МАСЛО АМАРАНТУ – СТИМУЛЯТОР РОСТУ ЛАКТОБАЦИЛ

Authors

  • О. О. Килименчук ОНАХТ, Ukraine
  • Г. Й. Євдокимова ОНАХТ, Ukraine
  • О. Д. Журлова ОНАХТ, Ukraine

Keywords:

масло амаранту, лактобацили, харчові волокна, екологічна ніша, приріст біомаси

Abstract

У статті наведено результати впливу масла амаранту та харчових волокон на ріст лактобацил in Vitro. Встановлено оптимальне співвідношення масла амаранту та харчових волокон, які позитивно впливають на нормальну мікрофлору організму людини.

References

Шендеров Б.А. Медицинская микробная экология и функциональное питание / Б.А. Шендеров // Том ІІІ: Пробиотики и функциональное питание. – М.: Изд-во «ГРАНТЪ», 2001. – 288 с.

Bengmark S. Ecoimmunonutrition: A Chalenge for the Third Millenium / S. Bengmark // Nutrition, 1998, V. 14. – № 7/8. – P. 563–572.

Чиркова Т.В. Амарант – культура ХХІ века / Т.В. Чиркова // СОЖ, 1999, № 10. – C. 22–27.

Железняков А.В. Хлеб, зрелище и лекарство / А.В. Железняков // Химия и жизнь. – 2005. – № 6. – С. 56–61.

Єгорова А.В. Насіння амаранту можна уберегти від згубної дії мікрофлори / А.В. Єгорова, Г.Й. Євдокимова, Л.К. Овсянникова та ін. // Зерно і хліб. – 2008. – № 1. – С. 34–35.

Published

2015-04-06

Issue

Section

БІОТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКТІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА БАД