Дослідження харчової та біологічної цінності біфштексів посічених з використанням термостабільних пружних емульсій

Auteurs-es

  • Kristina Nechepurenko Харківський торговельно-економічний коледж Київського торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054, Ukraine
  • Bogdana Starostenko Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • Alexander Ashtaev Харківський торговельно-економічний коледж Київського торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054, Ukraine
  • Pavel Pivovarov Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • Nina Dudenko Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.101759

Mots-clés :

термостабільні пружні емульсії, натрію альгінат, жирнокислотний, амінокислотний склад, мікробіологічні показники

Résumé

У статті наведено результати досліджень хімічного складу, біологічної цінності, зокрема, жирнокислотного й амінокислотного складу. Визначено параметри амінокислотного скору, а також мікробіологічних показників безпечності біфштексів посічених. Визначено параметри використання термостабільних пружних емульсій на основі альгінату натрію та олії у складі біфштексів посічених та визначені мікробіологічні показники безпечності готових виробів, зокрема біфштексів посічених

Bibliographies de l'auteur-e

Kristina Nechepurenko, Харківський торговельно-економічний коледж Київського торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054

Викладач

Циклова комісія майстрів виробничого навчання

Bogdana Starostenko, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра хімії, мікробіології та гігієни харчування 

Alexander Ashtaev, Харківський торговельно-економічний коледж Київського торговельно-економічного університету вул. Клочківська, 202, м. Харків, Україна, 61054

Викладач

Циклова комісія майстрів виробничого навчання

Pavel Pivovarov, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра технології харчування 

Nina Dudenko, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор медичних наук, професор

Кафедра хімії, мікробіології та гігієни харчування 

Références

Kravchuk, N. M., Koretska, I. L. (2014). Innovatsiini restoranni tekhnolohii. Kyiv: NUKhT, 114.

Pyvovarov, P. P., Hrynchenko, O. O., Mykhailov, V. M., Ivanov, S. V., Kovalenko, A. A., Pyvovarov, Ye. P. et. al. (2011). Innovatsiini tekhnolohii vyrobnytstvakharchovoi produktsii novoho pokolinnia masovoho spozhyvannia. Komitet z derzhavnykh premii Ukrainy v haluzi nauky i tekhniky. Available at: http://www.kdpu-nt.gov.ua/ru/node/2381

Pasichnyi, V. M., Yastreba, Yu. A. (2010). Doslidzhennia strukturno-mekhanichnykh vlastyvostei heliv alhinativ dlia vyrobnytstva strukturovanykh produktiv na osnovi hrybnoi syrovyny. Obladnannia ta tekhnolohii kharchovykh vyrobnytstv, 24, 256–261.

Grinchenko, O. A. (2005). Nauchnoe obosnovanie i razrabotka tekhnologii kulinarnoj produkcii na osnove polufabrikatov funkcional'nyh kompozicij. Kharkiv, 386.

Bol'shakova, V. A. (2001). Tekhnologiya past ehmul'sionnogo tipa s ispol'zovaniem zernovogo syr'ya. Kharkiv, 286.

Pivovarova, O. P. (2009). Tekhnologіya napіvfabrikatіv restrukturovanih na osnovі pecheric'. Kharkiv, 274.

Kochetkova, A. P., Kolesnikov, A. Yu. (1999). Sovremennaya teoriya pozitivnogo pitaniya i funkcional'nye produkty. Pishchevaya promyshlenost', 4, 7–10.

Nechepurenko, K. B., Pyvovarov, P. P., Neklesa, O. P. (2014). Pat. No. 105987 UA. Sposib oderzhannya tverdoyi emul'siyi ta tverda emul'siya. MPK A23D 9/007, A23D 9/02. No. a201303965; declareted: 01.04.2013; published: 10.07.2014, Bul. No. 3, 5.

Zhuravskaya, N. K., Alekhina, L. T., Otryashenkova, L. M. (1985). Issledovaniya i kontrol' kachestva myasa i myasoproduktov. Moscow: Agropromizdat, 296.

DSTU ISO 5983:2003. Kormy dlya tvaryn. Vyznachennya vmistu azotu i obchyslyuvannya vmistu syrogo bilka. Metod Kyendalya (ISO 5983:1997, IDT) (2005). Kyiv: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 8.

DSTU ISO 5984:2004. Kormy dlya tvaryn. Vyznachennya vmistu syroyi zoly (ISO 5984:2002, IDT) (2005). Kyiv: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 4.

DSTU ISO 6492:2003. Kormy dlia tvaryn. Vyznachennya vmistu zhyru (ISO 6492:1999, IDT) (2005). Kyiv: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 8.

Biletskyi, V. S. (Ed.) (2013). Metod rozdilennia y analizu sumishei hazo- abo paropodibnykh rechovyn. Mala hirnycha entsyklopediia. Vol. 3. Donetsk: Skhidnyi vydavnychyi dim, 372.

Skladovi kormiv dlia tvaryn. Vyznachennya vmistu aminokyslot (ISO 13903:2005) (2005). Kyiv: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 13.

GOST 104444.15-94. Produkty pishchevye. Metod opredeleniya kolichestva mezofil'nyh aehrobnyh i fakul'tativno-anaehrobnyh mikroorganizmov (1996). Kyiv: Gosstandart Ukrainy, 16.

Metodicheskie ukazaniya po sanitarno-mikrobiologicheskomu kontrolyu na predpriyatiyah obshchestvennogo pitaniya i torgovli pishchevymi produktami No. 2657-82 (1984). Moscow: MZ SSSR, 54.

GOST 50480-93. Produkty pishchevye. Metod vyyavleniya bakterij roda Salmonella (1993). Moscow: Izd-vo standartov, 16.

Lisitsyn, A. B., Lipatov, M. M., Kudriashov, L. S., Aleksakhyna, V. A.; Lipatov, M. M. (Ed.) (2005). Vyrobnytstvo miasnoi produktsii na osnovi biotekhnolohii. Moscow: VNIIMP, 369.

Kovalchuk, V. A. (2012). Tvarynnytstvo ta miasopererobka: suchasni metody ochystky stokiv. Miasnoi byznes, 2, 65–67.

Brik, H. B., Tkachenko, D. M. (2012). Shliakhy pidvyshchennia efektyvnosti pererobky nekharchovykh vidkhodiv miasopererobnoi haluzi. Miasnoe delo, 10, 24–25.

Raksha-Sliusareva, O., Krul, V., Medvedkova, I. (2013). Yakist miasnykh posichenykh napivfabrykativ funktsionalnoho pryznachennia, 1, 95–101.

Publié-e

2017-05-25

Numéro

Rubrique

Technical Sciences