапазона в технологиях обработки семян и зерна / Н.Н. Кухтина, А.А. Конарь // Научные труды ОНАПТ. – 2009. – Вып. 36, т. 1. – С. 249-253.
Кухтіна Н.М. Електромагнітна енергія НВЧ у сучасних технологіях вилучення олії / Н.М. Кухтіна // Прогресивна техніка і технології харчових виробництв, готельно-ресторанного господарства і торгівлі. Економічна стратегія і
перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 2011 р., травень, Харків. – Х.: ХДУХТ, 2011. – Ч. 1 – С. 228-229.
Орлов В.В. Применение СВЧ-энергии в процессе подготовки творожного сгустка / В.В. Орлов, В.А. Березко // Теоретические и экспериментальные исследования интенсификации процессов, машин и агрегатов пищевых технологий. – СПб.: СПбГАХИПТ, 1996. – С. 34-35.
Цугленок Г.И. Использование СВЧ-обеззараживания в пищевой промышленности / Г.И. Цугленок, Т.А. Толмачева, Г.Г. Юсупова // Экономика и социум на рубеже веков. – 2003. – Ч. 1. – С. 104-106.
Гулиев Ш.Р. Улучшение качества виноградных вин и соков путем их обработки в электромагнитном равномерном поле сверхвысокой частоты / Ш.Р. Гулиев, Б.А. Демьянчук, Н.В. Оленев // Виноградарство и виноделие. – 2006. – № 1-2. – С. 41-43.
Кухтина Н.Н. Влияние воздействия энергии СВЧ на клеящую способность декстрина / Н.Н. Кухтина, А.А. Контарь // Пищевая наука и технология. – 2012. – № 1 (18). – С. 72-74.