Обгрунтування доцільності використання йодовмісної добавки в рецептурі пастильних виробів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.102004Słowa kluczowe:
пастильні вироби, еламін, вологоутримуюча здатність, гальмуючий вплив, йодовмісна добавка, йодAbstrakt
Дослідження направлені на обґрунтування доцільності використання йодовмісної сировини в рецептурах пастильних виробів з метою підвищення їх якості. Теоретично обґрунтовано доцільності використання еламіну серед асортименту йодовмісних добавок. Встановлено вплив еламіну на структуро-механічні властивості системи пастильних виробів, визначено його сорбційні властивості вологи та гальмуючі властивості щодо дифузії легкозасвоюваних вуглеводів
Bibliografia
Sokolovsʹka, O. O. (2016). Formuvannya yakosti pastylʹnykh vyrobiv iz vykorystannyam steviyi ta elaminu. Kharkivs'kyi derzhavnyi universytet kharchuvannya ta torhivli. Kharkiv, 24.
Arsenʹyeva, L. Yu., Dotsenko, O. O., Momot, O. O. (2005). Metodolohichni pidkhody do rozroblennya novykh vydiv khlibobulochnykh vyrobiv zi zbalansovanym khimichnym skladom. Kharchova promyslovist, 4, 5–8.
Dyukareva, H. I., Hasanova, A. E., Deynychenko, H. V. (2012). Pat. No. 74331 UA. Sposib vyrobnytstva biskvitu. MPK A21D 13/08. No. u201204097; declareted: 03.04.12; published: 25.10.12, Bul. No. 20, 4.
Shapovalova, N. P., Rudavsʹka, M. V., Pavlyshyn, M. L. (2012). Pat. No. 73692 UA. Sposib vyrobnytstva zefiru. MPK A23L 1/32. No. u201200819; declareted: 26.01.2012; published: 10.10.2012, Bul. No. 19, 8.
Kolisnychenko, T. O. (2004). Tekhnolohiya boroshnyanykh formovanykh vyrobiv funktsionalʹnoho pryznachennya z yodvmishchuyuchymy dobavkamy. Kharkivs'kyi derzhavnyi universytet kharchuvannya ta torhivli. Kharkiv, 18.
Rumyantseva, V. V. (2000). Razrabotka novoho assortymenta zefyra s napravlennym yzmenenyem khymycheskoho sostava. Voronezh, 21.
Kravchenko, M. F. (2006). Tekhnolohiya produktiv z kharchovymy dobavkamy roslynnoho pokhodzhennya dlya ozdorovchoho kharchuvannya. Kyiv, 18.
Muratova, E. Y., Smolykhyna, P. M. (2013). Reolohyya kondytersʹkykh mass. Tambov: FHBOU VPO «THTU», 188.
Nishihara, A., Takano, K., Kusama, M. (1990). A study on the carbohydrates of Zostera marina. Kenkyn Kiyo-Tokio Kasei Daigaku, 30 (2), 37–42.
Clydesdale, F. M. (1989). The Relevance of Mineral Chemistry to Bioavailability. Nutrition Today, 24 (2), 23–30. doi: 10.1097/00017285-198903000-00007
Krokha, N. V., Derev’yanko, L. P. (2000). Likuvalʹno-profilaktychna kharchova dobavka «Elamin» v terapiyi ditey, khvorykh na endemichnyy zob. Novi tekhnolohiyi pry vyrishenni medyko-ekolohichnykh problem. Kyiv, 36–40.
Derev’yanko, L. P. (1997). Otsinka medyko-biolohichnoyi diyi elaminu za rezulʹtatamy eksperymentalʹnykh ta klinichnykh doslidzhen v umovakh diyi ionizuyuchoho oprominennya. Diahnostyka ta profilaktyka nehatyvnykh naslidkiv radiatsiyi. Kyiv, 90–95.
Dyukareva, H. Y., Hasanova, A. E. (2012). Vliyanye na podvizhnost vody v yaytse dobavok – elamyna y stevyozyda. Wyksztalcenie i nauka. Prague: Nauka i studia, 68–81.
Dyukareva, H. I., Pak, A. O., Biletsʹka, Ya. O. (2010). Vplyv elaminu na poverkhnevyi natyah vodnykh rozchyniv. Prohresyvni tekhnika ta tekhnolohiyi kharchovykh vyrobnytstv restorannoho hospodarstva ta torhivli, 1 (11), 489–493.
##submission.downloads##
Opublikowane
Numer
Dział
Licencja
Copyright (c) 2017 Olena Sokolovska, Tatiana Letuta, Galina Selyutina, Olena Skirda, Anna Gasanova
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe.
Our journal abides by the Creative Commons CC BY copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons CC BY, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.