Обгрунтування доцільності використання йодовмісної добавки в рецептурі пастильних виробів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.102004Ключові слова:
пастильні вироби, еламін, вологоутримуюча здатність, гальмуючий вплив, йодовмісна добавка, йодАнотація
Дослідження направлені на обґрунтування доцільності використання йодовмісної сировини в рецептурах пастильних виробів з метою підвищення їх якості. Теоретично обґрунтовано доцільності використання еламіну серед асортименту йодовмісних добавок. Встановлено вплив еламіну на структуро-механічні властивості системи пастильних виробів, визначено його сорбційні властивості вологи та гальмуючі властивості щодо дифузії легкозасвоюваних вуглеводів
Посилання
Sokolovsʹka, O. O. (2016). Formuvannya yakosti pastylʹnykh vyrobiv iz vykorystannyam steviyi ta elaminu. Kharkivs'kyi derzhavnyi universytet kharchuvannya ta torhivli. Kharkiv, 24.
Arsenʹyeva, L. Yu., Dotsenko, O. O., Momot, O. O. (2005). Metodolohichni pidkhody do rozroblennya novykh vydiv khlibobulochnykh vyrobiv zi zbalansovanym khimichnym skladom. Kharchova promyslovist, 4, 5–8.
Dyukareva, H. I., Hasanova, A. E., Deynychenko, H. V. (2012). Pat. No. 74331 UA. Sposib vyrobnytstva biskvitu. MPK A21D 13/08. No. u201204097; declareted: 03.04.12; published: 25.10.12, Bul. No. 20, 4.
Shapovalova, N. P., Rudavsʹka, M. V., Pavlyshyn, M. L. (2012). Pat. No. 73692 UA. Sposib vyrobnytstva zefiru. MPK A23L 1/32. No. u201200819; declareted: 26.01.2012; published: 10.10.2012, Bul. No. 19, 8.
Kolisnychenko, T. O. (2004). Tekhnolohiya boroshnyanykh formovanykh vyrobiv funktsionalʹnoho pryznachennya z yodvmishchuyuchymy dobavkamy. Kharkivs'kyi derzhavnyi universytet kharchuvannya ta torhivli. Kharkiv, 18.
Rumyantseva, V. V. (2000). Razrabotka novoho assortymenta zefyra s napravlennym yzmenenyem khymycheskoho sostava. Voronezh, 21.
Kravchenko, M. F. (2006). Tekhnolohiya produktiv z kharchovymy dobavkamy roslynnoho pokhodzhennya dlya ozdorovchoho kharchuvannya. Kyiv, 18.
Muratova, E. Y., Smolykhyna, P. M. (2013). Reolohyya kondytersʹkykh mass. Tambov: FHBOU VPO «THTU», 188.
Nishihara, A., Takano, K., Kusama, M. (1990). A study on the carbohydrates of Zostera marina. Kenkyn Kiyo-Tokio Kasei Daigaku, 30 (2), 37–42.
Clydesdale, F. M. (1989). The Relevance of Mineral Chemistry to Bioavailability. Nutrition Today, 24 (2), 23–30. doi: 10.1097/00017285-198903000-00007
Krokha, N. V., Derev’yanko, L. P. (2000). Likuvalʹno-profilaktychna kharchova dobavka «Elamin» v terapiyi ditey, khvorykh na endemichnyy zob. Novi tekhnolohiyi pry vyrishenni medyko-ekolohichnykh problem. Kyiv, 36–40.
Derev’yanko, L. P. (1997). Otsinka medyko-biolohichnoyi diyi elaminu za rezulʹtatamy eksperymentalʹnykh ta klinichnykh doslidzhen v umovakh diyi ionizuyuchoho oprominennya. Diahnostyka ta profilaktyka nehatyvnykh naslidkiv radiatsiyi. Kyiv, 90–95.
Dyukareva, H. Y., Hasanova, A. E. (2012). Vliyanye na podvizhnost vody v yaytse dobavok – elamyna y stevyozyda. Wyksztalcenie i nauka. Prague: Nauka i studia, 68–81.
Dyukareva, H. I., Pak, A. O., Biletsʹka, Ya. O. (2010). Vplyv elaminu na poverkhnevyi natyah vodnykh rozchyniv. Prohresyvni tekhnika ta tekhnolohiyi kharchovykh vyrobnytstv restorannoho hospodarstva ta torhivli, 1 (11), 489–493.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Olena Sokolovska, Tatiana Letuta, Galina Selyutina, Olena Skirda, Anna Gasanova
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.