Обгрунтування доцільності використання йодовмісної добавки в рецептурі пастильних виробів

Auteurs-es

  • Olena Sokolovska Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-6422-8915
  • Tatiana Letuta Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-0110-2047
  • Galina Selyutina Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-2913-6262
  • Olena Skirda Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-1481-270X
  • Anna Gasanova Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-7101-6208

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.102004

Mots-clés :

пастильні вироби, еламін, вологоутримуюча здатність, гальмуючий вплив, йодовмісна добавка, йод

Résumé

Дослідження направлені на обґрунтування доцільності використання йодовмісної сировини в рецептурах пастильних виробів з метою підвищення їх якості. Теоретично обґрунтовано доцільності використання еламіну серед асортименту йодовмісних добавок. Встановлено вплив еламіну на структуро-механічні властивості системи пастильних виробів, визначено його сорбційні властивості вологи та гальмуючі властивості щодо дифузії легкозасвоюваних вуглеводів

Bibliographies de l'auteur-e

Olena Sokolovska, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра товарознавства та експертизи товарів

Tatiana Letuta, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, професор

Кафедра товарознавства та експертизи товарів

Galina Selyutina, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, професор

Кафедра товарознавства та експертизи товарів

Olena Skirda, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра товарознавства та експертизи товарів

Anna Gasanova, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Харківський державний університет харчування та торгівлі

вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Références

Sokolovsʹka, O. O. (2016). Formuvannya yakosti pastylʹnykh vyrobiv iz vykorystannyam steviyi ta elaminu. Kharkivs'kyi derzhavnyi universytet kharchuvannya ta torhivli. Kharkiv, 24.

Arsenʹyeva, L. Yu., Dotsenko, O. O., Momot, O. O. (2005). Metodolohichni pidkhody do rozroblennya novykh vydiv khlibobulochnykh vyrobiv zi zbalansovanym khimichnym skladom. Kharchova promyslovist, 4, 5–8.

Dyukareva, H. I., Hasanova, A. E., Deynychenko, H. V. (2012). Pat. No. 74331 UA. Sposib vyrobnytstva biskvitu. MPK A21D 13/08. No. u201204097; declareted: 03.04.12; published: 25.10.12, Bul. No. 20, 4.

Shapovalova, N. P., Rudavsʹka, M. V., Pavlyshyn, M. L. (2012). Pat. No. 73692 UA. Sposib vyrobnytstva zefiru. MPK A23L 1/32. No. u201200819; declareted: 26.01.2012; published: 10.10.2012, Bul. No. 19, 8.

Kolisnychenko, T. O. (2004). Tekhnolohiya boroshnyanykh formovanykh vyrobiv funktsionalʹnoho pryznachennya z yodvmishchuyuchymy dobavkamy. Kharkivs'kyi derzhavnyi universytet kharchuvannya ta torhivli. Kharkiv, 18.

Rumyantseva, V. V. (2000). Razrabotka novoho assortymenta zefyra s napravlennym yzmenenyem khymycheskoho sostava. Voronezh, 21.

Kravchenko, M. F. (2006). Tekhnolohiya produktiv z kharchovymy dobavkamy roslynnoho pokhodzhennya dlya ozdorovchoho kharchuvannya. Kyiv, 18.

Muratova, E. Y., Smolykhyna, P. M. (2013). Reolohyya kondytersʹkykh mass. Tambov: FHBOU VPO «THTU», 188.

Nishihara, A., Takano, K., Kusama, M. (1990). A study on the carbohydrates of Zostera marina. Kenkyn Kiyo-Tokio Kasei Daigaku, 30 (2), 37–42.

Clydesdale, F. M. (1989). The Relevance of Mineral Chemistry to Bioavailability. Nutrition Today, 24 (2), 23–30. doi: 10.1097/00017285-198903000-00007

Krokha, N. V., Derev’yanko, L. P. (2000). Likuvalʹno-profilaktychna kharchova dobavka «Elamin» v terapiyi ditey, khvorykh na endemichnyy zob. Novi tekhnolohiyi pry vyrishenni medyko-ekolohichnykh problem. Kyiv, 36–40.

Derev’yanko, L. P. (1997). Otsinka medyko-biolohichnoyi diyi elaminu za rezulʹtatamy eksperymentalʹnykh ta klinichnykh doslidzhen v umovakh diyi ionizuyuchoho oprominennya. Diahnostyka ta profilaktyka nehatyvnykh naslidkiv radiatsiyi. Kyiv, 90–95.

Dyukareva, H. Y., Hasanova, A. E. (2012). Vliyanye na podvizhnost vody v yaytse dobavok – elamyna y stevyozyda. Wyksztalcenie i nauka. Prague: Nauka i studia, 68–81.

Dyukareva, H. I., Pak, A. O., Biletsʹka, Ya. O. (2010). Vplyv elaminu na poverkhnevyi natyah vodnykh rozchyniv. Prohresyvni tekhnika ta tekhnolohiyi kharchovykh vyrobnytstv restorannoho hospodarstva ta torhivli, 1 (11), 489–493.

Publié-e

2017-05-25

Numéro

Rubrique

Technical Sciences