МАСЛО АМАРАНТУ – СТИМУЛЯТОР РОСТУ ЛАКТОБАЦИЛ

Autori

  • О. О. Килименчук ОНАХТ, Ukraine
  • Г. Й. Євдокимова ОНАХТ, Ukraine
  • О. Д. Журлова ОНАХТ, Ukraine

Parole chiave:

масло амаранту, лактобацили, харчові волокна, екологічна ніша, приріст біомаси

Abstract

У статті наведено результати впливу масла амаранту та харчових волокон на ріст лактобацил in Vitro. Встановлено оптимальне співвідношення масла амаранту та харчових волокон, які позитивно впливають на нормальну мікрофлору організму людини.

Riferimenti bibliografici

Шендеров Б.А. Медицинская микробная экология и функциональное питание / Б.А. Шендеров // Том ІІІ: Пробиотики и функциональное питание. – М.: Изд-во «ГРАНТЪ», 2001. – 288 с.

Bengmark S. Ecoimmunonutrition: A Chalenge for the Third Millenium / S. Bengmark // Nutrition, 1998, V. 14. – № 7/8. – P. 563–572.

Чиркова Т.В. Амарант – культура ХХІ века / Т.В. Чиркова // СОЖ, 1999, № 10. – C. 22–27.

Железняков А.В. Хлеб, зрелище и лекарство / А.В. Железняков // Химия и жизнь. – 2005. – № 6. – С. 56–61.

Єгорова А.В. Насіння амаранту можна уберегти від згубної дії мікрофлори / А.В. Єгорова, Г.Й. Євдокимова, Л.К. Овсянникова та ін. // Зерно і хліб. – 2008. – № 1. – С. 34–35.

##submission.downloads##

Pubblicato

2015-04-06

Fascicolo

Sezione

БІОТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКТІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА БАД