СУЧАСНІ НАПРЯМКИ ПОЛІПШЕННЯ ХАРЧОВОЇ ТА БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ СПРЕДІВ
Анотація
У статті розглянуто напрямки поліпшення споживних властивостей спредів із використанням природних добавок і нетрадиційної жирової сировини. Наведено результати досліджень впливу використаної сировини та природних добавок на формування органолептичних властивостей спредів, їх харчової та біологічної цінності. Встановлено, що застосування у спредах олії лляної, молока сухого знежиреного, екстракту трави меліси збагачує їх основними макро- та мікронутрієнтами, поліпшує жирнокислотний склад виробів.Посилання
Родак О.Я. Споживні властивості спредів підвищеної біологічної цінності: дис. … канд. техн. наук : 05.18.15 / О.Я. Родак. – К., 2010. – 162 с.
Бессонов В.В. Гигиенические принципы применения растительных масел в производстве пищевых продуктов / В.В. Бессонов, С.Н. Кулакова, В.Г. Байков // Масложировая промышленность. – 2012. – № 1. – С. 7-9.
Рощупкина Н. Функциональные ингредиенты для молокосодержащих продуктов и спредов / Н. Рощупкина, А. Тихонова // Сыроделие и маслоделие. – 2011. – № 2. – С. 50-51.
Губина И.В. Спреды функционального назначения – новый продукт высокого качества / И.В. Губина // Сыроделие и маслоделие. – 2011. – № 2. – С. 4-8.
Самолов А.В. Повышение стабильности пробиотических микроорганизмов в эмульсионных жирових продуктах при прохождении через естественные барьеры организма человека / А.В. Самолов, А.А. Кочеткова, Б. Кунц // Масло-
жировая промышленность. – 2012. – № 1. – С. 26-28.
Рашевская Т.А. Растительные пищевые добавки для регулирования наноструктуры сливочного масла / Т.А. Рашевская // Сыроделие и маслоделие. – 2011. – № 5. – С. 49-51.
Носаль І. Від рослини до людини / І. Носаль. – К.: Веселка, 1992. – 606 с.