ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ СОЛОДОВОГО БОРОШНА З ГОЛОЗЕРНОГО ВІВСА НА СПОЖИВЧІ ВЛАСТИВОСТІ ЗДОБНОГО ПЕЧИВА

Автор(и)

  • А. П. Скрипко НУХТ, Київ, Україна
  • В. І. Оболкіна НУХТ, Київ, Україна
  • Н. О. Ємельянова НУХТ, Київ, Україна
  • С. Г. Кияниця НУХТ, Київ, Україна

Анотація

У статті наведено результати досліджень впливу вівсяного солодового борошна на фізико-хімічні та структурно-механічні властивості тіста та якість здобного печива. Науково обґрунтовано інноваційну технологію печива з підвищеною харчовою та біологічною цінністю.

Біографії авторів

В. І. Оболкіна, НУХТ, Київ

д-р техн. наук, професор

Н. О. Ємельянова, НУХТ, Київ

д-р техн. наук

С. Г. Кияниця, НУХТ, Київ

канд. техн. наук, доцент

Посилання

Ємельянова Н.О. Технологія солодових екстрактів, концентратів квасного сусла і квасу / Н.О. Ємельянова. – К.: УДУХТ, 1994. – 151 с.

Вплив борошна пророщених злаків на якість і подовження терміну зберігання заварних пряників / В. Оболкіна [та ін.] // Харчова і переробна промисловість. – 2005. – № 12. – С. 22-23.

Пат. 72044 Україна, МПК А 21D 13/08(2006.01). Печиво вівсяне / Оболкіна В.І., Скрипко А.П., Кияниця С.Г., Тарадай Т.М., Ємельянова Н.О., Ковбаса В.М.; заявник і патентовласник Національний університет харчових технологій. – Заявл. 07.12. 11; опубл. 10.08. 12, Бюл. № 15.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-02-10

Номер

Розділ

РОЗРОБЛЕННЯ ПРОГРЕСИВНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ І ВИСОКОЕФЕКТИВНОГО ОБЛАДНАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ