Розробка каротиноїдних бісквітів «SanCakes» з використанням натуральних рослинних нанодобавок для здорового харчування
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2019.169056Ключові слова:
оздоровчі продукти, каротиноїдні бісквіти, натуральні рослинні нанодобавки, -каротин, каротинвмісні плоди та овочіАнотація
Запропоновано, науково обґрунтовано та розроблено технологію каротиноїдних бісквітів “SunCakes” для здорового харчування з використанням натуральних рослинних нанодобавок із каротинвмісних плодів та овочів (абрикос, обліпихи, гарбуза, моркви). Каротиноїдні бісквіти призначені для впровадження на харчових підприємствах, закладах ресторанного господарства і торгівлі. Показано, що нові бісквіти відрізняються високим вмістом натурального b-каротину (3,5…5,0 мг в 100 г). Вживання 100 г каротиноїдних бісквітів здатне задовільнити добову потребу організму людини в b-каротині
Посилання
Pavlyuk, R. Yu., Pogarskaya. V. V., Pavlyuk, V. A. et. al.; Pavlyuk, R. Yu. (Ed.) (2017). Encyclopedia of food: Vol. 5 Biologically active additives. Kharkiv: World of Books, 406.
FAO/WHO/UNU. Dietary protein quality evalution in human nutrition. Report of an FAO Expert Consultation (2013). Food and agriculture organization of the united nations Rome, 92. Available at: http://www.fao.org/ag/humannutrition/35978-02317b979a686a57aa4593304ffc17f06.pdf
FAO/WHO/UNU. Global Strategy for Nutrition, Physical Activity and Health – 2004. Resolution WHA.55.23 adopted by the World Health Assembly. Geneva: World Health Organization, 2004. Available at: https://www.who.int/publications/list/9241592222/ru/
Pavliuk, R. Yu., Poharska, V. V., Radchenko, L. O., Pavliuk, V. A., Tauber, R. D. et. al. (2017). New direction of deep processing of food raw materials. Kharkiv, Fact, 380.
Poharskaya, V. V., Pavlyuk, R. Yu. et. al. (2013). Activation of hydrophilic properties of carotenoids of vegetative raw materials. Kharkiv: Finart, 345.
Zosya, A., Kanars, K., Khurin, F. K., Ivleva, A. R. (2016). Frends in the development of confectionery technology froceldings. YSUET, 3.
Clarke, C. (2015). The Science of the Ice Cream. Royal Society of Chemistry, 183.
Lomtsov, A. С. (2011). Use of beekeeping products for increasing the nutritional value of cakes and cakes. Technics and food technology, 3, 4–11.
Tipsina, N. N. (2013). Use of sea buckthorn straw in confectionery production. Vesnik Kras SAU, 5, 223–228.
Shcherbakova, Е. I. (2014). Obosnovanie ispolzovaniia netraditsionnogo syria v proizvodstve muchnykh konditerskikh. Vestnik IUUrGU. Seriia: Pishchevye i biotekhnologii», 3, 94–99.
Tabatorovich, A. N., Reznichenko, I. Iu. (2015). Osobennosti khimicheskogo sostava iablochnogo piure kak osnova identifikatsii. Tekhnika i tekhnologiia pishchevykh proizvodstv, 3, 153–160.
Fefelova, I. A. (2011). Otsenka pishchevoi i vitaminnoi tsennosti iagod v khlebobulochnykh izdeliiakh. Vestnik KrasGAU, 8, 237–240.
Pavlyuk, R., Pogarska, V., Radchenko, L., Tauber, R. D., Timofeyeva, N. (2016). Deep processing of carotene-containing vegetables and obtaining nanofood with the use of equipment of new generation. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4 (11 (82)), 36–42. doi: http://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.76232
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2019 Viktoriya Pogarskaya, Raisa Pavlyuk, Ludmila Radchenko, Leonida Bilenko, Tetiana Stukonozhenko, Nadiya Maximova, Svitlana Loseva
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.