СУЧАСНІ НАПРЯМКИ ПОЛІПШЕННЯ ХАРЧОВОЇ ТА БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ СПРЕДІВ

Автор(и)

  • О. Я. Родак ЛКА, м. Львів, Україна
  • М. І. Філь ЛКА, м. Львів, Україна

Анотація

У статті розглянуто напрямки поліпшення споживних властивостей спредів із використанням природних добавок і нетрадиційної жирової сировини. Наведено результати досліджень впливу використаної сировини та природ­них добавок на формування органолептичних властивостей спредів, їх харчової та біологічної цінності. Встановлено, що застосування у спредах олії лляної, молока сухого знежиреного, екстракту трави меліси збагачує їх основними макро- та мікронутрієнтами, поліпшує жирнокислотний склад виробів.

Біографії авторів

О. Я. Родак, ЛКА, м. Львів

канд. техн. наук, доцент

М. І. Філь, ЛКА, м. Львів

канд. техн. наук 

Посилання

Родак О.Я. Споживні властивості спредів підвищеної біологічної цінності: дис. … канд. техн. наук : 05.18.15 / О.Я. Родак. – К., 2010. – 162 с.

Бессонов В.В. Гигиенические принципы применения растительных масел в производстве пищевых продуктов / В.В. Бессонов, С.Н. Кулакова, В.Г. Байков // Масложировая промышленность. – 2012. – № 1. – С. 7-9.

Рощупкина Н. Функциональные ингредиенты для молокосодержащих продуктов и спредов / Н. Рощупкина, А. Тихонова // Сыроделие и маслоделие. – 2011. – № 2. – С. 50-51.

Губина И.В. Спреды функционального назначения – новый продукт высокого качества / И.В. Губина // Сыроделие и маслоделие. – 2011. – № 2. – С. 4-8.

Самолов А.В. Повышение стабильности пробиотических микроорганизмов в эмульсионных жирових продуктах при прохождении через естественные барьеры организма человека / А.В. Самолов, А.А. Кочеткова, Б. Кунц // Масло-

жировая промышленность. – 2012. – № 1. – С. 26-28.

Рашевская Т.А. Растительные пищевые добавки для регулирования наноструктуры сливочного масла / Т.А. Рашевская // Сыроделие и маслоделие. – 2011. – № 5. – С. 49-51.

Носаль І. Від рослини до людини / І. Носаль. – К.: Веселка, 1992. – 606 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-02-10

Номер

Розділ

СУЧАСНІ НАПРЯМКИ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ