УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ХЛІБА ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ ЗА ВИКОРИСТАННЯ КАЗЕЇНУ

Автор(и)

  • Ю. М. Ткачук НУХТ, м. Київ, Україна
  • А. В. Гавриш НУХТ, м. Київ, Україна
  • О. В. Нєміріч НУХТ, м. Київ, Україна
  • Т. І. Іщенко НУХТ, м. Київ, Україна
  • В. Ф. Доценко НУХТ, м. Київ, Україна

Анотація

У статті наведено результати досліджень з удосконалення технології хліба підвищеної біологічної цінності за використання казеїну. Обґрунтовано спосіб виробництва хліба з казеїном і розроблено його технологічну схему.

Біографії авторів

А. В. Гавриш, НУХТ, м. Київ

канд. техн. наук

О. В. Нєміріч, НУХТ, м. Київ

канд. техн. наук, доцент

Т. І. Іщенко, НУХТ, м. Київ

канд. техн. наук

В. Ф. Доценко, НУХТ, м. Київ

д-р техн. наук, професор 

Посилання

Кретович В.Л. Проблема пищевой полноценности хлеба / В.Л. Кретович, Р.Р. Токарева. – М.: Наука, 1978. – С. 147-149.

Дробот В.И. Использование нетрадиционного сырья в хлебопечении / В.И. Дробот. − К.: Урожай, 1988. − 152 с.

Гігієнічна характеристика харчових продуктів рослинного походження [Електронний ресурс]. – Режим доступу: <http://www.hygiene-science.com>.

Бондар Н.П. Дослідження технологічних властивостей харчового люпину і розробка способів використання його у хлібопекарській промисловості: дис. ... канд. техн. наук: 05.18.01 / Н.П. Бондар. – К., 2006. – 265 с.

Годунова Л.Ю. Повышение пищевой ценности хлебобулочных изделий применением побочных продуктов мукомольного производства / Л.Ю. Годунова. – К., 1984. – С. 14-28.

Мицык В.Е. Сухая кровь как уникальный невостребованный резерв белка /В.Е. Мицык // Пути решения проблемы пищевого белка в Украине: науч.-

практ. конф.: [тез. докл.]. – К.: КТЭИ, 1994. – С. 79-80.

Казеїн та казеїнати. Технічні умови: ДСТУ 4639:2006. – [Чинні від 2007-07-01]. – К., 2007. – 17 с.

Дробот В.І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва / В.І. Дробот. – К.: Руслана, 1998. – 102 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-02-10

Номер

Розділ

РОЗРОБЛЕННЯ ПРОГРЕСИВНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ І ВИСОКОЕФЕКТИВНОГО ОБЛАДНАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ