Обгрунтування доцільності використання йодовмісної добавки в рецептурі пастильних виробів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.102004Ключевые слова:
пастильні вироби, еламін, вологоутримуюча здатність, гальмуючий вплив, йодовмісна добавка, йодАннотация
Дослідження направлені на обґрунтування доцільності використання йодовмісної сировини в рецептурах пастильних виробів з метою підвищення їх якості. Теоретично обґрунтовано доцільності використання еламіну серед асортименту йодовмісних добавок. Встановлено вплив еламіну на структуро-механічні властивості системи пастильних виробів, визначено його сорбційні властивості вологи та гальмуючі властивості щодо дифузії легкозасвоюваних вуглеводів
Библиографические ссылки
Sokolovsʹka, O. O. (2016). Formuvannya yakosti pastylʹnykh vyrobiv iz vykorystannyam steviyi ta elaminu. Kharkivs'kyi derzhavnyi universytet kharchuvannya ta torhivli. Kharkiv, 24.
Arsenʹyeva, L. Yu., Dotsenko, O. O., Momot, O. O. (2005). Metodolohichni pidkhody do rozroblennya novykh vydiv khlibobulochnykh vyrobiv zi zbalansovanym khimichnym skladom. Kharchova promyslovist, 4, 5–8.
Dyukareva, H. I., Hasanova, A. E., Deynychenko, H. V. (2012). Pat. No. 74331 UA. Sposib vyrobnytstva biskvitu. MPK A21D 13/08. No. u201204097; declareted: 03.04.12; published: 25.10.12, Bul. No. 20, 4.
Shapovalova, N. P., Rudavsʹka, M. V., Pavlyshyn, M. L. (2012). Pat. No. 73692 UA. Sposib vyrobnytstva zefiru. MPK A23L 1/32. No. u201200819; declareted: 26.01.2012; published: 10.10.2012, Bul. No. 19, 8.
Kolisnychenko, T. O. (2004). Tekhnolohiya boroshnyanykh formovanykh vyrobiv funktsionalʹnoho pryznachennya z yodvmishchuyuchymy dobavkamy. Kharkivs'kyi derzhavnyi universytet kharchuvannya ta torhivli. Kharkiv, 18.
Rumyantseva, V. V. (2000). Razrabotka novoho assortymenta zefyra s napravlennym yzmenenyem khymycheskoho sostava. Voronezh, 21.
Kravchenko, M. F. (2006). Tekhnolohiya produktiv z kharchovymy dobavkamy roslynnoho pokhodzhennya dlya ozdorovchoho kharchuvannya. Kyiv, 18.
Muratova, E. Y., Smolykhyna, P. M. (2013). Reolohyya kondytersʹkykh mass. Tambov: FHBOU VPO «THTU», 188.
Nishihara, A., Takano, K., Kusama, M. (1990). A study on the carbohydrates of Zostera marina. Kenkyn Kiyo-Tokio Kasei Daigaku, 30 (2), 37–42.
Clydesdale, F. M. (1989). The Relevance of Mineral Chemistry to Bioavailability. Nutrition Today, 24 (2), 23–30. doi: 10.1097/00017285-198903000-00007
Krokha, N. V., Derev’yanko, L. P. (2000). Likuvalʹno-profilaktychna kharchova dobavka «Elamin» v terapiyi ditey, khvorykh na endemichnyy zob. Novi tekhnolohiyi pry vyrishenni medyko-ekolohichnykh problem. Kyiv, 36–40.
Derev’yanko, L. P. (1997). Otsinka medyko-biolohichnoyi diyi elaminu za rezulʹtatamy eksperymentalʹnykh ta klinichnykh doslidzhen v umovakh diyi ionizuyuchoho oprominennya. Diahnostyka ta profilaktyka nehatyvnykh naslidkiv radiatsiyi. Kyiv, 90–95.
Dyukareva, H. Y., Hasanova, A. E. (2012). Vliyanye na podvizhnost vody v yaytse dobavok – elamyna y stevyozyda. Wyksztalcenie i nauka. Prague: Nauka i studia, 68–81.
Dyukareva, H. I., Pak, A. O., Biletsʹka, Ya. O. (2010). Vplyv elaminu na poverkhnevyi natyah vodnykh rozchyniv. Prohresyvni tekhnika ta tekhnolohiyi kharchovykh vyrobnytstv restorannoho hospodarstva ta torhivli, 1 (11), 489–493.
Загрузки
Опубликован
Выпуск
Раздел
Лицензия
Copyright (c) 2017 Olena Sokolovska, Tatiana Letuta, Galina Selyutina, Olena Skirda, Anna Gasanova
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.
Наше издание использует положения об авторских правах Creative Commons CC BY для журналов открытого доступа.
Авторы, которые публикуются в этом журнале, соглашаются со следующими условиями:
1. Авторы оставляют за собой право на авторство своей работы и передают журналу право первой публикации этой работы на условиях лицензии Creative Commons CC BY, которая позволяет другим лицам свободно распространять опубликованную работу с обязательной ссылкой на авторов оригинальной работы и первую публикацию работы в этом журнале.
2. Авторы имеют право заключать самостоятельные дополнительные соглашения, которые касаются неэксклюзивного распространения работы в том виде, в котором она была опубликована этим журналом (например, размещать работу в электронном хранилище учреждения или публиковать в составе монографии), при условии сохранения ссылки на первую публикацию работы в этом журнале .