МАСЛО АМАРАНТУ – СТИМУЛЯТОР РОСТУ ЛАКТОБАЦИЛ

Auteurs-es

  • О. О. Килименчук ОНАХТ, Ukraine
  • Г. Й. Євдокимова ОНАХТ, Ukraine
  • О. Д. Журлова ОНАХТ, Ukraine

Mots-clés :

масло амаранту, лактобацили, харчові волокна, екологічна ніша, приріст біомаси

Résumé

У статті наведено результати впливу масла амаранту та харчових волокон на ріст лактобацил in Vitro. Встановлено оптимальне співвідношення масла амаранту та харчових волокон, які позитивно впливають на нормальну мікрофлору організму людини.

Références

Шендеров Б.А. Медицинская микробная экология и функциональное питание / Б.А. Шендеров // Том ІІІ: Пробиотики и функциональное питание. – М.: Изд-во «ГРАНТЪ», 2001. – 288 с.

Bengmark S. Ecoimmunonutrition: A Chalenge for the Third Millenium / S. Bengmark // Nutrition, 1998, V. 14. – № 7/8. – P. 563–572.

Чиркова Т.В. Амарант – культура ХХІ века / Т.В. Чиркова // СОЖ, 1999, № 10. – C. 22–27.

Железняков А.В. Хлеб, зрелище и лекарство / А.В. Железняков // Химия и жизнь. – 2005. – № 6. – С. 56–61.

Єгорова А.В. Насіння амаранту можна уберегти від згубної дії мікрофлори / А.В. Єгорова, Г.Й. Євдокимова, Л.К. Овсянникова та ін. // Зерно і хліб. – 2008. – № 1. – С. 34–35.

Publié-e

2015-04-06

Numéro

Rubrique

БІОТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКТІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА БАД