Дослідження харчової та біологічної цінності біфштексів посічених з використанням термостабільних пружних емульсій
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.101759Słowa kluczowe:
термостабільні пружні емульсії, натрію альгінат, жирнокислотний, амінокислотний склад, мікробіологічні показникиAbstrakt
У статті наведено результати досліджень хімічного складу, біологічної цінності, зокрема, жирнокислотного й амінокислотного складу. Визначено параметри амінокислотного скору, а також мікробіологічних показників безпечності біфштексів посічених. Визначено параметри використання термостабільних пружних емульсій на основі альгінату натрію та олії у складі біфштексів посічених та визначені мікробіологічні показники безпечності готових виробів, зокрема біфштексів посічених
Bibliografia
Kravchuk, N. M., Koretska, I. L. (2014). Innovatsiini restoranni tekhnolohii. Kyiv: NUKhT, 114.
Pyvovarov, P. P., Hrynchenko, O. O., Mykhailov, V. M., Ivanov, S. V., Kovalenko, A. A., Pyvovarov, Ye. P. et. al. (2011). Innovatsiini tekhnolohii vyrobnytstvakharchovoi produktsii novoho pokolinnia masovoho spozhyvannia. Komitet z derzhavnykh premii Ukrainy v haluzi nauky i tekhniky. Available at: http://www.kdpu-nt.gov.ua/ru/node/2381
Pasichnyi, V. M., Yastreba, Yu. A. (2010). Doslidzhennia strukturno-mekhanichnykh vlastyvostei heliv alhinativ dlia vyrobnytstva strukturovanykh produktiv na osnovi hrybnoi syrovyny. Obladnannia ta tekhnolohii kharchovykh vyrobnytstv, 24, 256–261.
Grinchenko, O. A. (2005). Nauchnoe obosnovanie i razrabotka tekhnologii kulinarnoj produkcii na osnove polufabrikatov funkcional'nyh kompozicij. Kharkiv, 386.
Bol'shakova, V. A. (2001). Tekhnologiya past ehmul'sionnogo tipa s ispol'zovaniem zernovogo syr'ya. Kharkiv, 286.
Pivovarova, O. P. (2009). Tekhnologіya napіvfabrikatіv restrukturovanih na osnovі pecheric'. Kharkiv, 274.
Kochetkova, A. P., Kolesnikov, A. Yu. (1999). Sovremennaya teoriya pozitivnogo pitaniya i funkcional'nye produkty. Pishchevaya promyshlenost', 4, 7–10.
Nechepurenko, K. B., Pyvovarov, P. P., Neklesa, O. P. (2014). Pat. No. 105987 UA. Sposib oderzhannya tverdoyi emul'siyi ta tverda emul'siya. MPK A23D 9/007, A23D 9/02. No. a201303965; declareted: 01.04.2013; published: 10.07.2014, Bul. No. 3, 5.
Zhuravskaya, N. K., Alekhina, L. T., Otryashenkova, L. M. (1985). Issledovaniya i kontrol' kachestva myasa i myasoproduktov. Moscow: Agropromizdat, 296.
DSTU ISO 5983:2003. Kormy dlya tvaryn. Vyznachennya vmistu azotu i obchyslyuvannya vmistu syrogo bilka. Metod Kyendalya (ISO 5983:1997, IDT) (2005). Kyiv: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 8.
DSTU ISO 5984:2004. Kormy dlya tvaryn. Vyznachennya vmistu syroyi zoly (ISO 5984:2002, IDT) (2005). Kyiv: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 4.
DSTU ISO 6492:2003. Kormy dlia tvaryn. Vyznachennya vmistu zhyru (ISO 6492:1999, IDT) (2005). Kyiv: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 8.
Biletskyi, V. S. (Ed.) (2013). Metod rozdilennia y analizu sumishei hazo- abo paropodibnykh rechovyn. Mala hirnycha entsyklopediia. Vol. 3. Donetsk: Skhidnyi vydavnychyi dim, 372.
Skladovi kormiv dlia tvaryn. Vyznachennya vmistu aminokyslot (ISO 13903:2005) (2005). Kyiv: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 13.
GOST 104444.15-94. Produkty pishchevye. Metod opredeleniya kolichestva mezofil'nyh aehrobnyh i fakul'tativno-anaehrobnyh mikroorganizmov (1996). Kyiv: Gosstandart Ukrainy, 16.
Metodicheskie ukazaniya po sanitarno-mikrobiologicheskomu kontrolyu na predpriyatiyah obshchestvennogo pitaniya i torgovli pishchevymi produktami No. 2657-82 (1984). Moscow: MZ SSSR, 54.
GOST 50480-93. Produkty pishchevye. Metod vyyavleniya bakterij roda Salmonella (1993). Moscow: Izd-vo standartov, 16.
Lisitsyn, A. B., Lipatov, M. M., Kudriashov, L. S., Aleksakhyna, V. A.; Lipatov, M. M. (Ed.) (2005). Vyrobnytstvo miasnoi produktsii na osnovi biotekhnolohii. Moscow: VNIIMP, 369.
Kovalchuk, V. A. (2012). Tvarynnytstvo ta miasopererobka: suchasni metody ochystky stokiv. Miasnoi byznes, 2, 65–67.
Brik, H. B., Tkachenko, D. M. (2012). Shliakhy pidvyshchennia efektyvnosti pererobky nekharchovykh vidkhodiv miasopererobnoi haluzi. Miasnoe delo, 10, 24–25.
Raksha-Sliusareva, O., Krul, V., Medvedkova, I. (2013). Yakist miasnykh posichenykh napivfabrykativ funktsionalnoho pryznachennia, 1, 95–101.
##submission.downloads##
Opublikowane
Numer
Dział
Licencja
Copyright (c) 2017 Kristina Nechepurenko, Bogdana Starostenko, Alexander Ashtaev, Pavel Pivovarov, Nina Dudenko
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe.
Our journal abides by the Creative Commons CC BY copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons CC BY, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.