Оценка взаимодействия понятия «знание» и современных мировых проблем питания человека
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.102071Słowa kluczowe:
наука, знание, питание человека, история культуры питания, кулинарные конкурсы, WACSAbstrakt
В исследовании проанализировано понятие «знания» как фактора устойчивого экономического развития мира. Рассмотрено проблему организации подходов к современному питанию человека, показано использование новых технологий и оборудования при приготовлении пищи. Изучено работу Всемирной ассоциации сообщества шеф-поваров (WACS), связанную с функционированием современного общества и употреблением продуктов, имеющих высокую потребительскую ценность современного питания человека
Bibliografia
Radchenko, Ya. Yu. (2004). Znanie kak strategicheskiy resurs ekonomicheskogo razvitiya [Knowledge as strategic resource of economic developing]. V. N. Karazin Kharkiv National University. Kharkiv, 209.
Lisichkin, V. A., Shelepin, L. A. (2003). Znanie kak strategicheskiy resurs ekonomicheskogo razvitiya [Knowledge as a strategic resource of economic development]. Moscow: Eksmo, 446.
Holob, B. (2014). Background assortment formation of functional dairy milk products. Tovary i rynky, 2 (18), 17–23.
Official site KNUTE. Available at: https://knteu.kiev.ua/blog/read/?pid=19206
Pavliuk, R. Yu., V. V. Pogars’ka, L. О. Radchenko, V. А. Pavliuk, R. D. Tauber, N. М. Tmofeyeva et. al. (2017). New dimension of deep recycling of raw food materials. Kharkiv: Fact, 380.
WACS. Available at: www.worldchefs.org
Radchenko, L. A. (2016). Svitovi tendentsiyi ta natsional'ni pryoritety Ukrayiny [World trends and national priority of Ukraine]. AgroCookFest–2016. Kharkiv: KCTE КNUTE, 65–78.
Malevich, S. (2017). International Cuisine. Art and Science of Cooking. Kitchen Industries. Available at: www.kitchenindustries.club
Pevsner, H. Lion took the competition “Gold Bocuse” (2015). World’s voices. Available at: http://ru.rfi.fr/stil-zhizni/20150210-v-lione-proshel-konkurs-zolotoi-bokyuz
Bulatova, S. О. (2016). Handwritten book XVIII cent. from the history of old polish cuisine « Zbior dla kuchmistrza jak potraw jako ciast robienia», funds Institute of Manuscripts Vernadsky National Library of Ukraine. Available at: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rks_2016_20_4
Novykova, Е. А., Marchevs’ka, М. P. (2014). The Bible of Paul Bocuse’s French cuisine. Moscow: АSТ, 784.
##submission.downloads##
Opublikowane
Numer
Dział
Licencja
Copyright (c) 2017 Iaroslav Radchenko, Liudmyla Radchenko, Anna Gasanova, Leonida Bilenko, Hanna Pohorielova
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe.
Our journal abides by the Creative Commons CC BY copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons CC BY, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.